Нашите кухни - 81

• 56 529
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Още когато купувах плота майсторите ми казаха, че маслото не прави нищо, да си купя лак. Карах известно време само с масло и видях, че няма да я бъде и си купих матов лак, който реално предпазва дървото. Имам още един плот, той не е ми е основния. Той е в перфектно състояние, но няма досег с вода изобщо.
Аз харесвам повече масло, имам омаслени външни цветарници и са ок. Маслото попива в дървото и е безвредно все пак е в кухня., Трябва да се вземе точното. Иначе добри лакове са Бона и Садолин.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 08:48 от Doris

# 631
  • на Мелмак
Значи по пътя на пробата и грешката се тръгва Simple Smile

# 632
Здравейте!От доста време ви чета и събирам мнения и идеи,безценни сте.Благодаря!
   Предстои ремонт на апартамент и кухненския бокс е 1.45 м н 1.60м.Ако някой има толкова малко пространство и има желание да ми прати снимка как най-удачно да се усвои,ще съм благодарна.Ще имам долен и горен ред шкафове,под буква Г,на разстоянието 1.45 м е мивката.На сотаналот ще трябва да ситуирам котлони и фурна,с абсорбатор.На чупката има комин.
    Тъй като сега прохождам в тематаще съм благодрана и на начин, с който да си направя визуализация на боксчето.

# 633
Кажи и какви уреди имаш за разполагане там? Колко са широки? Миялна ще има ли? Фурната горна ли е, долна ли, за вграждане ли?

# 634
Мда,ще има съдомиялна на страната на мивката,заради водата.Там разстоянието е 1.45-за мивка,и колкото остане плот.На другата страна,1.60 м котлони за вграждане 29/51 см,отдолу фурна 595/595/570 см.Над нея абсорбатор.И каквото остава за плот.Няма врата към трапезарията,но е като чупка.Не знам дали обяснявам добре.На стенатасрещу мивката има прозорец,който смятам да посмаля,за да има и под него плот и шкаф,евентуално.Но плот със сигурност,дори отдолу да е отворено с рафтове само.Сега на прима виста ми хрумва,че там отдолу мож да е микровълновата,пъхната под плота.
     Много ми е сложно да е хем практично,хем хубаво,хем да се използвам максимално малкото пространство.Хем да е удобно за шетане.Искам цвета да бъде сиво-може би два нюанса,с акценти в жълто,защото и трапезарията ще е в този цвят.Плота искам да е с нещо жълто,но не целият.

# 635
Начертай го/скицирай го  с химикалка на един лист с всичките му чупки и размери и го дай тук. Да не забравиш комина.
На първа страница има линкове към безплатни програми.

https://blog.mebeli-vega.com/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8 … 0%BF%D0%BA%D0%B8/

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 09:50 от petiaivanov

# 636
Благодаря!

# 637
Марулета, нашият бокс е 1,40х1,50 и това е нашият проект, все още чакаме да бъде изработен.

Скрит текст:

# 638
Здравейте предстои ми да правя кухня...може ли да споделите какви контакти сложихте????Аз се отказах от вградените защото отнемат място от шкавафа, сега се чудя от тези ъгловите конкати дали са функционални????

# 639
  • Раковски
Масово се монтират на гърба/стената на кухнята, другите се монтират по-рядко и са и по-скъпи.

# 640
Здравейте предстои ми да правя кухня...може ли да споделите какви контакти сложихте????Аз се отказах от вградените защото отнемат място от шкавафа, сега се чудя от тези ъгловите конкати дали са функционални????

Застани пред кухнята си и си представи как опитваш да вкараш леко изотдолу щепсел в такъв контакт, а после и как дърпаш с едната ръка, а с другата натискаш контакта (ако щепселът е стегнат). И ако си ОК значи са функционални.

# 641
На мен ми харесват тези триъгълните контакти с няколко гнезда - могат да се сложат на дъното на горните шкафове или в ъгъла на гръбчето на кухнята. Те са стационарни, а не подвижни.

# 642
В момента на пазара (според Гугъл) са само тези от снимката. На мен ми изглеждат и грозни, и неудобни. Да си изкривиш китката за да натиснеш щепсела под ъгъл на мен ми е странно и неудобно. Но всеки си решава.

# 643
  • Раковски
цвък  на контакти ценовата листа http://interior-i.bg/category/149/kontakti.html

# 644
Красиви разклонители.

Общи условия

Активация на акаунт