Нашите кухни - 81

• 56 557
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Ааа има едни изправени в ъгъла иноксови, сега ще потърся. Но са си лев де.
118 пари

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 16:09 от Doris

# 646
Може и да прозвучи странно, но колко ви е висок цокълът при изцяло вградена съдомиялна, и на еднакво ниво ли е с всички останали шкафове?  Ако има значение съдомиялната, която ще вграждаме е Бош.

# 647
Имам и вграден, имам и един в ъгъла изправен вертикален, но при нас се наложи да използваме такива, тъй като гръбчето е от стъкло. Може би, ако не се налагаше пак щях да предпочета тези, но е лично усещане. Намирам и двата за удобни. От Роси ги взехме.

Може и да прозвучи странно, но колко ви е висок цокълът при изцяло вградена съдомиялна, и на еднакво ниво ли е с всички останали шкафове?  Ако има значение съдомиялната, която ще вграждаме е Бош.

При нас не е равен. Изрязан е откъм горната част за да се отвори вратичката спокойно и за да се вижда функцията прожектор на пода. Не знам дали с всички модели е необходимост, с този конкретно още при проектирането ни предупредиха, че ще трябва по- прецизно мерене.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 16:22 от Kristaline

# 648
118 пари

Изправеното е просто начин на монтаж, могат да се сложат и вертикално, и хоризонтално (долу или горе). Ама все си е буца и един вграден контакт е за предпочитане. На всичко отгоре гнездата на този ми мязат да не са силови и да не са много подходящи за яките щепсели на някои кухненски уреди.

# 649
Привет на всички имам нужда от съвет.
Правя в момента кухнята и имам следното питане: може ли да се сложи до вградена фурна свободностояща пералня? Уточнявам, че пералнята ще е самостоятелен шкаф (долепен до шкафа на фурната), защото ще е малко по-висок от останалите. Отзад е банята и на тази стена ще има мивка.
Прилагам скица за по-ясно. Размери 210см на стената с хладилника и 230см на стената с фурната.

Двете чекмедженца до хладилника, над миялната няма да ги има.
Редът е следния: свободностоящ хладилник, вградена миляна на 45см, ъглова мивка, вградена фурна, свободностояща пералня и над нея висяща микровълнова. Над ералнята планувам да сложа кафемашината и тостера.

# 650
А защо се налага да е по-висок? Ако плота е на 87-90 см от пода, пералнята спокойно влиза отдолу.
Разположението на микровълнова, кафемашина и тостер за мен е неудачно, освен ако котлоните са само за красота.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 16:43 от Irk@

# 651
И аз съм за това пералнята да влезе под плота.

# 652
  • Раковски

На повечето марки съдомиялни се изрязва част от цокъла за да минава вратата, на някой не. На боша се режеше цокъла.

# 653
А защо се налага да е по-висок? Ако плота е на 87-90 см от пода, пералнята спокойно влиза отдолу.
Разположението на микровълнова, кафемашина и тостер за мен е неудачно, освен ако котлоните са само за красота.
Ами защото тя е висока 85см + 3см плот + поне 2см пространство над нея, заради вибрациите и става 90-91см. Останалата част ще е на 88 см височина.
Котлоните ще са центрирани над фурната. Незнам защо изглеждат под микровълновата. Може би от ъгъла на проекцията.

# 654

На повечето марки съдомиялни се изрязва част от цокъла за да минава вратата, на някой не. На боша се режеше цокъла.

А няма ли как да направим цокъла толкова висок, колкото ще бъде необходимо и нищо да не режем? Казаха ми, че цокъла трябва да е 10см., които ми се струват супер много на фона на сегашния, който е  5см.

# 655
  • Варна
118 пари
Скрит текст:

Изправеното е просто начин на монтаж, могат да се сложат и вертикално, и хоризонтално (долу или горе). Ама все си е буца и един вграден контакт е за предпочитане. На всичко отгоре гнездата на този ми мязат да не са силови и да не са много подходящи за яките щепсели на някои кухненски уреди.
Не знам, този си е точно с височината на кухненски гръб, като колонка, в сравнение с другия ми е по-елегантен, а в контакта на кухните не включвам мощни уреди, само миксер, пасатор, кафемашина, долу горе около 1000 w най-мощния.
Аз не ги харесвам тез нацвъканите на гърба, ама съм с такива поради финансови причини.

Има и други
Скрит текст:

и такива за в плота
Скрит текст:

# 656
Скрит текст:
118 пари

16А е този модел с 4 гнезда без USB, има го в немския амазон - 47,95 евро, 61,93 евро с 2 USB-та като на снимката на Дорис. Естествено има и по-евтини модели и други марки, вкл. триъгълна пирамида, на друга фирма, със следните данни
Structure of 4-way corner socket column from Thebo. As a surface-mounted socket, you can ideally use it in the kitchen, counter, office, work table, etc. Solid stainless steel version
Material - housing made of high quality stainless steel 4 x safety sockets
Operation - 230 V AC, max. 16 A, with 2m connection cable + plug (included loose)
Telescopic - height adjustable from 460-580 mm protection class - IP 20, for indoor use dimensions - 460/580 x 115 x 60 mm (H x W x D)
Made in Germany Attention - the black switch can only be used for external light, not for switching the socket element on or off

# 657
Амперите са ОК. Обаче ако си забелязвала офисните разклонители и тези за ИТ техника са едни такива по-нежни и в тях дебелите щепсели на някои кухненски уреди не влизат добре. Това имах предвид, не елеткрическата якост.

# 658
Моите контакти са същия цвят като гърба на кухнята, и не се забелязват почти. На мен си ми харесват.

# 659
  • Раковски
По китайските сайтове има доста подобни контакта.

Общи условия

Активация на акаунт