Парфюмни размисли и страсти - 235

• 61 934
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Явно на арабите това им е запазен номер, защото и аз съм ставала свидетел на обилно полят арабин на летище Бове във Франция. Чакаше на гейта с нас и вонята (макар и на парфюм) просто беше непоносима, натрапваща.. Носеше се на метри от него (не преувеличавам). Съжалявах човека, който щеше да стои до него в самолета. Ако съм аз, сигурно бих поискала да се преместя, не бих издържала на такова обгазяване..

Просто тогава разбрах, че при парфюмирането трябва да има мярка, иначе границата с отвращението е твърде тънка. Или иначе казано, ако парфюмът ти се "представя" преди теб самия, значи си прекалил.

# 166
  • Пловдив
Това е запазен номер не само на арабите. Не искам да изпадам в подробности, защото това означава да сложа доста хора под един знаменател. Но всички знаем какъв аромат се носи от чист, изкъпан, и парфюмиран човек,  и какъв се носи от човек, който просто се е полял с парфюм. Недай си Боже това да е някой Том Форд Joy

# 167
  • The Evergreen State
Тествах Miss Dior Rose N'Roses на блотер само, просто нова вариация е, ако харесвате останалите този е подобен.

Сега видях че излиза нов Elie Saab и Tresor Nude, и за двата съм любопитна.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 06:04 от Athena

# 168
дами, до колко замест/ними са двата аромата?
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-29443.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Karl-Lagerfel … or-Her-24068.html
за тинейджърка, която хареса бушерона, се чудя, но понеже мисля да се сдобия с рагба за мен, ми се ще "розовият" аромат да бъде по-бюджетен

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 08:19 от bubanka

# 169
  • ново
Бубанка, аз имам и нося и двата. Бушрон за мен е една идея по-прибран и елегантен, по-мек ми е. По Коледа дъщеря ми си беше тук с приятелка и цяла седмица тестваха и разнасяха моите парфюми. Дъщеря ми носи и харесва Бърбъри Лондон и каза, че и двата се доближават до него, харесаха ги и ми отмъкнаха едната бутилка на Лагерфелд.

# 170
  • Велико Търново
Приятелка на моята дъщеря - 13 г., харесала остатъчния аромат от Cloud на Ариана Гранде - "миришел много хубаво след няколко часа, но началото било ужасно", след 2 седмици има рожден ден и иска парфюм - та, питането ми е този ли да взема, или Sweet like a candy - той по малко сладък ли е? Аз не харесвам подобни аромати и не мога да дам адекватно мнение...макар, че ми е любопитно Облака как ще се развие Wink

# 171
Приполових бутилка от Карл и определено смятам да го подновя за ежедневието. Много мек, свеж, приятен и ненатрапнащ, елегантен. Прилична трайност.
Чакам Mon guerlain edp стотица продукт и нямам търпение да пристигне. Поръчах го в петък и дано пристигне във вторник. Пробвала съм го и не е сляпа покупка Heart Eyes

# 172
  • В сърцето на един мъж
Страхотна нова тема. 👌👌👌

Дълги години като втора кожа ми беше Ж'адор на Диор. Изпръскала съм литри от него. След бременността не мога да го нося. Пазя си една стотица, от носталгия. Купувам си олиото за душ, когато много ми се приноси.

Зимните празници и почивки изкарах с ето тези красоти

Сега вече мисля да извадя новата ми "втора кожа" , даже вече съм поръчала на мм следващата бутилка. През последните 3 години това ми е 4та бутилка, чакам и следващата. В началото не ми беше траен, но с течение на времето той ли свикна с кожата ми, кожата ми ли свикна с него и ми издържа над 6 часа. В офиса винаги ме усещат от къде съм минала, а в училището на сина ми по стълбите ме питат с какво съм. Голяма любов

За пролетта мисля да подновя и Мон Гарлен, но май само аз харесвам най-много тоалетната вода. С голям кеф си изхабих едни 50мл и ще си го подновя. И интенз ми харесва сега в това време, може и от него да си взема като начало едни 30 мл. и да се кротна малко, Че се натрупаха количества а предпочитам да не трупам....

Харесвам и Облака и Карл Лагерфелд.

# 173
  • Бургас
Много яка снимка ,и аз харесвам Жадор ,ако искаш виж версията Абсолю /2018г/ чудесен е! И Xerjoff Gran ballo харесвам и Мон едт ме кефи ,всичките много ги обичам.Heart На Лагерфелд парфюмът е също много приятен ,ежедневен ,непретенциозен и за подобен тип аромат е много траен на кожата ми.

# 174
  • Бургас/Пз
Много е интересна темата за втората кожа. Simple Smile Снощи излизах с приятелки и бях решила, че ще съм с Червеното кубче на НР, затова си намазах тялото с един лосион на Севънтийн, който има много близка миризма до него. Обаче в последствие установих, че сакото, което ще обличам мирише на Либре и затова посегнах към него, като изключих за лосиона. Обаче се получи страхотна симбиоза. А сутринта в 5ч миришех все едно току що съм се напръскала. Да не говорим колко човека ме питаха с какво съм Simple Smile Та така с Либрето, яко се опитва да измести любимото ми Нарцисо Simple Smile

# 175
Аз да ви кажа в Lush са намаление спрейовете за тяло на 50%. Много са хубави и траят доста. Има сладки, с лавандула и всякакви. Вчера си взех един с карамел от коледната колекция за 25 лв. чуден е.

Прекрасна снимка!:sparkling_heart:

# 176
  • София
kopche, това описание на пръскане с парфюм надминава и прочутата врачанска школа, на която съм представител и аз.  Laughing
Да. И аз затова се присетих! Хахахха! Simple Smile

А най-дразнещо ми беше, че никой нищо не му каза и аз отвратена излязох от фри шопа, изчаквайки неприятния елемент да се махне. След малко решавам да вляза отново в малкия фро Шоп на терминала и започвам да разучавам разликата между Хуго Бос Абсолю и Прайвът Акорд и в това време до мен се материализира консултантка, която до този момент не видях да ме пита моля с какво да ми помогне!!!!

Приятелка на моята дъщеря - 13 г., харесала остатъчния аромат от Cloud на Ариана Гранде - "миришел много хубаво след няколко часа, но началото било ужасно", след 2 седмици има рожден ден и иска парфюм - та, питането ми е този ли да взема, или Sweet like a candy - той по малко сладък ли е? Аз не харесвам подобни аромати и не мога да дам адекватно мнение...макар, че ми е любопитно Облака как ще се развие Wink
Аз нямам впечатление от вторият, но за Облачето съм с две ръце ЗА!!
По назад в темата писах, колко хубаво се развива аромата при моята 15 г. тинейджърка! Препоръчвам за покупка и подарък на младо момиче! Simple Smile

# 177
Нямам парфюм  "втора кожа" , но гледам тези които имам да ги чувствам удобни според настроението- да са ми комфортни, да не стърчат и подскачат много-много Grinning  Няколко дни подред носих La Fille de Berlin Serge Lutens, който изкарвам обикновето напролет. И сега беше чуден- розово котенце е това.  Animal Heart Eyes Cat

# 178
  • София
Благодаря за новата тема. Като втора кожа буквално ми пасва Нарцисо Родригес едп - по-телесен аромат не мога да си представя да има и безумно ми отива, но ми трябваше доста време да разбера, че ми харесва и на мен (а не само на околните).

# 179
Чудесна тема!
Всичките си любимци усещам като втора кожа, и ще е несправедливо да посоча 2, 3, дори 5 аромата.
Един единствен аромат не може да пресъздаде цялата палитра от емоции и светоусещания от които е изтъкан човек.
Колкото и да се стараят производителите, ценителят ще се уповава единствено на собствения си нос и моментното настроение.
Обожавам Коромандел, но обичам и смокини, и мандарини, и чай.....

Общи условия

Активация на акаунт