Парфюмни размисли и страсти - 235

• 61 831
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Фланкърите аз ги разбирам, че се опитват да хванат по-голям пазарен дял с един аромат и леки промени. Както знаем всички имаме различни въприятия.

Например аз никога нямаше да си купя нито един Мон излезнал до момента, но Интенз ми ляга перфектно и него бих го купила скоро.

# 121
  • София
То и аз все налитам на фланкъри с "intense", "essence", "absolu" в името.

# 122
И аз налитам на Intense версии и някои много ми харесват, за разлика от първообразите.
Но има и изключения: Coco M и Gabrielle са ми много неприятни всякак, интенз или не.

# 123
И мен много ме дразнят тези тъпоумни имена на парфюмите, по-добре да им слагат само номера, ако е толкова трудно да се измисли нещо по-смислено.
И фланкърите ме дразнят, но както каза дамата по-нагоре това е стратегия и тя работи дори с "трудни" купувачи като мен. Аз не взимам нищо спонтанно, но ако ми стане много любим някой фланкър, а след него вече идват още два, ще го купя от страх преди да изчезне.
И обратно-никога не ми е допадало Извънземното в оригинал, но след като придобих два фланкъра се замислям и за него... Макар че вече не е същото.

# 124
Аз не обичам фланкъри, купувам парфюм когато ми хареса и ако след това наизлизат други от линията, не са ми интересни, не обичам да купувам същия парфюм с леки промени. В колекцията си имам само една линия с фланкър и това е Poison и Tendre Poison и само защото е спрян го взех. Имам няколко, които са edp и edt от един парфюм, но всичко друго е различно.
С хиляди фланкъри се обезличава всичко, това есенции, интензивни версии, абсолютни версии ми е само маркетинг, а за имената им, това в повечето случай ми звучи като на стринка ми леля И Stuck Out Tongue Winking Eye

# 125
много рядко харесвам фланкъри и то такива, които са далеч от първообраза - обикновено самият оригинал е недолюбваният от мен
с близък фланкър се чувствам все едно съм купила имитация на рефан /примерно/ - основата е същата, но ароматът е "счупен"

# 126
  • Sofia
Тъкмо чета за новите аромати на Армани: In love with you freeze, Stronger with you freeze. И направо не мога д си обясня как е протекъл процеса по именуване, простоооо Close Миналата година имаше The only one 2, може да се приеме като шега, но това просто не го разбирам.
Също и бълването на фланкър през няколко месеца Close

На гъби са тея, които ги мислят имената.... Grinning

И за да не е пълен спам - парфюм за деня - Коко Мадмоазел Интенз....
Говори се за шлейфово чудовище, при мен е срамежливо котенце.... Grinning

За фланкърите съм си казала мнението - свят един, хора всякакви, нормално е да има и всякакви парфюми за всеки вкус. Все пак на всеки трябва да се угоди малко или много, а индустриите преживят от печалби. Grinning

За фланкърите на Мон Герлен, ето, допадна ми само Интенз версияте, другите не ги харесвам.
На Скандал само първообраза...
Та така...

много рядко харесвам фланкъри и то такива, които са далеч от първообраза - обикновено самият оригинал е недолюбваният от мен

За това съм най-съгласна. Фланкърът мисля, че трябва да се различава повече, а не само да са разместили местата на някои съставки и хоп - фланкър...

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 14:03 от sunattraction

# 127
Купувала съм няколко фланкъра. Единственият, който ми е харесал повече от оригинала, беше Organza First Light. Парфюм за деня ми е Girl Of Now. Върнах се към него, след като от началото на седмицата разносвах мострите на MFK.

# 128
На някои парфюми харесвам фланкърите, на други - не. Тествам ги и ги оценявам според вкуса си като отделни аромати. Но някои парфюми така се оливат във фланкърството и броя разновидности, които пускат през час, че ми се отщява изобщо да ги пробвам.
Coco  Mademoiselle Intense ми харесва и бих купила в някакъв момент. Оригиналната версия обаче...не! Едно, защото не е точно моето ДНК, но най-вече, защото куцо, кьораво и сакато го носи и ми е адски "експлоатиран" аромат. Не че е лош иначе.

# 129
Днес си обогатих парфюмното съкровище още с две перли.Едната просто поднових,а другата беше непозната за мен,но се оказа не просто перла ,а диамант .За първи път почувствах вина,че съм се напръскала с парфюм,а съм облечена с дънки и отивам в офиса. 🙄

Толкова красив и деликатен е този Supreme Bouquet ....много нежен и пухкав,много женствен аромат .Има лек гурме уклон,перфектния цветен букет-сърцето на парфюма -деликатна и топла тубероза,нежен жасмин и иланг-иланг ,допълнени със сладки и ароматни плодове и цялата тази прелест ,поставена върху амбра ,много нежен мускус/не мъжкареещ/ и пачули.С една дума -ПРЕЛЕСТ ❤❤❤Та след лиричното ми отклонение-утре си очаквам подновяването на още една перла....и това с втората кожа май няма да ми се получи-много любови,много красоти....ако има животинче ,което по-често да си сменя кожата от змията,то аз съм като него-постоянно с нови кожи 🤣.....и съответно постоянно с различна втора кожа....
А по отношение на флакнърите според мен няма как да харесваш първообраза,а флакнърите да не ти харесват.Вероятно за някои изтънчени носове разликите са огромни,но за моя обикновен нос-не,напр.Коко Мадмоазел и Коко Мадмоазел интенз са ми супер еднакви-не намирам никаква разлика-във втория било наблегнато на пачулито ?!?!?
Имала съм всичките Монове-ами всичките ми харесват,сега Интенз най ми е на сърце ,но като отлежи върху кожата идва ли ще познае някой дали е Първообраза Мон или Мон Интенз.....

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 14:58 от macadamia

# 130
  • The Evergreen State
Модата последните десетилетия е главозамайващо бързосменяща се, във всичко - и в дрехи, и в мебели и в музика, излизат нови и нови неща, хората се мъчат да догонват и се опитват да са в крак.. блогъри, влогъри, инфлуенцъри - всички с нови видея и материали всяка седмица с първи впечатления за най-новия бранд, най-новата палитра сенки, най-новия телефон, облъчват ни от всякъде с реклами, по телевизия, компютри, телефони, списания. Парфюмната индустрия не остава по-назад, и те бълват като всички други и фланкърите правят това възможно - няма да се дизайнва ново шише - сменят само цвета, няма да се мисли нов аромат - леко пипват стария, няма да се мисли ново име - слагат му номер две, онли, интенс, фрииз пфффф Smile

P.S. Преди време от една касиерка на супермаркета долових Bvlgari pour Femme, стана ми приятно и носталгично. Понякога е добре да си пръскаме старите парфюми към които имаме сантимент но сме забутали в шкафа в преследване на поредния нов.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 15:55 от Athena

# 131
По принцип не бих имала против фланкърите, защото са като нов прочит на стар аромат. Само че бълванеето им през няколко месеца, където само се сменя една нотка и цвета на капачката, а към името се добавя Absolu, intense или Sensuelle - ми говорят повече за липса на въображение, отчитане на дейност Confused Не знам, някои са наистина хубави, но ми идва ту мъч, то в един момент не можеш да подушиш всичките дори...

# 132
macadamia, честити! bouquet
Откъде купи Лорана?

# 133
  • Бургас
Макадамиа ,честити много да те радват новите ти парфюмни изкушения.Не правиш хубаво ,лоша жена:stuck_out_tongue_winking_eye: си сега и аз се питам откъде поръча Букета. Става ли за на сляпо?

# 134
Благодаря ви ,момичета! Heart Лорана е от една много мила съфорумка , а толкова е красив-не знам след това от къде ще си го набавя....
Мисля,че става за на сляпо,защото парфюма е страшно мек като излъчване и няма нищо страшно в него,което би могло да подразни ....ако трябва визуално да го опиша ,а не по ноти-на ум ми идва бяло кадифе,даже не точно бяло,защото белият цвят е студен,по-скоро бежево кадифе
Ако отскоча до древна Гърция и по-скоро припомняйки си древногръцките митове и легенди-там казват ,че боговете са се хранели с нектар и амброзия и веднага във въображението ми изниква,че са миришели точно като този великолепен цветно-нектарено-мускусен букет
 .....,а другият ,който си поднових и ще ми пристигне утре  е .......черно кадифе Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 17:23 от macadamia

Общи условия

Активация на акаунт