МАЙското човече с глас се смее вече!

• 14 436
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Ей сега ходих да видя какво прави дребното. Беше се обърнала по корем и така заспала. Пък баща и сутринта не ми повярва, че се обръща, но сега се убеди.

# 16
Страйпър ваксината ни я биха много рев имаше чак днес се успокоихме
Ира много жега бе разхождаме се рано сутрин икъсно вечер тазатов, а и се цедя идавам от шише лошо го научих

# 17
Здравейте, май-чета!
Аз се вкл'чвам от селксия И-нет клугюб за малко, че тука е "лисичарник" - 20тина хлапета пишат и разцъкват разни игри! А скоростта на зареждане на страници е ... ужас!
На нас седенето на село ни действа отностилено добре - Косьо спинка повече, но по отношение на носенето на ръце и папкането по 40-50 мин. на всеки 1,5-2 часа - промяна няма... За известно време имше голям напредък като двамата открихме кърменето легланли - заспива си човека и аз покрай него и откарваме така по няколко часа следобед, но напоследък май се позиноси номера...
Иначе малчо си открива ръчичките - с лявата хваща десния юмрук и разбира се в устичката  Laughing

Ходихме днес на ортопед - добре сме, но друго не разбнрах, тоя д-р Янакиев в Пловдив беше много сопнат и караше прегледите на ишлеме, че и се вбеси като тръгнах да му давам направлението - той със здравната каса не ги правил тия прегледи, та си платих, де...

Ох, имам още 100 неща да казвам, ама като не помня... много ми липсвате, ще трябва да си издействам аз лаптопа, а Борис да се оправя...

Така или иначе -целувки от нас с Константин и до скоро!

# 18

Цитат
При нас нищо не върви - нито термометър, нито сапунче, нито чайче, нито дуфалак.....
Вече в голямо чудо се виждам с това нередовно акане!

знам че другите от форума ще ме изядат с парцалите,но давам овесена водичка и миналата седмица ни помогна,а днес сварих сливи прецедих ги и ги дадох вместо сокчето от ябълка,след 2ч. малката се изака,иначе продължавам с дуфалака сутрин.всеки сам решава,но когато и с клизма не ставаше бях готова и да рискувам само и само бебка да не се мъчи.

# 19
  • София
И ние да се отчетем в новата ни темичка.Крейзи както винаги пак си се постарала и всеки път все така хубави да ги правиш newsm10
 Относно запека и аз съм давала овесена вода и то по препоръка от педито,но като ми казаха мамите за глутена и спрях,нопри нас поне   термометъра вършеше работа.
 Мами да ви питам вие пиете ли прясно мляко,защото нашето педи ми забрани да пия мляко и плодови сокове и вече се чудя какви течности да поемам,то май само водата ми остана,а ми се иска да покърмя още,защото с АМ от финансова гледна точка положението хич не е добре,а бебо се нуждае вече от повече мляко.Тази вечер доста се чудех дали да си купя да пийна малко мляко ама ме хвана шубето и реших първо да се консултирам с вас.
 Снощи тъкмо се зарадвах,че първия цикъл след раждането ми идва и днес нищо,само нещо оскъдно и кафяво имам и сега се чудя дали не е станало нещо вътре и затова да съм прокървила newsm78

# 20
  • София

Мами да ви питам вие пиете ли прясно мляко,защото нашето педи ми забрани да пия мляко ...

имар, аз пия да, и кисело и прясно и плодови сокове мултивитамин, а в тях има и цитрусови, знам , че не е препоръчително, но като сме взели такъв сок гледам да пия, вместо да карам само на вода (понеже и аз кърмя и се насилвам да пия те1ности, понеже не съм много по твх освен като е горещо). засега няма нищо като реакция на бебка, всичко е ОК, слава Богу, може би не трябва да се наливаме с прясно мляко, то аз повече от една чаша на 2,3,4 дни не пия...обичам го студено , особено сега лятото.

# 21
Имар на мен ми казаха прясно мляко да се избягвам 1 чаша на 2-3 дни най-много,кисело по може.Сокове също може,дори и от цитруси .

# 22
Здравейте и от нас!
Наобяд писах, писах в новата темичка и тамън привършвах и бам! - спря тока... язък ми за труда...
Днес бяхме на консултация, бебо е вече 6400 гр, 59 см., едно дундаки ми е той с големи бузи. Доки му мери обиколките на главата и на гърдичките и ни похвали, че добре растем. Освен това много внимателно му забели кожичката на пишлето, за да ми покаже как да го правим вкъщи във водата, докато го къпем. Накрая му сложи ДТК-то, малко проплака горкото, ама се държа геройски. Много ме беше страх да не вдигне пак 38.5 като миналия път, но май този път ни се размина - чак привечер беше с 37.4  и дадох Панадол. Сега спинка с татко си на спалнята, разперил е ръчички като статуята на Христос в Рио де Жанейро. Така че отивам и аз да се опитам да се внедря в идилията. Лека нощ на всички  baby_neutral !

# 23
За запека..... при ГАби го оправях със сварени сушени сини сливи и малко захар.....беше на 1 месец.... белех им люспите добре и ги стривах на кашичка
Може да се дава и на НЕЗАХРАНЕНИ бебета с лечебна цел.... една лъжичка върши перфектна работа .....а и много им харесва.... но не повече ...... количеството беше колкото бобено зърно на ден

Иначе за млякото....... по-добре кисело.....ама чаша прясно на ден надали ще навреди.....просто не трябва да се прекалява....
Аз ям и праскови..... алергени са ама много ги обичам.....напоследък си взимам НЕКТАРИНКИ.....за да не са мъхести.....Цитруси не смея....
Вчера си правих сок от моркови.....милото от снощи само се свива и пръцка като за световно....чак следобед го поотпусна.....а не суче много......понеже кърмата ми хич я няма......и надали изцежда повече от 20-30 мл.

# 24
Първата ни ДТК не мина много леко. Имах чувството че ще се побъркам, но като се замисля сега не е трябвало да се притеснявам толкова. Ивко вдигна 38 градуса температура. И татито цяла нощ не спа да му мери температурата. А аз само скачах от леглото когато проплачеше. Но вече мина , след 30 дни пак ще бера страх.

Добре дошла на мама ikati  и бебе Велизар.  bouquet

Мимозка , каква е рецептата за момиченце  Laughing много секс преди овулация ли?

Имар, аз не пия прясно мляко по препоръка на педи, но в ограничени количества всичко е позволено!  Wink

Крейзи , темата с тези котета е страхотна. Всички си имаме по едно коте! Много ме зарадва като видях картинките, защото на Ивко му викам : Писе

Днес голям кеф, купихме си така дългоочакваната от мен печка на AEG. Сега има да си готвяяяя. В събота ще правим парти на Ивко с приятели, които не са го виждали.

# 25
Мислех да пиша утре, че да отговоря на всеки поетапно, ама не се сдъжах да драсна 2 бързи реда  Mr. Green (МОЙТЕ бързи...  Blush Mr. Green )

А н и , чак сега забелязах нещо.
Главната картинка тоя път е котето от аватара ти и се сетих за теб, като го слагах. Обаче сега се сетих, че ти си и кръстница на темата  Flutter Crazy Браво бе! Тоя път котешката тема е посветена на теб  Hug

За сините сливи аз все още съм скептична. и ВСЕ ОЩЕ смятам, че сока Е захранване. Всичко различно от кърма и вода, което влиза в стомахчето за мен е захранване  Crossing Arms А не частното ми педи както викаше - Захранване е ЗЕ-ЛЕН-ЧУК  Mr. Green

Млечни аз ам - по 1 кофичка кисело мляко на ден ям с мъслито. Сирене ям, кашкавал доста....прясно мляко от доста време съм забравила да взимам, иначе бх го пила. Ако кърмата ми се брои - слагам си в кафето  Mr. Green
Забелязах, че ако прекаля с тях в акото на Лео има бели топченца, но нищо друго му няма.

Цитруси не ям, пак защото съм забравила да купувам. А от родилното почнах яко със сок портокал и няма проблем.

Прасковите ги беля задължително мъхът и мен си ме дразни. Нектарините ям с обелка като Вики  Wink Peace

А н и, честита ти печка! С кеф да си готвиш манджорните  Grinning

И ние бяхме днес на консултация. Аз явно не съм премерила Лео както трябва  Embarassed щото не е отслабвал ..  newsm78
Не е 6200 кг, а 5850 г. и 62 см. Поне см съм улучила, де  Flutter Качили сме 850 грама тоя месец, но това за мсетка на предишния - 1600 г.  #Crazy bowuu
Ваксината я отложимхе заследващия път. Взех си обаче направление за ортопед. Тъпата ми докторица продължава да твърди, че имам право само на едно направления - в края на 4-ти месец. Тогава щели д ни правят и рентгенова снимка...
Сигурни ли сте, че имаме право на 2 направления? 1 за първия месец и 1 за четвъртия? Да знам дали да се разправям  #Cussing out Crossing Arms Thinking

И друго за тоя ортопед - правиха ли ехограф на бебето ? Незнам кога се прави тоя ехограф и дали всеки ортопед има  Rolling Eyes Ще търся утре или в понеделник ортопед, да знам дали да питам за такъв с ехограф. Че да не падна резил ,ако няма такова нещо  hahaha Joy

Лелеее, в събота е сватбата на сестрата на мъжа ми   Heart Eyes  и у нас се препъваме в рокли, цветчета, панделки и т.н.  Crazy
То аз като се нанесох с МАЛКА част от багажа ми стана гъчканица, после бебето с неговите неща зае остатъчното празно място из апартамента. Може да си представите в момента + още 2ма човека и багаж за една сватба . Циганията е пълна  Joy

Айде, спирам до тука, че пак ще трябва да се раздават табелки  Flutter
Утре пак   bouquet

# 26
Хайде и аз да се включа "за малко".
imar - и аз съм така. АМ не е алтернатива. Първо не го харесвам. Второ - не искам да лишавам семейството си от нещо, за да плащаме 100-150 лв месечно за АМ.
В началото нямах достатъчно кърма, но с много усилия се увеличи.
Ще ти кажа какво помогна при мен. Ако искаш пробвай - може да ти помогне и на теб.
1. Много кърмене - щом се събудеше Криси или се разревеше аз му давах да яде. Махах гърдата когато той сам я пусне. - кърмехме се легнали и аз както Руми заспивах покрай него.
2. Пих чай за увеличаване на кърмата - на Хип и лактогонно средство - българския. От българския бях много по-доволна.
3. Много течности. За да не се тормозя с това, че имали консерванти, не били полезни и тн - пих компоти.
4. Правих си тортата на sladka_hapka с мюсли и кисело мляко. Като изяждах 1/2 тава и кърмата ми потичаше.
5. Майка ми гледаше да се храня редовно и добре - яденета с доста месо, зеленчуци, плодове.
6. За кърменето - давах и от 2-те гърди. Щом свърши с едната давах другата, после пак първата и така ги редувах докато бебето не се засити. Гърдите непрекъснато произвеждат мляко - така че докато си суче все му капе по малко.

Crazy - сигурно е много хубаво да помагаш при сватба.
Хайде да не прекалявам. Много се вълнувам за утре и е по-добре да си лягам, за да мога да стана.
Лека нощ на всички.

# 27
Здравейте!
Крейзи,страхотни са тези котки  bouquet.
Нито прясно мляко,нито сокове пия,карам на вода и 3 лактогонни чая на ден.Ама аз малко се престаравам.
Млечни продукти ям само овчи.
Вчера се опитах да се изцедя с помпата на Авент,че днес няма да ме има няколко часа и си разраних зърното Cry,та купих един Фризолак за всеки случай.

Момичета,пиете ли кафе,защото аз всяка сутрин си удрям по едно-без пропуск,че иначе съм като парцал.
Лек ден и целувки!

# 28

А н и , чак сега забелязах нещо.
Главната картинка тоя път е котето от аватара ти и се сетих за теб, като го слагах. Обаче сега се сетих, че ти си и кръстница на темата  Flutter Crazy Браво бе! Тоя път котешката тема е посветена на теб  Hug

ИИИ че готино ми стана от тези думи. Като за добро утро newsm53
А бе Крейзи , и сестра му и мъжът и ли ще живеят при вас? То ще е голямо шоу. Колко е голям тоя апартамент? Да не чакат и те бебе?

# 29
Добро утро майчета!

Крейзи много сладка тема, благодаря   bouquet!

Аз отивам след малко на гинеколог, да видим дали съм се възстановила вече от раждането и как ще се предпазвам от забременяване, защото в момента не ми се иска още едно (макар, че много ми липсва коремчето, беше по-хубаво от сегашното  Sad).
Момичета, как сте с килата? Аз съм застопорила на едно място и не мърдам надолу  Sad. Примирих се, че това лято няма да съм слаба, да се надяваме до другото да си върна формата.

Имар, Страйпър много добре ти е казала, как да си увеличиш кърмата. Махай режимите и почни да кърмиш при най-малкия сигнал. Сменяй гърдите по няколко пъти на хранене. Докато суче от едната, другата се пълни и така...Лактогенни чайове и мюсли. Много течности - най-малко три литра на ден. Аз пия само вода, не газирана.

Цитат
За сините сливи аз все още съм скептична. и ВСЕ ОЩЕ смятам, че сока Е захранване. Всичко различно от кърма и вода, което влиза в стомахчето за мен е захранване  Crossing Arms А не частното ми педи както викаше - Захранване е ЗЕ-ЛЕН-ЧУК  Mr. Green

И аз така мисля  Peace.

Цитат
И друго за тоя ортопед - правиха ли ехограф на бебето ? Не знам кога се прави тоя ехограф и дали всеки ортопед има  Rolling Eyes Ще търся утре или в понеделник ортопед, да знам дали да питам за такъв с ехограф. Че да не падна резил ,ако няма такова нещо  hahaha Joy

[/quote]

Ние бяхме на ортопед и ни гледаха на ехограф. В България, когато Георги беше бебе и него гледаха на ехограф. Според мен е най-добре така да се гледат тазобедрените стави, а не с рентген, защото все пак си има облъчване.

Ани, честита ти печка! Много манджи да изготвите на нея  Wink!

Общи условия

Активация на акаунт