В момента чета ... 63

• 49 324
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Сега като се замислих, се оказа, че чета по три книжки едновременно.
Едната ми е на телефона и я чета в автобуса  - разбираемо трябва да е нещо подходящо за градския транспорт. В момента това е Гришам - "Партньори". Стигнала съм до най-интересното място, ама пусто напоследък рядко пътувам, та все не мога да я довърша. Иде ми да си я метна на Киндъла  и да разбера какво става накрая, но ... не, въздържам се. Принципът си е принцип!
На четеца чета една книга на английски - освен другото и с учебна цел, и още една друга - за почивка от ученето. Simple Smile Почти преполових The Turn of the Key на Рут Уеър. Много скоро след началото и авторът, и аз като читател забравихме, че уж това е писмо на героинята до адвоката й  - потече си повествованието от първо лице за отминалите събития. Иначе книжката ми харесва, дотук поддържа интригата, но много зависи как ще бъде разплетена накрая. За почивка от английския чета Гийом Мюсо - "Момичето и нощта". И двамата автори са нови за мен и дотук не ме разочароват, но накрая ще се види дали си струва да търся други техни книги.
ПП Ремарк ми беше любим писател, когато бях ученичка, помня книгите му и досега  - за разлика от еднодневките, които чета и забравям в момента, в който приключа с тях.

# 406
  • Бургас
Ремарк,, Сенки в рая,, ще започвам след като приключа,, Спасителят в ръжта,, на Селинджър.
Чудех се, коя от двете книги да започна да чета, че едната от тях беше на показ в един филм, който ми е супер интересен.
Но, не ми остава време да търся точната серия, за да видя, затова започнах една по една книгите.

# 407
Вени***, тъкмо днес ми пристигна "Неутешимите" на Казуо Ишигуро заедно с още 4 други книги. Подбуди любопитството ми за книгата, със сигурност ще я прочета, макар да съм изостанала доста с творчеството на автора.
При мен отново е манджа с грозде откъм четене, но съм му свикнала вече. Засега съм последователна, но кой знае кога ще ми писне и ще зарежа цялото това начинание...

# 408
Приготвих си "Ще те защитя" на Питър Мей. От него съм чела "Черната къща","Човекът от остров Луис" и "Шахматните фигури". Много ми харесаха и се надявам и тази да не им отстъпи.

# 409
  • София
Приготвих си "Ще те защитя" на Питър Мей.

Дойде и моят ред да попитам - на хартия ли я приготви? Simple Smile

# 410
Приготвих си "Ще те защитя" на Питър Мей.

Дойде и моят ред да попитам - на хартия ли я приготви? Simple Smile
Да. Имам я от 1-2 месеца и не съм се сетила да проверя в електронен вариант дали я има.

# 411
Приготвих си "Ще те защитя" на Питър Мей. От него съм чела "Черната къща","Човекът от остров Луис" и "Шахматните фигури". Много ми харесаха и се надявам и тази да не им отстъпи.
Как ме заинтригувахте с тези книги! Нищо не съм чела от Питър Мей. За съжаление не ги намирам онлайн.

# 412
  • София
Поредицата за остров Люис я има в електронен вариант Simple Smile
Тази, новата, още не се е появила или поне аз не знам...

# 413
  • ул. "Мечтание"
На млади години четях всичко наред, но след определена възраст човек става придирчив. Wink

Полу на шега казвам, че съм вече стара за руски класики. Simple Smile В тийн години си четях доста по-тежкарска литература. Сега определено предпочитам повече за развлечение. Май съм се поумирила. Simple Smile

Рамарк четох наскоро - Мансардата на бляновете. Еми нещо не ми допадна. Прочетох я със същата мъка, с която прочетох Черният обелиск. Първата негова, която прочетох беше Тримата другари. Толкова ме заплени... но след Обелиска и Мансардата май ще си остана до тук с опитите да се спогодим с Ремарк.

Тоя месец нещо много слабо чета. :/ Януари опосках 7 книги. Скоро сме средата на февруари и още нямам и една цяла прочетена...

# 414
  • София
Как ме заинтригувахте с тези книги! Нищо не съм чела от Питър Мей. За съжаление не ги намирам онлайн.
Поредицата "Остров ЛУИС" я има в rulit - ТУК
В тийн години си четях доста по-тежкарска литература. Сега определено предпочитам повече за развлечение. Май съм се поумирила. Simple Smile
И аз така...

# 415
След 174 страници зарязах “Светлината, която не виждаме”. Не мога повече, дори не ми е интересно какво ще се случи. Тия кратки глави ме дразнят, не мога да се потопя в историята. Толкова не ме грабна, че междувременно прочетох “След края” на Клеър Макинтош, а аз никога не чета по повече от една книга.

Та, след дългата борба със себе си, понеже и рядко зарязвам книги, продължавам със “Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл”.

# 416
Мисля, че и в Mailbooks я има поредицата.

# 417
Освен тази поредица има налични други книги от автора.

# 418
# 419
Аз книги на хартия не знам от кога не съм чела. Или на киндъла, или на лаптопа. На телефона много ми се изморяват очите.
Препрочитам Анна Каренина, и ми е много чудно колко различно я възприемам, почти като съвсем нова книга. Предишният път съм я чела като ученичка, и явно съвсем други са ми били интересите. Много странно!

А и едновременно чета Библията, почнах уж последователно, после прескочих на Левит. Много чудновати неща има. Дъщеря ми ми се чуди за какво я чета, то и аз не знам, но ми е много интересно какво са си мислили хората преди толкова много години. Те са живеели тогава в станове, нали са били на племена. И ако някой се е разболеел от проказа, са го изкарвали извън стана да се оправя, както знае, и са го допускали обратно, едва щом е бил вече здрав (ако е оздравявал изобщо).  И тази практика за оцеляване на племето е описана като заповед от Господ.
Като са заколвали някое добиче, са гледали бързо да изядат месото, за да не се развали и да не измрат хората от племето, но в книга Левит това е описано пак като заповед от Господ: че месото до третия ден се яде, после се изгаря, за да не се ядоса Господ. Е, много ясно, че така по-лесно се възприемат разумниите решения - щом лично Господ го е казал... Много интересно!

Общи условия

Активация на акаунт