Здравейте на всички,
Бих искала да помоля за съвет съобразен с вашия опит, мнение и знания.
Имам детенце на 2 години и 5 месеца.
От около три месеца, след като се събуди сутрин започва да кашля. След това през деня няма никакви проблеми.
Преди това прекара коксаки вирус, но не смятам, че е свързано с него.
От около месец има обриви около устата. За съжаление не мога да преценя от какво са, мога само да предполагам.
След започване на ясла, започна да боледува често, но според мен не тежко. При направени носен и гърлен секрет, два пъти се установи наличие на бактерии.
Скоро посетихме частен педиатър, според него обрива се дължи на микробния свят и като намалим микробното число, ще намалеят и екземите. Изписа спрейче.
Преди два месеца , посетихме УНГ по друг повод (зелени сополи, кашлица и температура), тогава каза, че сливиците са добре, няма проблем с третата сливица. Нямам спомен дали тогава обърнахме внимание на сухата кашлица.
Смятам да направя още един консулт с УНГ.
Направихме консултация с гастроентереолог, преди няколко дни. Пипна я по стомаха, каза, че малко стяга - има подобие на рефлукс. Изписа гастротус за 2 месеца. Не е преглеждана на ехограф.
Пъпките около устата според нея са във връзка с лапането на ръцете и слюноотделянето. Изписа кремче.
Вкъщи не си лапа ръцете. Понякога вечер, но много рядко. От яслата казаха, че си бърка в устата, но вече по рядко.
Посъветва ни да направим FOX тест за хранителни непоносимости.
Имало възможност да има и алергична компонентност, затова искала и алерголог да я види.
Детето няма проблеми с изхождането. Не са израснали всички кътници още.
Имаше период от няколко дни в които от яслата ми казаха, че на обяд кашля и не може да спи.
Задържах я за 13 дни вкъщи, да се е изкашляла през деня максимум 3 пъти. След ясла също не е кашляла. Посещава ясла от 6 дни , казват, че всичко е наред.
Имам няколко въпроса на които ще се радвам да получа отговор:
- Имате ли мнение или от какво се е оказала при вашето дете сухата кашлица?
- Има ли смисъл от правене на теста за непоносимости (срещам различни мнения от специалисти)?
Ако има родители/роднини от гр. Варна, към коя лаборатория бихме ме насочили (и за това има различни мнения)?
- Отново въпрос към живущите във Варна- имате ли отзиви за алерголог Гълъбова, тъй като не намирам информация за нея?
- След като ми казаха, че кашля в яслата, реших да я заведа при друг педиатър. Педиатърката ни изписа лечение, част от него се състоеше от правени капки (кортикостероид, антибиотик, урбазон, адреналин,дестилирана вода), Риноджермина и Рестив по схема.
Впръсквам Риноджермина, 30 мин след това слагам правените капки.
Във форума видях, че Риноджермината се прилага след приключване на антибиотичните капки. Писах на докторката, увери ме,че правилно съм разбрала.
Писах на вносителя, той също ми отговори, че по така предписаната ни схема не правим нищо.
Консултирах се с две фармацевтки, както и с моя ЛК, те също са на мнение, че не се прилагат по тази схема.
- Дали посещение при хомеопат би била добра идея?
Предварително Ви благодаря за отделеното време! Бъдете здрави!