Не ми дойде менструация.На какво може да се дължи?

• 672
  • 18
  •   1
Отговори
Добър ден на всички жени,
Аз съм момиче на 17 години.Менструацията ми този месец не се появи.Според календара ми трябваше да дойде на 20-ти февруари,но и следа няма от вече осем дни.Декември месец гинеколога ми ми предписа лекарството "Меноангин",тъй като имам болезнена менструация.Пих го три месеца както той ми каза (предпочитам да запазя името на гинеколога анонимно ако не е проблем) и го спрях отново по негови препоръки.И сега от както спрях да го пия този месец не се появи менструацията ми и съм сравнително притеснена.Полов контакт не съм имала от две години.Не страдам СПКЯ(синдром на поликистозните яйчници).И просто нямам майка до себе си ,която да попитам.Може ли някой да ме посъветва на какво може да се дължи? И какво мога да направя по този проблем?

Изключително се извинявам ако смятането на публикацията ми е глупава или нещо подобно от този род.

П.С. Рая!

# 1
Само лекар може да ти каже причината. Възможно е да имаш киста или някакъв хормонален дисбаланс

# 2
  • София
На 17 години цикълът ти не се е стабилизирал, моята дъщеря чак до 21 г. ѝ беше с размествания, особено след като е пила хапчета да не я боли при менструация (на нея ибупрофенът ѝ изместваше идването).

Освен това, дори при редовен цикъл, всяка жена има веднъж годишно нещо като цикъл без яйцеклетка.

# 3
На тази възраст е така. При мен прескачаше и месеци. Чак след раждането стана наистина точен. На 36 г. Joy Сега преди менопаузата е идеален.

# 4
На твоите години, моят цикъл винаги точен, но предпролетно се измествал с 10-тина дена. Това не означава, че не трябва да споделиш със специалист, но според мен е още нерегулиран.

# 5
Да, но ако при нея това закъснение е необичайно (въпреки годините) все пак трябва да се поинтересува. Вие питахте ли гинеколога защо се получава така? Тъй като от 20-ти насам са повече от 10 дни. Аз от поста разбирам, че като цяло не сте имали такова нарушение досега! И на мен на тези години не ми е бил особено редовен, но след 20-те се регулира.

# 6
  • София/Севлиево
При смяната на сезоните може да има такова разместване(това ми го каза лекарят,при който правех инвитрото си).Моят винаги е бил нередовен (също нямам ПКЯ или други проблеми),в последните 3 месеца обаче стана точно на 32 дни(сега ще видим дали ще се появи при смяната на зима с пролет, обикновено един от трите месеца-март,април или май изобщо не ми идва и се получава пауза от повече от 60 дни)...

# 7
Не се притеснвай, мило момиче. Запиши си час и върви на лекар. Обикновено нищо не е сериозно за такива закъснения. Хормоните играят - млада си!
Ще ти изпишат прогестерон и ще ти дойде!

За болезнения цикъл ти препоръчвам да пиеш магнезий, но от магин за фитнес добавки.

# 8
Аз не бих вкарвала излишни хормони в организма. Защо, че цикълът й закъснял с десет дена. Моят кога идваше, кога го нямаше с месеци и пак забременях без проблем. Сега вече съм на възраст и не виждам вреда от това, че като млада не съм пила хормони, напротив.
То всеки си решава, разбира се, но за дъщеря си ще съм против в такава ситуация да пие хормонални препарати.

# 9
Ами така се предизвиква цикъл - дава се прогестерон за ХХ дни и цикъла е факт. А и се нормализира прескачащ цикъл пак така.

Непосещение на лекар, чакане и дали да приеме лекарското решение е индивидуален избор. Трябва да си направи консултация и с лекаря ще решат. Нищо страшно няма и да прескача и да не е редовен.

# 10
При някои дори витаминчета имат добър ефект, все пак момичето е на 17 години. Най-важното е да си намери наистина добър гинеколог, който ще предложи адекватно решение, ако има някакъв проблем

# 11
Магнезий не на всички влияе добре. Забелязала.съм, че тук препоръчват магнезий, като че ли е някакво бонбонче. При повечето има като страничен ефект разстройство.

# 12
Simple Smile Магнезииевият цитрат има разхлабващо действие, което за много хора се счита за предимство. Това не са странични действия и при избора на форма на магнезий се имат предвид, като основни такива.

Да, реално е по-безопасно да приемате магнезий, отколкото да дъвчете дъвка или да ядете бомбони. 100% са и повече ползите от дъвченето и сладкото.

Липсата на магнезий, витамин Д и Б12 стават все посъвместни.  Все пак с нищо не бива да се прекалява.

# 13
Simple Smile Магнезииевият цитрат има разхлабващо действие, което за много хора се счита за предимство. Това не са странични действия и при избора на форма на магнезий се имат предвид, като основни такива.

Да, реално е по-безопасно да приемате магнезий, отколкото да дъвчете дъвка или да ядете бомбони. 100% са и повече ползите от дъвченето и сладкото.

Липсата на магнезий, витамин Д и Б12 стават все посъвместни.  Все пак с нищо не бива да се прекалява.

Когато приемах магнезий на прахчета два различни вида опитах, буквално получавах разстройство и не можех да изляза навън.

# 14
Аз не знам да има магнезий на прахчета, който не е цитрат. Вие кой ползвахте?

Общи условия

Активация на акаунт