Херпес-1

• 5 300
  • 62
  •   1
Отговори
Заповядайте в новата тема!

Често ли имате херпес? Открийте начини да го предотвратите следващия път.

https://www.defendyl.bg/bg/statiya/herpes

Стара тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1144703

# 1
Здравейте. Прочетох в предишната тема за момиче, което в деня на излизане на генитален херпес приема 2000мг препарат на основата на ацикловир, доколкото разбрах Валтрекс и той изчезва за ден. Правилно ли съм разбрала, някой друг използвал ли е такъв вариант. Точно от впера започнах 6м.прием на Валтрекс по1на ден по лекарско предписание и не знам дали да рискувам с тази схема днес и след това да продължа по 1на ден. Излиза ми от снощи, още не се е образувал хрпеса

# 2
Здравейте. Прочетох в предишната тема за момиче, което в деня на излизане на генитален херпес приема 2000мг препарат на основата на ацикловир, доколкото разбрах Валтрекс и той изчезва за ден. Правилно ли съм разбрала, някой друг използвал ли е такъв вариант. Точно от впера започнах 6м.прием на Валтрекс по1на ден по лекарско предписание и не знам дали да рискувам с тази схема днес и след това да продължа по 1на ден. Излиза ми от снощи, още не се е образувал хрпеса
Това е листовката на Валтрекс-а
https://apteka.framar.bg/30014824/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%82%D1%80 … 0-%D0%BC%D0%B3-10
3. Как да приемате Валтрекс
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Дозата, която трябва да приемате, зависи от това за какво Ви е предписан Валтрекс. Вашият лекар ще обсъди това с Вас.

Лечение на херпес зостер
Обичайната доза е 1 000 mg (една таблетка от 1 000 mg или две таблетки от 500 mg) три пъти дневно.
Трябва да приемате Валтрекс в продължение на седем дни.
Лечение на херпес на устата
Обичайната доза е 2 000 mg (две таблетки от 1 000 mg или четири таблетки от 500 mg) два пъти дневно.
Втората доза трябва да се приеме 12 часа (не по-рано от 6 часа) след първата доза.
Трябва да приемате Валтрекс в продължение само на един ден (две дози).
Лечение на HSV инфекции на кожата и генитален херпес
Обичайната доза е 500 mg (една таблетка от 500 mg или две таблетки от 250 mg) два пъти дневно.
При първоначална инфекция трябва да приемате Валтрекс в продължение на пет дни или най-много до десет дни, ако Вашият лекар Ви каже. При повторна инфекция продължителността на лечението обикновено е 3-5 дни.
Предотвратяване на повторна поява на HSV инфекции, след като вече сте имали такава инфекция
Обичайната доза е една таблетка от 500 mg веднъж дневно.
Някои хора с чести рецидиви може да имат полза от прием на една таблетка от 250 mg два пъти дневно.
Трябва да приемате Валтрекс, докато Вашият лекар Ви каже да спрете.
Предпазване от инфектиране с CMV (Нитомегаловирус)
Обичайната доза е 2 000 mg (две таблетки от 1 000 mg или четири таблетки от 500 mg) четири пъти дневно.
Трябва да приемате дозите на интервал от около 6 часа.
Обичайно ще започнете приема на Валтрекс възможно най-скоро след операцията.
Трябва да приемате Валтрекс в продължение на около 90 дни след операцията, докато Вашият лекар Ви каже да спрете.
Вашият лекар може да коригира дозата на Валтрекс, ако:
сте на възраст над 65 години
имате слаба имунна система
имате проблеми с бъбреците.
Уведомете Вашия лекар, преди да приемете Валтрекс, ако някое от изброените по-горе се отнася за Вас.

Прием на лекарството
Приемайте лекарството през устата.
Гълтайте таблетките цели с чаша вода.
Приемайте Валтрекс по едно и също време всеки ден.
Приемайте Валтрекс според указанията на Вашия лекар или фармацевт.

Още за ВАЛТРЕКС таблетки 500 мг * 10 (VALTREX tablets 500 mg * 10), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30014824/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%82%D1%80 … 0-%D0%BC%D0%B3-10

# 3
Здравейте!

Много моля, препоръчайте ми специалист, който разбира от генитален херпес и вагинални инфекции и все още има частица останала емпатия и човечност. Вече сумати време се влача. Само парите ми вземат и никакво решение на проблема. Положението е сериозно и болезнено.

# 4
Моля, ако го намерите да ни кажете.

# 5
Моля, помогнете ми с информация!
Дъщеря ми /25г./ от няколко дни получи някакво интимно страдание. Гинекологът я прати на изследвания за херпес. Още не са излезли резултатите.

Оплаква се, че се получават ранички, които адски болят. Беше й предписал единствено да се маже с някакво кремче.

Заради адските болки вчера посети кожен лекар, който пък изрази мнение, че не е херпес, а по-скоро бактериална инфекция и я прати на други изследвания. И там не са излезли резултатите. Предписа антибиотик. Мазане с Пиоктанин.

Болката  продължава да е много силна. Появяват се и нови ранички. Доколкото знам, общо са около 10.

Моля, кажете - ако е херпес, как се развиват нещата, колко време ще излизат тия ранички? Без лечение има ли вариант да се оправят сами? Притесняваме се, че може и да не прилага правилното лечение, след като я бъркат така с диагнозите. Нещо за тази ужасна болка има ли какво да се направи???
Казах й освен Пиоктанина да маже и кремчето за херпес, което са й дали. ....

# 6
Ми по принцип аз мисля, че херпес няма как да се сбърка.
Стават мехурчета. Като се спукат боли много. Стават язвички.
Дано не е херпес. Това е чума.

# 7
Оказа се херпес. Тип 1, не знам какво означава.
Моля помагайте - колко време ще се лекуват раничките? Вече й е седми-осми ден. Пие Ацикловир и маже с Пиоктанин. Кремчето с Ацикловир  ги овлажнява и са по-зле с него.

Беше започнала антибиотик, тъй като в началото докторката не беше сигурна какво е.
Спря го, когато излезе резултата и започна Азикловир.

Нали Ацикловир и мазане е достатъчно лечение? Не е нужен АБ? Кога ще започнат да минават???

# 8
Кофти. Заразила се е по полов път вероятно.
Една седмица горе долу. Да пие ацикловир. После да подсили имунната система.
И молитви да не се появява повече.

# 9
Една хомеопатична схема прилага.
Каза ми я специално хомеопат, че е много ефикасна и да няма занапред прояви.

Ето ви я :

ХИПЕРИКУМ ПЕРФОРАТУМ 30 СН - два пъти на ден по 5 гранулки.

РУС ТОКСИКОДЕНДРОН 30 СН - три пъти на ден по 5 гранулки.

МЕЗЕРЕУМ 9 СН - два пъти на ден по 5 гранулки.

Знаете, че хомеопатичните гранулки се приемат на чиста уста - да не сте яли скоро и после още 15-20 минути да не ядете.

# 10
Дано помогне. Аз лично само прилеп не съм яла, и то щото още не е доказано че помага.
Но всичко е до организъм. Може и никога повече да не излезе.

# 11
Една хомеопатична схема прилага.
Каза ми я специално хомеопат, че е много ефикасна и да няма занапред прояви.

Ето ви я :

ХИПЕРИКУМ ПЕРФОРАТУМ 30 СН - два пъти на ден по 5 гранулки.

РУС ТОКСИКОДЕНДРОН 30 СН - три пъти на ден по 5 гранулки.

МЕЗЕРЕУМ 9 СН - два пъти на ден по 5 гранулки.

Знаете, че хомеопатичните гранулки се приемат на чиста уста - да не сте яли скоро и после още 15-20 минути да не ядете.
Благодаря за споделената схема за потискане на херпес и неговото предотватяване. Има ли интервал от време за приемане между тези 3 продукта? Колко време се приемат? И колко време се почива след това? Едва ли постоянно се приемат?!
Ще опитам. Дано има ефект, че тази гадост трудно се контролира. Когато си иска, се появява.

# 12
Задължително ще попитам колко време се приема и ще пиша. Аз в притеснението си не разбрах това. Просто ги почна на този етап дъщеря ми.

Иначе самите гранулки се приемат с разлика няколко минути едно от друго.

# 13
Някой имал ли е HSV - 1 по време на бременност? В 8 г.с. съм и изненадващо ми изби херпес и то в гениталната област. Изследвахме PCR и антитела и резултатът е тип 1. Тъй като антитела нямах нито igm нито igg, се предполага, че е първична инфекция и ми изписаха Валтрекс. Нямам идея от къде се е появила тази първична инфекция, 2 седмици лежа вкъщи заради отлепяне, нито съм имала сексуални контакти последния месец, нито съм използвала обществена тоалетна. Доста ме изненада. Някой има ли опит с този вирус, пил ли е медикаменти по време на бременност, появи ли ви се пак?

# 14
Ми по принцип аз мисля, че херпес няма как да се сбърка.
Стават мехурчета. Като се спукат боли много. Стават язвички.
Дано не е херпес. Това е чума.
Здравейте!Може ли са споделите ,как премина лечението при Вас?Насочила съм се към София,към доктор Попов!При Вас ,проработи ли лечението,което той Ви назначи?Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт