В момента чета ... 63

• 49 249
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Започнах "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров.
Потресаваща история.

# 601
  • София
Малко извън темата, но днес в Англия излиза третата книга от поредицата на Хилари Мантел за Кромуел! Ура! Написана е!

# 602
  • Бургас
Започнах "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров.
Потресаваща история.
Аз също бях впечатлена от тази книга. Наистина потресаваща история. Толкова близо до нас и толкова далече ...
Като разбера, че някой я чете се радвам за неговия избор.

# 603
Отдавна прочетох "Дните" на Бърдаров, т.е. няма да съм много по темата, изказвайки мнението си, но пък обещавам, че ще е кратко Grinning Противно на повечето прочели я, не бях впечатлена. Авторът, знаем, е финалист от литературен тв конкурс. И цялата книга е издържана в стил "стойте да видите как сега ще ви впечатля". От избраната тематика, която е много тежка, много балканска и близка до душите ни, до покъртителния финал. Да, но стилът, стилът.... е като на второкласник. Клиширан, насилено патетичен, изкуствен.

# 604
  • София
Малко извън темата, но днес в Англия излиза третата книга от поредицата на Хилари Мантел за Кромуел! Ура! Написана е!
Това бяха "Вълци"-те и "Труповете" първите две, нали?

# 605
  • Русе
Започнах ,, Майсторът на играчки от Краков'' - дебютен роман за авторката, която пише предимно детски книжки. Още съм в началото, но по един магичен и приказен, доколкото може начин , целта й е да запознае по-малката аудитория с темата за Холокоста.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 20:24 от lorito5678751

# 606
  • София

Да, точно те!👍 Отдавна се чака последната книга от трилогията.

# 607

Да, точно те!👍 Отдавна се чака последната книга от трилогията.
Някой има ли идея кога ще се появи на български?

# 608
  • Mostly in my mind
Отдавна прочетох "Дните" на Бърдаров, т.е. няма да съм много по темата, изказвайки мнението си, но пък обещавам, че ще е кратко Grinning Противно на повечето прочели я, не бях впечатлена. Авторът, знаем, е финалист от литературен тв конкурс. И цялата книга е издържана в стил "стойте да видите как сега ще ви впечатля". От избраната тематика, която е много тежка, много балканска и близка до душите ни, до покъртителния финал. Да, но стилът, стилът.... е като на второкласник. Клиширан, насилено патетичен, изкуствен.
Съгласна! Плюс излишно много описание на кървища. Confused

# 609
Ерин Моргънстърн - Нощният цирк
Обещава да е интересна.
Но съм в началото още.
Ако продължи в същия дух ,ще е прекрасно.

# 610
  • В един копнеж!
Бакман?! Никога повече няма да си го причиня. Дадох му втори шанс с "Тревожни хора", е, няма да стане. Дори няма да я дочета тая книжка.
И за да избягам пък от темпото на другите две книги, които съм зачела, вчера ми попаднаха книгите на/за Стоянка Мутафова. Започнах "Една фурия на 90". Чета и се смея.

# 611
Прочетох "Нощният цирк" преди 2-3 години и страшно ме беше впечатлила - стил, атмосфера, малко магия.

# 612
Приключих "The Hand Bringer" на Chris Penington. Това чудо взима наградата за най-амбициозен кросоувър в историята на литературата. Авенджърите на Марвъл ряпа да ядат направо. Много ми хареса, давам му чистосърдечно 5/5.

Скрит текст:
Книгата е нов прочит на класическия мит за вампирите, обаче базиран на генетика. Група от учени успява да създаде серум срещу вампиризма и да инжектира човек, ухапан от вампир. След това създават портал към миналото и го пращат в Румъния през 1470-те, за да убие този, когото смятат за първия вампир в историята - Влад Цепеш - и така да предотврати вампиризма в днешно време.

Много добре обяснено и обосновано, с един куп генетични и физични термини. На моменти чак взех да вярвам, че е възможно това дето го разказват. Grinning

Книгата съдържа много румънска история, език и култура, при това достоверни, а главната героиня носи българско име - Боряна. Трогнах се някак да видя собственото си кътче от Европа в американска книга. Grinning

Абе, хареса ми с една дума. Даже повече от "Трескав блян" на Мартин, а аз съм заклет фен на "Песен за огън и лед" и пристрастието не ми е чуждо.

# 613
Току-що приключих Writers & lovers на Лили Кинг. След Еуфория имах големи очаквания за новата й току-що публикувана книга. Разказът проследява 31-годишната Кейси, която наскоро е загубила внезапно майка си, затънала е в студентски кредити, работи като сервитьорка и вече 6 година упорито се опитва да завърши първата си книга. И понеже животът до тук не е достатъчно труден, се появяват и двама мъже в живота й - едновременно.
Първите 10% ми бяха абсолютно непонятни, с нахвърляни имена и споменавания на събития, за които нищо не се знае/ разбира. До половината повествованието се лута между стандартно ежедневие и спонтанен изблик на емоции. Дотук вече имах нагласата останала час да я дочела по диагоналите, но тя взе че стана ясна, подредена, ведра и доста по-зряла.
Радвам се, че не я зарязах, на моменти малко ми напомни Нормални хора Simple Smile В момента усещането ми е за 3-4 звездички в GR.

# 614
  • Русе
Приключих с ,,Майсторът на играчки от Краков'' - лично на мен много ми хареса , въпреки че бих я причислила към детските книги подходяща за 10-13г. . Авторката преплита приказния свят на куклите с реалния свят на хората. Също са споменати и елементи от славянската митология , но не са спестени ужасите и  последствията от войната, но поднесени по-много деликатен и по-детски достъпен начин - борбата между доброто и злото, омразата и любовта и редица добродетели, които са важни да бъдат изградени в децата. Въобще много подходящ и добър начин децата да се запознаят с тази зловеща част от човешката история.

Общи условия

Активация на акаунт