В момента чета ... 63

• 49 246
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Mostly in my mind
"Институтът" започнах.

# 616
Приключих "Последен изход" - чудна психария, мн ми хареса.
Спойлер:
Скрит текст:
Как интерпретихате въпроса на адвоката към Лора накрая: "Сега разбирате защо не можех да говоря с вас преди, нали?" и въобще това, че и той е видял опосума?
Започвам "Споделеният апаратамент", докато реша какво всъщност ми се чете.

# 617
  • Русе
Скрит текст:
В момента съм до средата, за сега ми харесва, въпреки че в goodreads има малко противоречиви мнения. Ще пиша повече като я завърша.

# 618
  • София
Приключих "Третият знак" на Ирса Сигурдардотир.
Като тегля чертата, по-скоро ми хареса Simple Smile
Идеята е интересна - смесица между съвременна криминална интрига с историческа (средновековна) нишка.
Както вече споделих, през цялото време много се  дразнех от шеговитите моменти. Изводът ми е: по-добре без никакъв хумор, отколкото с исландски такъв Simple Smile
Общо взето препоръчвам книгата с нагласа "умерени очаквания", оценка 3*.

# 619
  • Русе
Приключих ,,Приспивна песен в Аушвиц'' - за мен е прекрасна книга, може би , защото съм майка , като читател я съпреживях и разбрах действията на Хелена. Не съм литературен критик, защото имаше в goodreads мнения ,че едва ли не е плоско и елементарно написана, както и че не докосвала читателя и не го карала да изпитва емпатия . Както и че, Менгеле бил представен едва ли не като добър персонаж. Аз не съм съгласна , напротив - книгата е за историята на Хелене, тя е главната героиня и централният образ в книгата. Описано е достатъчно добре всичко, с факти, детайлни описания за ужасяващата действителност в Аушвиц 2, Биркенау , циганският лагер; детската градина, създадена там, чийто директор е Хелене, но са дадени и няколко зловещи факти от опитите на Менгеле, а и не веднъж в книгата е наричан чудовище. Хареса ми,че накрая авторът си е направи труда да сподели кое е реалност и кое е художествена измислица, както и да напише кратка хронология за създаването на тази част от лагера до края.

# 620
  • София
Лорито, извинявай че ще ти направя забележка, но за пореден път пускаш пост със спойлери. Моля те, съобразявай се, че има хора, на които им предстои да четат книгата и едва ли искат да знаят чак такива подробности.

Аз започнах снощи "Без изход" на Тейлър Адамс. Доста добре ми тръгна - бързооборотен трилър, все едно гледам филм Simple Smile

# 621
Прочетох "Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл". Замисълът на книгата е много интересен, поне за мен е нещо, което чета за пръв път. Обаче явно не я четох в точния момент - беше страшно напрегнато в работата, нямах никакво време за четене и я четох близо месец. Беше ми много трудно да се ориентирам, постоянно се чудех това или онова кога точно се е случило, абе направо трябва да я чета втори път, за да осмисля всички неща, защото някои нишки ми се изгубиха.

Преди нея писах, че зарязах "Светлината, която не виждаме". Ами още я мисля и се чудя дали да не я дочета. Не ми е интересна, обаче мразя да зарязвам книги, явно няма да се науча да го правя в този живот.

Сега продължавам с последната част на "Шоколад" - "Крадецът на ягоди".

# 622
  • София
Морско момиче, и аз съм под пара в работата и започнах да чета "Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл". Сама си стискам палци следващата седмица да е малко по-спокойна и да имам възможност да разпускам вечер с книжка в ръка.

# 623
alvelly, има хора, които не искат да четат анотацията на дадена книга.

# 624
  • Варна
Аз не разбирам все още смисъла на дискусията като цяло. Какво се очаква да има в тази тема - голи заглавия? И с какво и на кого ще е полезна тази информация освен на няколкото сърдити дами тук?
Разни хора, разни идеали.
В момента чета "Най-доброто в теб" от Колийн Хувър. Дано това е достатъчно загадъчно.

# 625
  • В един копнеж!
Тц, не е достатъчно.
Аз също нямам нищо против на малко повече изречения относно дадена книга.
Иначе, темета ще се превърне в доста куха.
Чета еди коя си книга, от еди кой си. Точка! И!?

# 626
  • Бургас
Преди да реша коя книга да започна / една от многото, които са  ми дадени от малката групичка, в която си споделяме книгите/, прочитам представянията от издателствата, от "Хеликон", споделените мнения там и тези, които са споделени в нашата тема. Точно това е ценното за мен в тази тема. А в поста на Лорито нямаше  нищо издайническо.

# 627
  • Mostly in my mind
Никога, ама никога, не използвам за критерий Хеликон или мненията в него за някоя книга. 90 % от книгите,  които съм гледала там, са с 1 звезда. Гудрийдс е по-надежден източник.

# 628
  • Ямбол
Заради несъобразителността на някои в темата за съжаление пропускам повечето мнения и чета само на известни за мен потребители, с които имам сходен вкус. В ГР гледам общата оценка и мненията на прочелите я от познатите ми.

# 629
  • Mediterraneo
Относно анотациите давам само пресен пример. Наскоро споделих коя книга чета, друг ми каза, че книгата има втора част и аз веднага отворих да я сваля. И анотацията ме тресна в челото, обезсмисляйки четенето на огромния том на първата част, която още не бях завършила.
Завърших най-после "Златният бряг". В крайна сметка надделява хубавото чувство и впечатление от книгата. Със сигурност ще дойде някой ден ред и на продължението.
Сега чета "Жената с бялото кимоно". Подозирам, че няма да са 5 звезди, но не е лоша. Аз обичам да чета за обичаите и традициите на Далечния изток.

Общи условия

Активация на акаунт