МНОГОДЕТНИ МАМИ № 71

• 55 533
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Не е приятно, но абсолютно най-важното е, че можеш да разчиташ на мъжът ти и че двамата искате да имате още едно дете.
На мен какво ми случи преди три дни: всякакви причини са ми изтъквали, защо не е ок да имам още едно дете( в случая, ако решим да си направим, ще е пето), но това беше върхът. Споделям с моя позната, че мисля за още едно бебе и тя ми казва да се спра. Защото имало жени, които едно нямали, не могат да имат, а аз....Четири ми били достатъчни. И си говори на себе си, че явно е егоистка, щом само едно има. Е, аз какво да направя като има жени, наистина не могат да забременеят? Да бях спряла още след второто ли? Тази логика не я разбирам и честно, стана ми леко обидн
о. Сякаш трябва да ми е неудобно, че нямам проблеми със забременяването и износването?  Ама аз съм такъв инат, така мразя да ми казват какво да правя, че в случая и малкото ми колебания дали да имам още едно, взеха да се изпаряват 😁.

# 646
  • София
От доктори съм чувала, че след всяка бременост все по-лесно се забременява. За това и след инвитро си има случаи нс спонтанна.
Майка ми се цупи на второто, на третото още повече. Сега само се хвали с трима внуци.

# 647
  • София
Не разбирам какво толкова се цупят и дават акъли разни роднини, нали няма те да ги гледат и издържат децата!

Рени, има жени, на които им е криво, че по ред причини нямат дете, или второ, трето. И не винаги е поради здравословни проблеми (напр. мъжа не иска, или просто липсва такъв; или щото свекървата ще каже еди какво си, така и не са се решили и вече е късно...). Само, че аз, ти и всички останали жени, които имаме деца, нямаме абсолютно никаква вина за това, и айде, няма нужда на нас да си го изкарват!
Както обичам да казвам, и аз искам да ям шоколад и да не дебелея Grinning, ама не ми се получава. Ама има хора, могат. Wink Или има жени по 3-4 деца родили, изобщо няма промяна във фигурата, дай сега да им се сърдя и тръшкам.

# 648
Имам позната с 5 деца, която е с фигура на 20 годишна девойка (не преувеличавам). Много се занимава със спорт, а и такъв й е гена. Само цъкам и се възхищавам от сърце! Дай Боже всекиму дето се вика Simple Smile

А това какво казали роднините е без коментар. Мен не ме касае, ако не е силно положително Simple Smile Бъдете непукисти и толкова.

# 649
Моника, опитай се да не се влияеш от близките. Това си е твоето семейство, решението си е ваше, абстрахирайте се от всичко друго.

Аз съм официално многодетна мама от 1 юни. Секциото, което ме ужасяваше, мина много добре и вече се чувствам сякаш не съм оперирана. Тази една седмица с малък беб е толкова вълшебна, и не мен ми се иска да не е последното ни бебе Innocent

# 650
Честито бебче!
Живи и здрави, хората родени на тази дата сме усмихнати и борбени!
Много късмет!

# 651
Моника, съжалявам, че си минала през такъв стрес! Искрено ти желая да успеете с мъжа ти да се абстрахирате от негативните коментари и да те позволявате да ви влияят повече. Бъди смела и хич да не ти пука какво горовят хората. Ако трябва се обгради само с онези, които са се зарадвали за теб, другите ги изключи от живота си поне за известно време.
За съжаление има хора, които подхождат към всичко със страх и негативизъм. Ако слушаме тях всичко крие риск, всичко е опасно, всеки миг можем да умрем и т.н. По тая логика изобщо няма смисъл да живеем, нали? Няма смисъл да се общува с такива хора, по-добре е да се избягват, дори и да са роднини и да се сърдят, че ги избягваме.
С ММ се сблъскахме с такъв негативизъм още при сключването на брака ни. Беше се разбрал със свой приятел, че ще му бъде свидетел (кръстник, при това без да иска от него нищо повече от това да присъства само на ритуала, без да поема бъдещи ангажименти към нас). Друг негов приятел обаче го настроил против ММ и той отказа да дойде за свидетел. Наложи се в последния момент да търсим друг за тази работа. Та видяхме ги какви приятели са му тези двамата още тогава. И с годините се доказаха като "приятели". Те като не искат да се обвържат, ние да не сме длъжни да им подражаваме. От години вече не си говорим с тях.

Честито бебе, Тикълс! Да ви пълни къщата с много радост!

# 652
  • София
Споделям и тук линк към петицията за рестартиране на изграждането на национална детска болница. Това е една изключително важна кауза, тъй като липсата на болнично заведение, което да предлага наистина комплексна грижа за детското здраве, обрича родителите и децата на седмици размотаване между различни болници, което често води до фатално закъснение при поставянето на диагноза и лечението. Петицията има вече над 51 000 подписа и организаторите се надяват те да станат 55 000 до внасянето днес в 15ч. Не забравяйте да отворите имейла за потвърждение, защото в противен случай подписът ви няма бъде отчетен.

Моника, имаш моето съчувствие за тревогите, през които си преминала! Грижи се повече за себе си, изолирай се от роднините, които ти влияят негативно, и се опитай да се обградиш с положителни емоции! Пожелавам оставащите месеци от бременността да минат спокойно и безпроблемно!

Tickles, честито бебче! Да е здраво и да донесе много щастие в семейството!

Emel, не предполагах, че има хора, които да откажат да свидетелстват на сватба на приятели.....

# 653
  • София
Подписах я още първи ден. Следя инициативата от създаването й и съм разочарована на колко много хора не им пука, щом не са били лично засегнати.

# 654
  • София
Emel, не предполагах, че има хора, които да откажат да свидетелстват на сватба на приятели.....
Ах, има, има. Е, при нас не беше в последния момент, още в началото на планирането на сватбата и си имахме достатъчно време, поканихме си други кумове (за което изобщо не съжалявам!). Минаха години и в един разговор с въпросното семейство, останах с впечатление, че май са отказали, за да нямат финансов ангажимент към нас?!? (Те са си от по-заможни семейства и явно винаги са разполагали с пари, а ние тогава, студентски живот, нищо си нямахме. Ама никога не ми е минавало това през акъла, да каня някого за кум, защото има пари?!)

Още един подпис и от мен за петицията.

# 655
Подписах петицията.
Да, sweetkids mama, явно има такива хора. Не знам какво ги мотивира да се държат така, пък и изобщо не ми се дълбае в тази посока. За мен беше неправилно и толкова.

# 656
Аз също подписах петицията, тъй като детското здравеопазване в България определено е в тежко състояние. Това ми е много болна тема. Често липства координация между звената и лекарите лекуващи децата ни, губи се ценно време. За компетентност, въобще няма да подхващам темата.
Monika_G не се натъжавай. Гледай здравето си, здравето на бебчето. Няма по - голямо щастие от децата. Аз имам 3, и така бих искала да имам още едно, просто не съм много добре вече чисти физически. Децата са радост и гордост.

# 657
Моника, няма как да не се натъжиш от такова отношение, но аз и предполагам другите тук искрено ти се радваме за новото бебе. Не си сама. Прекрасно е. Вчера попаднах на бебешки снимки от малкия, ех каква муцунка. Няма по-голямо щастие. Пожелавам ти лека бременност и спокойствие. Може пък роднините да премислят и преоценят поведението си.

# 658
Оооо ей такива роднини да имаш, не ти трябват врагове😡
При нас е почти същата ситуацията само дето не е свекървата, а е майка ми. Не си говорим откакто разбра, че съм бременна с номер 3.
Видя го инцидетно 2 пъти, нито му се зарадва, нито го прегърна, държи се все едно го няма!
Е, кажете ми аз как да се държа? Да взема да и целувам ръцете? Много ми е болно от това положение, но децата и мъжа ми са ми много по-важни.
Преди 2 дни си говорих със сестра ми и тя ми сподели следната случка...
Седели сестра ми, майка ми и на сестра ми мъжа, мъжа попитал, малеее това кака ти как издържа на всички тези викове от 3 деца?  Майка ми побързала да му отговори, ооооо то това няма да и е последното, ей сега като свърши майчинството и пак ще роди още едно 🤷‍♂️
За мой кеф сестра ми я е наредила едно хубаво!
Честно ви казвам ПИСНА ми да ме питат, ама как се оправяш с 3 деца... Ами оправям се! Гледам си ги, обичам си ги, те са ми целия свят!

# 659
  • Sofia
Най-странното в тези въпроси е, че децата все едно са ти се паднали от лотарията, а не си ги направил сам.
Ние където и да отидем си мълчим, но бързо някой казва, че имаме пет. И се започва разпита… така ни е омръзнало..
1. Сами ли ги гледаме
2. Какъв пол са
3. Каква кола караме
4. Къде живеем, какво ни е жилището
Мога да изброявам до утре 🤔

Общи условия

Активация на акаунт