ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 260
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Като заговорихме за възглавници, аз съм си харесала тази - http://www.detetovteb.com/bremenni-i-karmene/vazglavnitsi-za-kar … remenni-u-obrazna
И като цена е добре, а и вече не помня къде но имаше добри отзиви за нея. Като си я поръчам, ще ви кажа дали съм доволна Blush

# 121
Здравейте и от мен! Да се похваля и аз от моя БХС. Бебчо е добре. Расте, върви все със седмица напред. Не спря отново да се преобръща и маха с ръчички и крачета. Всичко му е наред. И почти е сигурно ,че пак ще имаме момченце💙. Даже и аз го видях. Ние с ММ искаме само всичко да е наред и да е здравичко. Не , че нямаше да се зарадваме на момиченце😃Ще запазя още малко надежда за другия преглед за пола. Важното е,че Дани ще има братче и ще си играят заедно.
Иначе съм много хепи, че нямам вече отлепване и хематом. Моя АГ ми разреши повече разходки. Оплаках се,че имам стягане на корема и менструални болки. Изписа ми магнезий, спря ми  но-шпа, защото вече може да скъсява шийката и не е Ок. Продължавам утрогестана 2*2.
Сега ще чакам резултата от кръвните    БХС. В понеделник ще си записвам на ЖК за болничните. И така....
За покупки още не мисля. Някъде към 6 месец ще направя един списък, ще видя какво имам от баткото и ще докупувам. Моята количка от баткото беше Craco Evo. Бях много доволна. Година и малко не съм спирала да я разхождам и не е мръднала. Пък и цвета е унисекс. Имам и лятна на Макларън, а тя ми беше още по-удобна. Вече карам 14 г.с. И се чувствам много по-енергична и върша все повече неща вкъщи. А и с малкия мога да се занимавам повече. И така,малко се отплеснах😃...

# 122
Кашлицата аз лекувам със сироп от сварен лук + мед + лимон. Не съм фен на лекарства, а и рецептата наистина действа

# 123
Hope, за кашлицата аз пих Стодал. Много ми помогна

# 124
Като заговорихме за възглавници, аз съм си харесала тази - http://www.detetovteb.com/bremenni-i-karmene/vazglavnitsi-za-kar … remenni-u-obrazna
И като цена е добре, а и вече не помня къде но имаше добри отзиви за нея. Като си я поръчам, ще ви кажа дали съм доволна Blush

Тая възглавница и на мен ми хареса. Предната нощ се будех и нещо не можех да си намеря удобна поза. Ще потърся и аз някаква информация и може да я поръчам. Предните дни надниквах в темата за юниските бебета и там бяха писали, че тая седмица има дълга възглавница в Лидл, която става и за бременни. Днеска понеже бях на преглед по пътя видях Лидл и реших да се отбия да я видя, но уви..нямаше.

Иначе относно прегледа да се отчета - мина добре. Най- сетне и аз успях да се запиша на ЖК. Видяхме бебето и всичко е нормално. Колко много е пораснало от миналия път и как мърдаше с крачета и ръчички. Heart
  Лекарката каза, че разположението или там каквото беше е задно и бебето е много ниско долу и за сега да внимаваме с половите актове. На някоя от вас казвали ли са нещо подобно и избягвате ли ги ?
А, каза че може да не пия вече фолиевата киселина и мисля направо да я спирам. Изписа ми витамини и днес трябва да мина да ги взема.
Сега вече нямам търпение да мине и ФМ и тайничко се надявам да разберем пола на бебчето. Blush Дано утре да ни зарадват.

# 125
Здравейте, и моят БХС мина и всичко е нормално.Единственото,което ме притеснява е плацента-предна,нискоразположена.Някои от вас има ли такава и запознат ли е дали е нещо опасно?

# 126
Освен кашлицата вдигнах и температура, сега я мерих 37,8 и много ме тресе. Ще се побъркам от притеснение. Пих парацетамол, какво друго мога да взема??

# 127
По едно време в темата обсъждахте кремове против стрий и понеже мислех да започвам от другата седмица да се мажа реших да питам лекарката да ми препоръча нещо. Тя я обаче е категорично против тези продукти и каза, че предизвикват контракции и, че ако кожата е склонна към стрий пак ще излязат. Посъветва ме да започна мазането чак в деветия месец. На мен обаче ми се струва късно.  Аз съм си склонна към образуването на тези гадинки и сега съм в дилема дали да започвам. Вие консултирали ли сте се с лекар ? Мислите ли, че настина може да се получат контракции ? Нека споделят мамите, които вече са раждали и имат опит ?

# 128
Здравейте, и моят БХС мина и всичко е нормално.Единственото,което ме притеснява е плацента-предна,нискоразположена.Някои от вас има ли такава и запознат ли е дали е нещо опасно?
И аз съм с предна ниска плацента. Засега няма какво да се тревожиш, птедполага се, че с времето ще се качи. Моята още си е ниска, а съм почти 17та седмица. Проблемът идва при раждането. Поне аз така разбрах.

# 129
По едно време в темата обсъждахте кремове против стрий и понеже мислех да започвам от другата седмица да се мажа реших да питам лекарката да ми препоръча нещо. Тя я обаче е категорично против тези продукти и каза, че предизвикват контракции и, че ако кожата е склонна към стрий пак ще излязат. Посъветва ме да започна мазането чак в деветия месец. На мен обаче ми се струва късно.  Аз съм си склонна към образуването на тези гадинки и сега съм в дилема дали да започвам. Вие консултирали ли сте се с лекар ? Мислите ли, че настина може да се получат контракции ? Нека споделят мамите, които вече са раждали и имат опит ?
Мажа се единствено с масло от манго. Не съм го коментирала с АГ.
С първата Б се мажех със съвсем обикновено мляко за тяло и имам много малко стрии по бедрата.

# 130
  • София

Привет, и аз съм с предна. В частната клиника, в която правих феталната морфология, казаха, че е нормално разположена. Днес на женската консултация в ДКЦто, гинеколога каза, че е ниско, но с времето ще се измести нагоре.

# 131
Хм....тъкмо щях да ви питам дали и от кога ще се мажете против стрии...? Утре ще питам АГ и ще напиша какво ми е казала.
Иначе, аз започнах от снощи с много малко зехтин - масажирах бавно и до попиване (започвам 13 г.с.). Отделно се мажа с лосион на Uriage, който е медицинска козметика, специално за хидратация в дълбочина.
Ще се повторя, но за новодошлите момичета - стратегията ми е да се мажа с олио на Юсерин, ампули на Lierac, зехтин и въпросния лосион.
Относно нарастването на пупата - вече си я имам, малка е, все едно съм се нахранила обилно, но не спада. ММ даже каза, че се оформя леко заостряне 😋

# 132
Аз днес бях на преглед бебока си е добре мята се вътре яката.АГ вече потвърди ,че бебока е момче 💙 Винаги съм си искала момченце и Господ ми изпълни желанието.

# 133
За стриите -  един от първите съвети на мойта АГ още при предишната бременност беше да започна от максимално рано с мазането.  След много четене тогава избрах крем на Дева против стрии,  подходящ от началото на бременността.  Нямам никакви нови стрии след бременността и раждането.  Сега още от втория месец започнах да се мажа отново с него -  2 пъти дневно по корем,  кръст и гърди, или когато усетя сърбеж от разтягането на кожата по корема.

Sweet_lady,  АГ- то ми смята,  че контракциите не се получават от самия продукт или мазането като такова,  а когато често се пипа или гали коремът,  затова избягвам да се докосвам излишно.

Моника,  аз имах такива контракции,  като втвърдяване и изместване на корема, едва от 6-тия месец,  преди това усещах контракциите като тежест ниско долу в корема и ПМС в кръста... Сега пак съм така...

Radi_na,  моят резултат от БХС е подобен,  води се среден риск,  както бях писала.  След няколко консултации,  всички ми препоръчват БХС2 и Фетална морфология,  а след техните резултати ще го мислим.  Аз си наложих да не се тормозя,  не го мисля,  вярвам,  че всичко ще е наред и просто си чакам следващия преглед в началото на Февруари. Мисля,  че ми се получава за сега Simple Smile

# 134
Боже, Боже..... въобще никофа не съм се замисляла дали ще ощетя държавата с моя 5 месечен болничен! Хора, това е несериозно! На моята работа казах, че съм бременна някъде края на ноември за да ме свалят от дежурства и шефката ми веднага ми каза - по най-бързия начин си взимай болничен и изчезвай! Не стига, че държавата не дава пари за нас, а аз да мисля... все още съм на работа,  но това е само по мое лично желание , защото знам, че каквото не успея да свърша ще отиде при колегите, а със сигурност не е приятно. Иначе аз лочно смятам, че много зависи и естеството на работа.... може и 5 г.с. да е и пак да е наложащо. Аз лично работя в доста кофти среда и не виждам как може бременна да стои там!
И не на последно място, а даже на първо си зависи от бременността. Защото аз предния път исках да работа и като в един момент ми казаха ще ставаш само до тоалетна и ще се храниш полу легнала... еми нямаше как определено....
Извинявайте за дългия пост, но малко се поядосах с някои написани глупости.... спокойна вечер Joy

Общи условия

Активация на акаунт