ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 279
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
За стриите - мажа се вече по гърдите, че предния път мн рано се нацепиха, наедряват иии...никви контракции не предизвиква, то по тая логика как правим секс изобщо ако един крем пречи Simple Smile

За бракстън хикс - четох, че може и рано да се появят - 17-18 седмица

За кашлица исла с касис смуках аз ако е суха, но при мен проблемът беше от носа и след 3 дни АБ капки кашлицата и гърлото минаха.

Между другото днес мернах възглавница за бременни в али-то за 3 долара! Срамота тук какви надценки има.

# 136
Hris2016, напълно си права.
Аз обаче попаднах с предишната бременност на кофти АГ, в смисъл, че ми се накара, че никакъв болничен не ми се полага, ако няма сериозна причина... Наложи се 3 седмици да доказвам, че работя във вредна среда ( отрови, машини, вдигане на тежко и стрес в големи дози), за да вдигне телефона и да се обади фиктивно да ме приемат в болница, и след това с комисии удължаваха болничния. Даже работодателя ми каза пускай болничен, и когато казах, че имам проблем с болничните, ми пусна отпуск... Радвам се, че съм в майчинство, та си спестявам разправиите сега..

# 137
И аз бих искала да изляза болничен от другия месец и ще видим какво ще каже АГто. Най-много ме притеснява, че от 9 до 6 съм нон стоп кажи речи на компютъра и нямам никакво движение. Качвам килограми, които така и си имам в плюс, че и обездвижването не е добре за разширените ми вени. По-добре да съм си в къщи, но поне знам, че няколко часа ще имам разходки, ако не е мега студено разбира се.
Момичета, да ви питам тези, които са наясно. Колко трябва да е TSH по време на бременноста?Реших да си го пусна с други кръвни изследвания, не че съм имала някакви проблеми и излезе 3,6 при максимална стойност 4,5.Преди да забременея беше 1,7.Та се чудя нормално ли е? Rolling Eyes

# 138
Impresita,  добре е TSH да е между 1 и 2,5 по време на бременност.  Съветвам те,  а предполагам така ще направи и АГ,  да се видиш с ендокринолог. В различните гестационни седмици има различни пикове и спадове на хормона,  но като цяло най-добре за теб и бебето е стойността му да се държи около 1,5-2.
Аз всеки месец си пускам контролно изследване на TSH и ендокринологът ми нагажда дозата Л-Тироксин.  В понеделник ми излезе 2,6 и съвсееем малко увеличихме дозата, за бебето нямало проблем да е на границата,  но през зимата щитовидната жлеза допълнително се натоварвала от студа и за мен били по-добре да държим стойността на хормона малко под горната граница.

# 139
За TSH най-добре да се консултираш с АГ. Знам, че за различните тримесечия стойностите са различни. Аз в началото имах 2.9 и АГ каза, че е в горната граница за бременни.
Аз се мажа с един лосион на Палмърс, уж няма вредни съставки, няма и аромат, кожата става много мека след него.
Иначе предложението за заглавие много ми допадна 😁

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 22:48 от tcveteto

# 140
И аз бях вчера на преглед, 101гр(началото на 15 седмица) 😁 и вече потвърждение за Мъж 💙
Аз се мажа единствено с кокосово масло.
И аз съм с предна плацента, но АГ каза че всичко е нормално, просто може да усетя бебчето по късно

# 141
  • София
Еййй много момчета, да му се невиди! Аз тия мойте, четиримата, за кого ще ги женя бе?!?! Я се стегнете и само розови панделки да излизат!

# 142
Много погрешно ме разбрахте за болничните. Който не се чувства добре или така е преценил по друга причина и има кой да му даде болничен- нека излезе. Аз лично искам да работя до последно, но се дразня на колегите си и на всички останали, които като разбраха, че съм бременна и веднага ми казаха, че ТРЯБВА да изляза болничен. Всеки ден това се спряга как ще излизам болничен.. ами не, няма да излизам! За мен бременността не е болест! Не мисля, че ще навредя на някой ако продължа да работя... при положение, че се чувствам добре и работя лека работа. Дори на училище сред децата се чувствам много по-добре.. вируси могат да се хванат навсякъде! Моето АГ също е против болничните затова се учудих и ви попитах най-добронамерено как така лесно ви дават болничен- без да сте лежали в болница и без да имате проблеми. Но нека приключим спора с болничните! Да си пожелаем да сме здрави и по-бързо да идва момента, когато ще си гушкаме бебенцата! Всичко добро и се извинявам ако съм засегнала някой с темата си за болничните...

# 143
и аз не мога да преценя за болничните, не съм говорила и с АГ то затова де, като цяло се чувствам добре, но работя на компютър и нямам никакво движение, чак накрая на деня ме заболява задника от стоене...от друг астрана пък вкъщи ще ми  е скучно - детето на училище, мъжа на работа, приятелките ми са на работа, незнам какво ще правя...ще го помисля, само бебето да е здравичко се моля...след една седмица съм на ФМ и БХС и сериозно съм се притеснила, дано всичко е наред...
По темата с мазането - започнах да се мажа с лосионза суха кожа на Ларош, но се чудех за този на палмерс, искам да ми мирише на хубаво обаче, че този на Ларош няма никакъв аромат, и за кокосовот масло се чудех дали да го започна, но незнам дали попива, не искам да ми лепи по пижамите след като се намажа.

# 144
Аз съм си поръчала на Палмерс

# 145
Момичета как сте?
Днес съм много зле направо не знам какво става... от 7ч вече повр няколко пъти една глава ме боли и нямам никакви сили.....
Вчера много се притесних и сигурно това оказа влияние.
ММ ще се прибере на обяд,че мойта малката не е на ясла а детето си иска неговото, а пък аз не мога се мръдна от леглото

# 146
Janetm, дано положението при теб се нормализира.
Аз от снощи имам болки около пъпа, та съм в размисли. Отделно вчера пусках изследвания- ПКК, за кръвосъсирването и някои от мене си ( АГ пак ще ми каже, че много съм била разбирала, ама не ми дреме), но се оказа, че един показател ми е завишен- разредила съм кръвта доста с Фраксито и сега не знам какво следва. Следобяд ще ида да ги види.

# 147
Здравейте!
Преди малко се прибрах от БХС и бързо влизам да ви се похваля. Всичко мина нормално и лекарката няма никакви забележки.  Вече малко си отдъхнах, че така се бях притеснила. Отделно тия дни съм кълбо от нерви, настроението ми се мени постоянно.

Дано след третия месец нещата при всички да се нормализират и само хубави неща да си споделяме в новата темичка. Janetm, бързо възстановяване.

Иначе при мен за сега предположенията клонят към розова панделка. Ribbon
Дано и така да си останат. И двамата с ММ искаме момиченце и бяхме започнали да избираме само женски имена, та ако трябваше сега да му кажа, че ще е мъжко не знам как щеше да реагира. Въпреки, че най- важното е да е живо и здраво, пола не е от такова значение. Ама все пак сме се настроили на розова вълна.Grinning Heart

Манди портокалова можеш да ми добавиш Ribbon и да смениш датата на термина на 26 юли, че нали при мен календарна и г.с. не съвпадат и се измести.  
Стига толкова, че стана много дълго.Grinning

# 148
И аз тъкмо се прибирам от скрининг, но май по-добре да не бях ходила. Уж с АГ изчислявахме, че ще съм в 13седмица и 5 ден, оказа се че бебето е малко по-голямо и част от изследванията отпаднаха. Малко термините са ми мъгла, но не ми взеха кръв, което си обяснявам е, че пропуснах БХС. Иначе огледа бебето. Каза ми и че може би ще е момиче. По-притеснителното беше обаче, че има наличие на обратен кръвоток в дуктус венозус (което е един от признаците за синдром на Даун). При положение, че сме изпуснали срока ми препоръча и да направим неинвазивен ДНК тест, което е всъщност пренатест.
В заключение мога да кажа, че много се обърках и най-вече притесних, направо не знам какво да правя.

# 149
Medissa,  не се притеснявай!  Дори да ти бяха взели кръв за БХС,  пак щеше да си объркана и да се чудиш,  това изследване понякога подвежда и притеснява без причина.  Вариантите са 2 -  да направиш сега пренатест за твое успокоение или да изчакаш БХС 2(между 15 и 20 г. с) и Фетална морфология (19-22 г. с).  Ако и след тях има някакви съмнения,  тогава можеш да избереш да направиш пренатест (дава около 99% сигурност) или амниоцентеза (100%сигурна диагноза). 

Аз за себе си избрах второто -  ще изчакам ФМ и тогава ще мисля...

Общи условия

Активация на акаунт