ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 36 250
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Добре дошла, Namishi!
Защо така не са ти казали вече термин? При мен няколко пъти се коментира, понеже ходих при различни гинеколози. Записала ли си се на ЖК?

Благодаря,

аз си се следя на частно от самото начало на бременността, понеже имам Хашимото и инсулинова резистентност и приятели ми препоръчаха д-р Богданова, Токуда, от която в последствие и аз съм изключително доволна Simple Smile Понеже ми е първа бременност, а и аз съм малко по-срамежлива и знаех, че до 3ти месец не те водят бременна и затова реших, че не ми казва термин, но пък този път ще попитам вече и без това ще взимам и бележка за работата Simple Smile

# 586
Абе Манди  скоро разбрах,че чакаш 4 то чадо. А , гледам снимката ти във ФБ едно момиченце на профилната Grinning Браво на теб!

А да ви питам.. днес нещо ми опъва там.. може би където е пик. Мехур. Сега не мога да го обясня. Чудех се дали не е от серклажа,но с първата Б нямах такива усещания. Дали пък бебето не е притиснало нещо не знам. Вие имате ли подобни основания?

# 587
Здравейте отново, момичета! Чак сега успях да наваксам с четенето на всички коментари Grinning
Относно главоболието и аз вчера се събудих с адско такова (според моите представи е заради промяната в климата, което ми се е случвало и преди бременността). Нищо не пих, освен че се наливах цял ден с водичка и вечерта като си легнах за следобедно-вечерна дрямка, бях 6.
Относно покупките за бебчо, имам само някакви подаръци от курсове и семинари за бременни, а аз съм купила само 1 бяла шапчица, тъй като още не знаем пол, а пък бях прочела някъде, че първата покупка за бебо трябва да е шапчица, за да излезе лесно с главата напред Grinning Нямам търпение да разбера пола, за да мога да си му купя поне някаква дрешка, сега само плакна очи по магазините.
Днес в обедната почивка бях на лов в Лидл - купих си 1 сутиен, 1 комплект боксери, 1 клин и 1 рокля от колекцията за бременни, от предишната такава имам 2 сутиена (които вече нося и са адски удобни), 1 потник и 1 блуза за бременни.
В 16+3 г.с. съм и до момента съм качила 6-7 кг, които варират според храненията и ходенето до тоалетна. Преди да забременея бях с доста наднормено тегло и за 6 месеца с режим свалих 25 кг, надявам се сега да не си ги възвърна Simple Smile
Очаквам с нетърпение 7.02., когато съм на преглед и се надявам да разберем пола на бебчи Simple Smile
И от мене стана ферман, ама реших да се включа по всички теми, които изчетох Simple Smile

# 588
Здравейте момичета,
Нека всеки каже как се чувствате физически...Имате ли някакви особености,които преди не сте имали или всичко си е по старо му.
Аз например сутрин съм добре,но хапна ли нещо веднага ми си подува  корема и до следобед след обяда ми,се чувствам като плондир.Едва вървя,все едно коремът ми ще експлодира...Друго нещо е,че ме боли кръста,не знам дали е от седене на работа,но преди го нямах този проблем .
Вече започнах да ям повече неща,не само филия с лютеница и сирене.
Коремче вече имам.
Чакам да споделите за вас Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 21:52 от Mimi_TO_

# 589
Здравейте момичета,
Нека всеки каже как се чувствате физически...Имате ли някакви особености,които преди не сте имали или всичко си е по старо му.
Аз например сутрин съм добре,но хапна ли нещо веднага ми си подува  корема и до следобед след обяда ми,се чувствам като плондир.Едва вървя,все едно коремът ми ще експлодира...Друго нещо е,че ме боли кръста,не знам дали е от седене на работа,но преди го нямах този проблем .
Преди 3 седмици ми се появи и кървене,което показа че имам 1.5 см хематом/отлепяне на плацента и от тогава си имам кафяво течение Та даже и от време на време със съсиреци...Д-рите не се притесниха особено и аз се опитвам да се държа.
Коремче вече имам.
Аз от 3 дни вдигам температура, по-точно варира през цялото денонощие между 36.5 до 37.2. Утре ще ходя на доктор да видя за какво става въпрос.

# 590
  • София
Абе Манди  скоро разбрах,че чакаш 4 то чадо. А , гледам снимката ти във ФБ едно момиченце на профилната Grinning Браво на теб!
О! Благодаря ти, но две са на ММ и едно е мое, та реално ще ми е второ, но общата бройка е 4. Не че не ги гледам всичките, но все пак не са 7 дни в седмицата с нас, само 3, както и всички ваканции Simple Smile)
Иначе благодаря ти за “момиченцето” Simple Smile)) така или иначе, ще си остана само аз от този пол вкъщи... даже котката е мъжка!
а пък бях прочела някъде, че първата покупка за бебо трябва да е шапчица, за да излезе лесно с главата напред Grinning
Лелее, а ние му взехме едни сладурски обувчици докато пътувахме Simple Smile))
Добре дошла в групата! Когато кажеш термин, ще те добавя в списъка на първа страница! Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 12:22 от AnMary

# 591
Гаденето и повръщането отминаха вече и нямам никакви оплаквания.Мисля ,че усещам бебока от време на време.Но нещо се психирам последно време сутрин имам едва коремче и към обяд става подут.Нямам болки абсолютно нищо.

# 592
Добро утро!Аз горе солу съм добре,още съм в отпуск,та си седим с детето удома.Нещо май не се наспивам,будя се често през нощта,сутрин имам болки в гърба.Иначе съм та преглед на 10 02 ,вече нямам търпение да ида да го вися бебчо.

# 593
И аз се чувствам по добре, само от бебешките храни ми се гади, но гледам да дишам през устата, докато ги приготвям Simple Smile
И аз имам ужасни болки в кръста, а съм все наведена, направо не знам какво да правя, нощно време само се въртя..
Ние освен количката за породени, друго не сме купували за бъдещото човече, но и хич няма да бързам. Ако се потвърди, че е още една жена, всичко имам, и само дреболийки ще трябват Wink Главоболието тези дни се подпря, да не казвам голяма дума, че започне ли, е ад.. но и това ще мине. Аз, както и във фб казах, съм с мноого голям корем.. чак ме е срам. Ама какво да се прави, обсъждат ме вече бабите в блока 😂😂😂

# 594
  • София
Гаденето и повръщането отминаха вече и нямам никакви оплаквания. Мисля ,че усещам бебока от време на време.Но нещо се психирам последно време сутрин имам едва коремче и към обяд става подут.Нямам болки абсолютно нищо.

При мен е същото, но без да я усещам още. Сутрин корем, вечер - двоен корем, тежест.
В коя седмица си? Нямам търпение да започна да усещам, но знам, че може и да не стане преди 20-21 г.с. В 16+6 съм и сплред мен само газове се веят за сега...

Днес смятам да се отдам на дъъъълга разходка, защото от утре пак ще е студено и ще трябва да огранича движението.
Ходите ли на йога или нещо други за бременни?

Планирала съм да отида на Академия За родители на 22 февруари в НДК. Има някакъв панел за бременност и новородени.

# 595
Здравейте момичета,
Аз например сутрин съм добре,но хапна ли нещо веднага ми си подува  корема и до следобед след обяда ми,се чувствам като плондир.Едва вървя,все едно коремът ми ще експлодира...Друго нещо е,че ме боли кръста,не знам дали е от седене на работа,но преди го нямах този проблем .
Коремче вече имам.

От време на време ме наболява опашката и 1 седмица ме скъсваше 1 седалищен нерв отляво, но отмина. Гърбът и кръстът не ги споменавам, те си ме болят кога повече, кога по-малко, особено като се преуморя,а аз ходя кат кон Grinning Кожата на лицето ми е адски суха и взе да ме сърби при положение, че винаги е била мазна.

Относно храненето обаче продължавам да набивам предимно тесто, месо грам не ми се яде, а бях голямо месоядно. Риба, яйца и маслини също не ми се нравят, откакто съм бременна. Надявам се скоро да започнат хубавите салатки да разнообразя малко.

# 596
И аз съм доста добре вече, не съм писала скоро, но редовно ви чета Simple Smile Имам си апетит, макар че отзи ден ядох малко по-мазно и като ми стана тежко и пак едно гадене- край с тежките храни. Кръст и мен ме боли, особено в края на деня и ако съм се поразходила повечко ( а за момента съм с ниска задна плацента и май трябва да не се натоварвам много). Днес и аз ще използвам деня за разходки, че от утле до края на седмицата едва ли ще ми се излиза, особено ако има и сняг. Нищо не сме купили за бебчо още, само гледам и набелязвам и чета темата с юнските мами, че много бяха коментирали колички, а май сега това много ме вълнува и не мога да избера Simple Smile
П.С. Май много дълъг стана поста Simple Smile хубав ден ви желая, момичета!

# 597
Гаденето и повръщането отминаха вече и нямам никакви оплаквания. Мисля ,че усещам бебока от време на време.Но нещо се психирам последно време сутрин имам едва коремче и към обяд става подут.Нямам болки абсолютно нищо.

При мен е същото, но без да я усещам още. Сутрин корем, вечер - двоен корем, тежест.
В коя седмица си? Нямам търпение да започна да усещам, но знам, че може и да не стане преди 20-21 г.с. В 16+6 съм и сплред мен само газове се веят за сега...

Днес смятам да се отдам на дъъъълга разходка, защото от утре пак ще е студено и ще трябва да огранича движението.
Ходите ли на йога или нещо други за бременни?

Планирала съм да отида на Академия За родители на 22 февруари в НДК. Има някакъв панел за бременност и новородени.
Вчера влязох в 18 г.с. притеснено ми е сутрин като виждам ,че го няма коремчето от вечерта.А съм на преглед чак на 17.02.

# 598
Не се тревожете, заради прогестерона, храната, съвсем нормално е сутрин да е по-малък коремът Simple Smile

# 599
  • София
Те коремите се менят, особено сега, докато не са съвсем щръкнали още.

За болките - мен ме болят тазобедрените стави, както и ниско долу, ако лежа по гръб.
Въобще - права и ходеша ми е най-удобно. Всяко застояване и залежаване води до някакъв дребен дискомфорт. Интересно какво ще е по-нататък като се закръгля.

Аз съм на режим заради малко завишена кръвна захар и яденето ми е доста нетипично за мен. Чакам с огромно нетърпение хубавите салати!!!

Общи условия

Активация на акаунт