ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 268
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Jess777 това с неплатения отпуск през учебно време направо ме разби...няма нормативен акт, който да забранява! Но...всяко ръководство с номерата си. То не е желателно да излезеш през учебно време, но хора сме все пак, понякога се налага...
Ние имаме срок старите отпуски от 2019 или по стари трябва да посочим кога ще ги използваме, като може и през учебно време, но да имаме малко часове и така.

# 106
Скоро не съм писала. Бях забравила, че вече има нова тема и малко се изненадах защо никой не пише в старата, добре че реших да надникна. Grinning

Утре ще се записвам на ЖК. Не съм гледала бебка от пет седмици и силно се надявам всичко да мине добре. В петък съм и на БХС и утре трябва да мина да дам кръв.

Иначе мисля да работя докато мога. Работа ми е на компютър по цял ден и на моменти настина ми писва да седя и ми се иска да си полегна, но за сега успявам да се държа. Още не съм споделила и на колегите. Изчаквам да мине първата ФМ и БХС и след това ще мисля как ще казвам, че трябва да съобщя преди да ми е проличало. Grinning
При вас как са коремчетата? Започна ли да ви се познава?  Аз изглеждам като преяла, но с по- широки дрехи успявам да го скрия.
Тези дни започнах да усещам някакво гъделичкане и сърбеж по корема,  въпреки че ми се струва много рано да усещам бебето..и не знам какво може да е. Simple Smile

# 107
Jess777 това с неплатения отпуск през учебно време направо ме разби...няма нормативен акт, който да забранява! Но...всяко ръководство с номерата си. То не е желателно да излезеш през учебно време, но хора сме все пак, понякога се налага...
Ние имаме срок старите отпуски от 2019 или по стари трябва да посочим кога ще ги използваме, като може и през учебно време, но да имаме малко часове и така.
Идеята била такава, че щом ще отсъстваш от работа някой ще трябва да те замести, а за да те замести трябва да му се изплатят лекторски за тези часове, които ти е взел. Та не можело хем да си в платен отпуск, хем да плащат лекторски на друг учител за твоите часове. Такава е схемата при нас.

# 108
Аз работя на компютър и доста се схващам, но засега не смятам да излизам в болничен, вируси ми носи достатъчно и малката от градината, няма как да се опазя от всичко.

Коремчето последната седмица направо изскочи, чак аз не разбрах как стана, с широки дрехи се крие, ама иначе предпочитам да ходя с тесни, иначе изглеждам просто дебела Grinning

# 109
Аз тази вечер докато приспивах малкия (или по-скоро трябва да свикна да му казвам големия Grinning) усетих мърдането на бебчо Heart Точно като пърхане на пеперуда, както го описват, над пубиса. "Големия" беше много неспокоен и само риташе и се въртеше, а бяхме гушнати на спалнята, та явно събуди малкия човек и мърдането беше доста продължително (10-15 минути). В 14+1 съм, но вчера на ехографа го измериха 15 г.с. С първата бременност по-късно усетих движенията, може би към 18-19 г.с.

# 110
  • София
Предлагам да прекръстим темата на "Учителки, бременни с термин юли 2020" Simple Smile)) Ние, малцинството, ще кретаме някак покрай вас Simple Smile))

И аз имам подозрения, че усещам бебока, но не бързам. Питах две различни АГ дали е възможно, отрекоха категорично. Странна работа...
Същите две АГ, независими едно от друго, питах дали като съм раждала преди 14 години, ефекта се е нулирал и сега ще ми е като първо раждане. Потвърдиха. Да се има предвид и от Моника Попгеоргиева, ако се е засилила да ражда нормално като мен. Simple Smile)

Вчера направих лек тур в два бебешки магазина - Малечко и Дундьо. Насъбрах сума ти информация за колички, столчета, дрешки, пелени, шишета... От единия си тръгнах с възглавница за бременни, която после е за кърмене, после се трансформира в бейби нест... Изобщо мултифункционалност отвсякъде. Сега ММ я придърпва да се подпира на нея и ми я помачква леко хахах

тинити, изчезва умората, споко! Аз в 15 седмица и от известно време, някъде след празниците, такъв пауър ми е дошъл, че чак се чудя. Върнах се към ходене на тренировки, избутах сума ти работа за няколко дни.. Така че, споко - ще се окопитиш скоро! Simple Smile

# 111
Предлагам да прекръстим темата на "Учителки, бременни с термин юли 2020" Simple Smile)) Ние, малцинството, ще кретаме някак покрай вас Simple Smile))

И аз имам подозрения, че усещам бебока, но не бързам. Питах две различни АГ дали е възможно, отрекоха категорично. Странна работа...
Същите две АГ, независими едно от друго, питах дали като съм раждала преди 14 години, ефекта се е нулирал и сега ще ми е като първо раждане. Потвърдиха. Да се има предвид и от Моника Попгеоргиева, ако се е засилила да ражда нормално като мен. Simple Smile)

Вчера направих лек тур в два бебешки магазина - Малечко и Дундьо. Насъбрах сума ти информация за колички, столчета, дрешки, пелени, шишета... От единия си тръгнах с възглавница за бременни, която после е за кърмене, после се трансформира в бейби нест... Изобщо мултифункционалност отвсякъде. Сега ММ я придърпва да се подпира на нея и ми я помачква леко хахах

тинити, изчезва умората, споко! Аз в 15 седмица и от известно време, някъде след празниците, такъв пауър ми е дошъл, че чак се чудя. Върнах се към ходене на тренировки, избутах сума ти работа за няколко дни.. Така че, споко - ще се окопитиш скоро! Simple Smile

Ох Манди много ме кефиш , умирам си от смях с твоите постове. Grinning

Яяя сподели каква е възглавницата за кърмене? И аз много Искам бейби нест. Моята възглавница я хвърлих без да предположа,че ще ми трябва толкова скоро пак. Та ще трябва да си купувам пак.

# 112
  • София
Janetm, с удоволствие споделям за възглавницата!
https://doomoo.com/products/buddy/
Малко е скъпа - 134 лв. в Малечко, но май харесах от новите десени, мисля че по-старите десени бяха към 120 лв, примерно. Бе пак е скъпо, но все пак с един допълнителен не-скъп калъф става на бейбинест и ползването ѝ се удължава доста.
Аз не съм ползвала никакви екстри при кърменето си някога, та не знам сега дали ще я употребявам реално.

А за бейби нест съм набелязала един вариант - https://www.lalizou.de/en/
Попаднаха ми преди време като реклама във ФБ и ми хареса.

Като цяло ще трябва да обзаведа две къщи с бебешки неща, или поне частично, защото планирам цяло лято да съм на морето (имаме апартамент там) или да пътувам често. Та, не искам да мъкна всичко, няма да ми стига багажника Simple Smile) То и без багаж да тръгна, пак ще съм катун - бебешко столче, количка, чанта с котка... и някое дете от големите, ако превозвам, смятай за какъв катун говорим.

# 113
И аз много ги гледам тия гнезда, ама после четох, че увеличавали риска от задушаване и сега много се колебая.

# 114
Аз писах и във Фб, онзи ден сутринта се събудих с твърд, изместен на дясно корем, не беше болезнено... Като показах снимката на АГ, тя каза контракция и ми увеличи приема на магнезий...
В диво издирване съм на папаверин, с него нямаше нито болка, нито свивания, все едно ми няма нищо... В цяла България е спрян от производство, в Гърция го няма, в Румъния също не успяха да го открият... Сега пробвам в Турция, до дни предполагам, че ще има резултат...

# 115
Манди благодаря. Скъпички са да,но е една от най-полезните покупки поне според мен ,точно защото са мултифункционални.
Яяяя кажи къде имате апартамент? И ние имаме в Сарафово, ходим много честичко. Да не се окажем комшийки. Да ходим на бебешки плаж Grinning

Моника  качи снимката тук ако искаш. Имам приятелка ,която скоро го взимаше тоя папаверин. Ще я  питам после от къде го е взимала.

Аз пък много се кефя щото се хванах на бас с моя мъж ,че бебето ще е момиче. Баса е за 300 лв Хаха,  та спечелих го. Събирам за микроблейдинг. Grinning
Понеже той иска и 3 то
 Казах му тогава ще ми платиш за нови гърди липосукция и т.н Всичко както трая да е. Grinning

# 116
Момичета, бяхте писали какво да се взема за болки в гърлото, а за кашлица какво ще споделите?

# 117
Ето тук се вижда най-добре. Не беше болезнено изобщо, просто беше твърдо и извито от едната страна. Когато бях с първата бременност, имах контракции Бракстън-Хикс още от шестия месец, ама началото на четвъртия ми се струва твърде рано... Другото е, че през цялото време си "усещам" корема като на топка. Засега ми увеличи приема на магнезий (Магнерот 500 от 2х1 на 3х1) Ще започна и приема на Допегит, защото кръвното ми е 80/140, а трябвало да е максимално до 120 горна граница... Та можело и от това да ми е този хипертонус на матката Simple Smile
Бе просто съм ходеща аптека Simple Smile

# 118
Здравейте Simple Smile
И аз започнах да се чудя защо няма нови постове толкова време и хоп - нова тема с 8 страници Simple Smile
Изчетох всичко и викам и аз да споделя за единствената ми покупка за сега - https://e-shop.izamama.com/product/1247/vazglavnitsa-za-bremenno … bm0AkBByWTpZGzqQE

Janetm Използвам я повече от седмица, много ми помогна с промяната на навика да спя по корем и ми е супер любима вече (спя единствено с нея). Използва се и за кърмене, в последствие калъфката се пере, което ме спечели предвид цената и...

Относно БХС - моят комбиниран риск за Даун е 1:2900 и в сравнение с останалите резултати, за които чета ми сес трува малко притеснителен (нищо че вече двама АГ не ми казват, че има нещо притеснително - ама аз нали съм си филмар)...

# 119
  • София
Манди благодаря. Скъпички са да,но е една от най-полезните покупки поне според мен ,точно защото са мултифункционални.
Яяяя кажи къде имате апартамент? И ние имаме в Сарафово, ходим много честичко. Да не се окажем комшийки. Да ходим на бебешки плаж Grinning

Моника  качи снимката тук ако искаш. Имам приятелка ,която скоро го взимаше тоя папаверин. Ще я  питам после от къде го е взимала.

Аз пък много се кефя щото се хванах на бас с моя мъж ,че бебето ще е момиче. Баса е за 300 лв Хаха,  та спечелих го. Събирам за микроблейдинг. Grinning
Понеже той иска и 3 то
 Казах му тогава ще ми платиш за нови гърди липосукция и т.н Всичко както трая да е. Grinning

Първо - апартамента ни е в Лозенец, но съм мобилна, дет се вика чакай ме на Бургас на централния на 3ти август някъде към 10:00 Simple Smile))

Второ - много подкрепям за леки пластични корекции. Ама такива с вкус и умерени, не джуки и гърди с размерите на дини.. Така че, избутвай ги трите деца и се окичвай с два портокала отпред!
Аз съм много умерен човек и, споменавала съм и преди, съм с импланти в гърдите и това е едно най-хубавите неща, които съм направила за себе си. Но моите са незабележими, стоят естествено и аз не ги пускам навън, така да се каже. Сега се чудя как ще им се отрази бременността и кърменето, ама ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт