ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 289
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Късничко е било, не знам как те е подвела тая АГ, едва ли не последния възможен ден да идеш, ами принципно може да си направиш и късно БХС май, 16-18 седмица, да не те подведа и аз, но ако имаш възможност си направи пренатеста да ти е спокойно.

# 151
Привет момичета Simple Smile Днес беше и моята ФМ, всичко е наред според докторката. И моята плацента е ниско, но каза че е нормално за този период и ще се нормализира. Чакам и кръвните изследвания, но вярвам, че и там няма да има тревога Simple Smile Досега не са ми казвали, че има промяна на термина, но може би защото моята бременност е след ин витро и е много ясно кога какво се е случило Simple Smile Пол така и не можа да ми каже, защото през цялото време се въртеше и криеше дребосъчето. Докторката каза, че явно не обича да се снима Grinning Не се учудвам, аз също Simple Smile

Стискам палци на всички и леко бременеене Simple Smile

# 152
Medissa,  не се притеснявай!  Дори да ти бяха взели кръв за БХС,  пак щеше да си объркана и да се чудиш,  това изследване понякога подвежда и притеснява без причина.  Вариантите са 2 -  да направиш сега пренатест за твое успокоение или да изчакаш БХС 2(между 15 и 20 г. с) и Фетална морфология (19-22 г. с).  Ако и след тях има някакви съмнения,  тогава можеш да избереш да направиш пренатест (дава около 99% сигурност) или амниоцентеза (100%сигурна диагноза). 

Аз за себе си избрах второто -  ще изчакам ФМ и тогава ще мисля...
Това значи ли, че няма как да направя едновременно БХС и Фетална морфология? И защо днес като попитах доктора след като съм изпуснала скора какво мога да направя, той спомена само за пренатеста. Уж доктора е добър, от София, д-р Игнатов, обаче започвам да се замислям дали второто БХС да е при него? Ако беше казал същото като това, което вие ме посъветвахте щях да съм една идея по-спокойна..

# 153
Medissa,  БХС не е задължително изследване, но повечето АГ го препоръчват,  тъй като е достъпно и безплатно (ако кръв се вземе в Майчин дом се плаща само стандартен ехографски преглед при АГ).  Даже препоръчват,  ако се изпусне първото,  да се направи БХС2 или директно ФМ ,  и двете БХС се назначават само,  ако има някакви съмнения,  или бременната го изисква специално.  Феталната морфология след 19 г.с е друго -  тя е доста по-сигурно и обстойно изследване и не съм срещала лекар,  който да не го препоръчва.  Може твоят АГ да не се доверява много на БХС ( цялостното изследване с кръвния тест),  все пак е статистическо и не е много конкретно.  Затова те е насочил към пренатест -  доста по-надежден,  тъй като се изследва ДНК от плода.  А може и да взима комисиона от някоя фирма,  провеждаща подобни неинвазивни тестове... Знам ли...

А иначе БХС се прави от проследяващия АГ (или друг избран АГ) ,  а Феталната от специалист по фетална морфология.  Освен,  ако твоят АГ не е такъв,  май няма как да ги направиш едновременно (например в 19 г.с)

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 18:19 от Dona_Rosa

# 154
Medissa, много съжалявам за това, което ти се е случило! Не мога да разбера несериозното отношение на доктора! Не им ли пука бе, нали това им е специалността, нали затова са там - да следиш ситуацията, да й обясняваш....мухите ли брои този/тази, та не ти каза точно кога и какво?! Боли го сега доктора, че ти няма да спиш седмици наред, що за притеснение е това и кой има право да ти го причинява???
Извинявайте момичета, не искам да засягам никоя....просто се ядосах и ми се сви душата за Madissa...
И аз идвам от преглед и БХС - 6 см. е, всичко е нормално. В начаото на февруари съм на преглед и тогава ще знаем пола.
Резултатите от БХС ще станат в понеделник-вторник и ще пиша.
Относно мазането - лекарката ми каза, че може спокойно да се мажа, няма страшно.
Ами това е, стана дълго, ама се нервирах!
Стискам ти палци, Madissa, не се шашкай още - рано е. Вярвай и всичко ще бъде наред! Прегръщам те!

# 155
Медиса,съчувствам ти за чутото от АГ.
Я си смени доктора, и на мен ми е несериозно да ти насрочва час в последния момент!
Девойки аз днес звънях на специалист по ФМ и си запазих час за 17.02(ще съм около 19-20гс)Ще направи и фетална ехокардиография.
Предната седмица съм на ЖК и ще правим вече на всеки преглес Доплер,за да наблядаваме маточните артерии.Каза ми онзи ден че се повлиява от аспирина(ДАНО И ЗАНАПРЕД Е ТАКА)

# 156
Medissa, съжалявам, аз бих направила консултация и с друг лекар, някак несериозно ми звучи, това което се е случило. Стискам палци всичко да е наред, най-малко да те посъветват какво да направиш.
Nikolova_03 къде и при кого запази час за ФМ?

# 157
Някой случайно да ходи при Д-р Христов в Надежда? София

# 158
  • София
Момичета, аз имам едно питане извън темата, ама много се чудя Grinning
Бихте ли се омъжили на 29ти февруари?

# 159
Момичета, аз имам едно питане извън темата, ама много се чудя Grinning
Бихте ли се омъжили на 29ти февруари?

Хихи,  ами аз не бих Grinning Не за друго,  ами просто много обичам различни поводи за празнуване и изненади (даже обичам аз да ги правя повече,  отколкото мен да ме изненадват)  и не бих се примирила да празнувам веднъж на 4 години,  или пък да си измислям друга дата,  на която да отбелязвам това важно събитие Stuck Out Tongue Winking Eye

# 160
Medissa, съжалявам, аз бих направила консултация и с друг лекар, някак несериозно ми звучи, това което се е случило. Стискам палци всичко да е наред, най-малко да те посъветват какво да направиш.
Nikolova_03 къде и при кого запази час за ФМ?
При др Малчев( Благоевград)

# 161
sweed_lady, с теб сме почти 1 към 1. Blush
Днес и аз бях на БХС. Бебчо беше с гръб и се криеше, но след малко разходка се показа. Така сладко си пърхаше. Heart Казаха ми, че всичко е наред, развива се нормално и много се успокоих. Yum
 Моят термин също е 26 юли, а полът може биии ще е мъжки. Bowtie Тайно се надявах за момиче, но важното е да е живо и здраво, пък каквото такова. В понеделник ще очаквам резултат от кръвното изследване и пак ще пиша.

# 162
Медиса, силно се надявам притесненията да са неоснователни и всичко да е наред.

Запишете и нас в отбора на сините гащи Blue Heart Вчера бях на БХС и се успокоих след като видях малката шушулка, за момента всичко се развива в норма. Усещам едно пърхане в корема и докторката, каза че е напълно нормално за 13г.с. втора бременност.

# 163
Medissa, напълно те разбирам. При мен беше подобна ситуацията. Заради несериозното отношение на АГто си попуснах да направя ранния скрининг. Като побъркана бях, хем ядосана на гинеколога, хем притеснена. Пълно безхаберие. В крайна сметка ми е първа бременност, повръщах постоянно и ми беше зле и за мой късмет се паднаха празниците, отпуската на лекаря и времето мина. Като отидох и го питах за това изслвдване ми каза:Ами ти си в 14та седмица и не можем да го правим. Като се прибрах се побърках от четене и от интернет разбрах, че има късно БХС. Записах час за фетална утре в късния следобед, в 16та седмица съм. Ще го накарам да ми вземе необходимите мерки и в понеделник ще давам кръв. Доколкото четох на ехограф снимката със замерванията важи до 2 дни. Вписвам се в срока. В зависимост какви са резултатите ще правя и пренатален тест ало се налага. Иначе ще ходя около 20та седмица и на ФМ и ма ехокардиография. Това ми е плана засега. Не се притеснявай! Знам какво е, но се опитвай да мислиш положително, както аз се опитвам и всичко ще е наред Blush

# 164
Момичета, а какви са ви усещанията? Имате ли дискомфорт, тежест, болки ниско долу.. аз до сега ги имах още от самото начало, сега от няколко дни нищо не усещам и съм в лек ужас. Като боли, защо боли.. като не боли, защо не боли.. Абе луда работа 😄

Общи условия

Активация на акаунт