ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 771
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Колички още не съм гледала, вероятно ще я избираме на живо, обаче.
За главоболие миналата седмица питах лекарката и тя каза - Панадол. Та....опитайте, питала съм и може.

# 571
Да днес времето е страхотно! Ходихме на разходка в Пловдив. Ама хич не съм наред, сряда ме изписаха от болницата , а аз хукнах.Сега реанимирам.  Общо взето бяхме на кулинарен туризъм. Има едно заведение в капана Паваж, силно го препоръчвам. Гурме кръчмичка. Grinning Та преяла съм и сега нареждам от спалнята на ММ как да сготви боба,който накиснах от снощи.

# 572
  • София
Janetm, добре звучи да нареждаш от спалнята за боба Simple Smile)) У нас не би се получило. Писнало ми е да готвя, хора!
Тия пубери ядат на 3 часа като бебета. Ще се гръмна с тая грипна ваканция!

Аз от хубавото време май се разболях - два дни се разхождахме и седяхме по-дълго навън и сега кашлям и ме боли гърлото Sad Мисля да си направя една инхалация с физиологичен разтвор.. Утре ще си приготвя мед, джинджифил и лимон, да видим дали ще помогне. Някой, ако го е тествал, да каже моля.

За глава нямам никакви идеи, и мен ме боли понякога и то ужасно силно, ама лягам и спя и минава.

Peoney, аз столче за кола съм избрала да е макси кози. Проучих, че са от най-комфортните, най-сигурните (с едни железа отдолу допълнителни) и всяка марка колички имат адаптори за тях, за да можеш да ги сложиш на шасито в началото, докато се ползва малкото столче. Ще вземем и основа с изофикс за още по-сигурно, а и лесно за нас.

Айде дами! Лека нощ за вас, а аз отивам да се опитвам да не си изкашлям бебето. Simple Smile

# 573
Манди Портокалова, преди месец имах болки в гърлото и понакашлявах , та си правих мед с лимон и джинджифил. От джинжифила не слагах много, че действа диуретично на стомахчето. Винаги като мина покрай купичката си хапвах по 1 лъжица. На сутринта вече бях много по-добре и се оправих.
Иначе аз откакто съм в четвърти месец се чуствам много по-добре. Сега като е по-хубаво времето и си позволяваме малко повечко разходки с баткото навън. Но После си усещам една тежест и тъпа болка ниско в корема. Сигурно от това отлепване , което имах та ще си го усещам. Така бях и като бях с баткото бременна.
Иначе утре мисля да посетя Лидл да видя какво има , имам нужда от още нещичко да разнообразявам.
Лека и спокойна нощ момчета и бързо да минават неразположенията❤

# 574
И аз, момичета, доста често съм с яко главоболие.. и с бебка бях така. Пия парацетамол, ако успея да направя и дрямка, минава, иначе наливам повечко вода и пак има ефект. АГ ми каза освен парацетамол друго да не пия за каквато и да е болка ( глава, зъб ) За мускулните болки помага магнезия. Ако случайно го пропусна, съм като пребита..

# 575
Манди, и аз за тази марка бях чувала. Проблемът идва когато си харесаш количка, която включва столче 😂
За гърло - инхалации с лайка! Тея дни и аз си позволих за първи път да излизам и изглежда организмът е забравил, веднага сливици ме заболяха. Аз инхалациите ги правя даже по старомодния начин 😀

Дали защото стомахът ми е бил свит обаче се наяждам от много малко и ми става тежко. А натам какво ще е ... 🙄

# 576
Аз разбрах от какво ми е главоболието - вчера кръвното цял ден ми бе 125/80, и нищо не помогна-ужасно главоболие... Снощи ядох чесън, кръвното ми падна на 100/60 и главата ми мина, аз от как съм бременна наистина поддържам ниско кръвно, но при 120/80да ми е толкова зле... Незнам. При нас женските консултации са отменени до четвъртък, и звънях на доктора сутринта, но не ми вдига, предполагам ще се обади по-късно да видим какво ще каже.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 13:13 от VALL...

# 577
И при нас май няма да има ЖК. Аз имам час за сряда, за да ми пуснат изледвания, но явно няма да стане. Все пак ще се обадя и ще питам. С тази грипна ваканция ни развалиха плановете относно консутацията.

# 578
VALL, аз по принцип съм с ниско кръвно, но от известно време поддържам 80/60. Единственото, което ми помага е солен айран или шоколад. И като цяло повече течности трябва да се пият. Някоя от Вас знае ли ако удължат епидемията, дали ще се правят изследвания като БХС?

# 579
В частните болници правят БХС и ФМ. Аз ходих миналата седмица.
VALL, аз по принцип съм с ниско кръвно, но от известно време поддържам 80/60. Единственото, което ми помага е солен айран или шоколад. И като цяло повече течности трябва да се пият. Някоя от Вас знае ли ако удължат епидемията, дали ще се правят изследвания като БХС?

# 580
Как 15-18? Не е ли след 20 седмица? Макар че след 20с. е феталбата морфология, не знам имат ли общо едно с друго?
LlMmKk, защо бе вярваш на теста?

Medissa отговарям ти след 10000 страници, но много ме болеше глава тия дни и избягвах телефона Simple Smile
БХС е кръвния тест, който правят в националната генетична  лаборатория.
Не вярвам, защото изчисляват вероятности, спрямо възраст, параметри от прегледа и т.н. Не е точен като генетичните тестове (тип Пренатест)

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 10:07 от LlMmKk

# 581
  • София
Мисля, че само тези ЖК, които са свързани с официално водене на документация са отложени, защото няма как да ги отчетат - забраната си е забрана. Всякакви други прегледи и изследвания май си вървят.

БХС е статистика, може да е отиентир, но и аз не му вярвам.

Днес в Лидл има дрехи за бременни и неща за бебета. Все още няма да купувам нищо бебешко, обаче ей сега се засилвам за едни светли дънки!

# 582
Взех си клин от лидъл и блуза която става и  за кърмене, много съм доволна Simple Smile готини са ...
момичета какъв магнезий пиете и по колко? Чак на 13.02 съм на консултация и ще питам но май ми се иска да започвам вече да пия че се схващам в краката от скоро време ...

# 583
Взех си клин от лидъл и блуза която става и  за кърмене, много съм доволна Simple Smile готини са ...
момичета какъв магнезий пиете и по колко? Чак на 13.02 съм на консултация и ще питам но май ми се иска да започвам вече да пия че се схващам в краката от скоро време ...

Пия Магнерич 650 със вит Б6
3×1 , имам и магнезиев диаспорал по нататък ще го пия него.

# 584
  • София
Пия на Буоелектра магнезия, защото няма добавки, не усвоявам Б, та ги взимам тях отделно.
Взех си и двата цвята дънки, защото са различни от предните. Плътни са, предполагам, че докато се стопли като за по-тънки, вече няма да ми стават Simple Smile
Има не лоши сутиени, блузи и клинове. Но аз си имам, само клин сив взех, че повече прилича на спортен, а аз ходя на йога и ще ми е по-удобен. По другите ще влача котешки косми... И някакви жилетки имаше, които не ми допаднаха като материя и цветове.

Общи условия

Активация на акаунт