ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 35 893
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Janetm бързо оздравяване!

# 661
Janetm, понеже и аз съм с хрема, четох за тампони с бадемово масло в носа по няколко пъти на ден. Вчера си купих и тествам тая теория. Няма да навреди поне Simple Smile

# 662
Бързо оздравяване момичета ! Аз като бях болна,за носа само ксилометазолин ми помогна. Може,не може аз пръсках от детския.
За новата темичка ще имаме ли някое готино име?

# 663
  • София
Не се бутайте! Една по една! Simple Smile)))

Редактирам се - промених ви на всички годините! Simple Smile

Добавих и анкета със заглавия за следващата тема, като ако някой има муза, да казва, ще добавям!

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 12:05 от Манди Портокалова

# 664
Момичета, знаете ли как седи процедурата с болничните. Имам час за ЖК чак за 22-ри февруари. Много късно ми го дадоха, макар че предния ми час беше за 3ти януари. Та тогава смятах и да ппискам болничен. Но днеска едвам се добрах до работа. Много е заледено, почнах леко да се поразболявам и мисълта ми е могат ли да ми пуснат болничен без преглед, тъй като няюа свободни часове за лекаря или тфябва да си чакам часа за 22ри да имам преглед и така да ми го издадат.Понеже секретарката се занимава с болничните, не че ме мога да й се обадя, но реших първа вас да питам Simple Smile
Мисля, че не може да се издаде болничен без преглед.
Вариант 1 - да те заведат в болница и от там да ти издадат, вариант 2 болничен от личния лекар.

# 665
Janetm, понеже и аз съм с хрема, четох за тампони с бадемово масло в носа по няколко пъти на ден. Вчера си купих и тествам тая теория. Няма да навреди поне Simple Smile

Пиши после дали е помогнало. Гледах влог на Руми Илиева , сподели за кокосово масло,жожоба и карите.  Етеричните масла били противопоказни при бременност.

# 666
  • София

Пиши после дали е помогнало. Гледах влог на Руми Илиева , сподели за кокосово масло,жожоба и карите.  Етеричните масла били противопоказни при бременност.

Противопоказни са, ама аз бях с кашлица няколко дни и се лекувах с чай, в който капех Кармолис по два пъти на ден. Това отпушва всички чакри и успокоява кашлицата, но е само от етерични масла...
За запушен нос съм чувала за топче мед в ноздрите, явно за кратко отбъбва лигавицата и облекчава.

Иначе Руми Илиева много я харесвам, следя я от години и вече ползвам кремовете ѝ, които са сууууупер!

# 667
За запушен нос много помага масло в носа, слага се малко топче в запушената ноздра и отпушва много бързо, на детето съм правила така много пъти и е безболезнено, иначе преди да забременея в грипния сезон пиех задължително клеева тинктура, но сега не смея, че не знам дали е разрешено за бременни, освен това когато сте болни може да се пие инфлуцид, първия ден може през 2 часа и доста спомага за бързо излекуване. За кашлица само да напомня да не пиете босилек, той по принцип много облекчава, но при бременност е противопоказен...
Аз с тази грипна ваканция вече 2 седмици не мога да отида на ЖК, така се изнервам вече, надявам се от понеделник да си започнат прегледите...иначе пак съм качила - по кантар 1кг, но се чувствам супер подута, все едно са 5кг, има ли нещо което може дасе пие за отводняване?

# 668
Повече протеин и без въглехидрати за отводняване

# 669
Момичета някоя от вас знаят ли как се изплаща болничния.За първи път взимам болничен и нямам и на представа.Примерно от взех от 02.01.20 до 14.01.20 включително ,но се продължи до 14.02.20 възможно ли е да е изплатен за месец и половина,защото очаквах по-малко парички в картата?!

# 670
Би трябвало само първият да е изплатен. Вторият е до 14.02 и най-вероятно ще бъде изплатен началото на март. Все още не му е изтекъл периода Simple Smile

# 671
Би трябвало само първият да е изплатен. Вторият е до 14.02 и най-вероятно ще бъде изплатен началото на март. Все още не му е изтекъл периода Simple Smile
И аз си мислих ,че след като не е минал периода няма да е изплатен ,но така като го смятам е за месец и половина (сумата която смятам) ,но за първи път взимам болничен и се водя земеделски производител ,така че реално може и за месец да са.Ще разбера като взема и другия месец.

# 672
[Аз препоръчвам, ако имате възможност, да си вземете ПИК от НОИ. Там може да се следи кога е подаден болничният, колко е изчислената сума и кога ще има превод. Много е удобно 🙂

# 673
Изпуснала съм ви днес, но преди малко се прибрах. Днес ми беше първия работен ден след грипната ваканция. Nerd Мина добре, очаквах да съм по-изтощена. Явно това, че след 3-я месец ти идват повече сили за мен се указа вярно. Ура! Yum

# 674
[Аз препоръчвам, ако имате възможност, да си вземете ПИК от НОИ. Там може да се следи кога е подаден болничният, колко е изчислената сума и кога ще има превод. Много е удобно 🙂
Да аз съм си взела ПИК просто не беше в мен листчето и нямаше как да видя на момента. 😊

Общи условия

Активация на акаунт