Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 28 097
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Момичета моля помагайте! През август преживях мисед, от 2 месеца подновихме опитите, този месец овулацията ми беше на 30.01, а днес имах розово течение, трябва ли да се притеснявам?
Еднократно ли беше? Може да и имплантация - стискам палци Simple Smile
Еднократно беше, силно се надявам да е за добро 💓

# 256
  • Благоевград
Ако е имплантация, да седмица ще покаже положително ЧХГ. Стискам палци за прекрасен резултат! ❤

# 257
  • София
Здравейте, момичета!
Записвам се при вас след мисед и медикаментозен аборт в 10 седмица. Този понеделник мина всичко, сега чакам да спре кървенето и се надявам на редовен цикъл. Имате ли идея след колко време мога да проследя полови и хормони на щитовидната жлеза?

# 258
Госпожа Лаленце, съжалявам, че те виждам в тази тема Heart . След моя мисед в 10 г.с. пусках изследвания чак след първия цикъл, който дойде след 42 дена. Лекарката искаше да се е изчистил напълно ЧХГ.

# 259
  • София
Госпожа Лаленце, съжалявам, че те виждам в тази тема Heart . След моя мисед в 10 г.с. пусках изследвания чак след първия цикъл, който дойде след 42 дена. Лекарката искаше да се е изчистил напълно ЧХГ.

При мен най-вече ТСХ трябва да се види, че беше 8 по време на бременността и успях да го сваля само до 3.5 преди да установим загубата. Ще говоря и с Начев, но искам да си направя план кога - какво. И чакам Сигридов с нетърпение...

# 260
  • София
Лаленце, съжалявам.
Женски хормони най-рано след 2-3м, освен да се изчисти ЧХГ-то трябва и да се зациклят наново хормоните и да влезнат в ритъм, това отнема време.
ТСХ може и по-рано.

# 261
ТСХ може по всяко време, аз лично бих изчакала малко, но хормоните щом си била с медикаментозен е по - добре да изчакаш поне 2 месеца, защото този вид аборт малко или много разбазика хормоните и може да не са достоверени резулатите. Много съжалявам Sad И аз много се тревожа с това ТСХ.. Sad(

# 262
  • Sofia
Съжалявам Лаленце,

Моето АГ ми каза да минат поне 3 седмици от аборта (абразио при мен) преди да изследвам ТСХ.

# 263
Госпожа Лаленце много съжалявам. Аз отидох при др Начев 60 дни след загубата и той каза че няма проблем да изследваме хормоните.

# 264
Лаленце, съжалявам и аз да те видя в тази тема 😔 Аз също бих те посъветвала за хормоните да изчакаш 2-3 цикъла. Относно ТСХ, в момента на по-висока доза ли си все още? То е много относително там. Но принципно и за него бих посъветвала да се изчака 1-2 цикъла.

# 265
Госпожа Лаленце, съжалявам за загубата ти. Мисля, че 1-2 цикъла трябва да минат, за да се нагодят хормоните.

# 266
Здравейте! Не съм сигурна дали въпроса ми е за тази тема, но съм отчаяна. Направих спонтанен аборт няколко дни след положителен тест за бременност. Тъй като имах зацапване по- рано и ме прегледа гинеколог, след като прокървих обилно, му се обадих и каза да изчакаме да се изчисти сам организма. Както и да отида на преглед след това. Имах доста обилно кървене, на моменти с доста съсиреци. Днес е девети ден, като кървенето приключи и отидох на преглед. Оказва се че на мястото където е била бременността обаче има още което трябва да се изчисти. Даде ми хапче цитотек, което довечера да сложа във влагалището като си легна и в петък да отида на преглед, за да видим ако не се е изчистило всичко да преминем към кюретаж.  Някой правил ли е медикаментозен аборт с това хапче, през устата ли сте го приемали, успявали ли сте да се изчистите с него и как сте се чувствали?

# 267
Госпожа Лаленце, съжалявам за случилото се. За женските хормони според мен е добре да се изчакат поне 2-3 цикъла, а за ТСХ Начев ми е казвал поне 45 дни след бременност.
Ти в момента пиеш ли още тироксин? Аз след аборта го спрях, но попринцип не съм с толкова високи стойности на ТСХ и ще го изследвам около два месеца след аборта (50-60 дни ще изчакам).

# 268
  • София
Много благодаря за подкрепата, момичета!

С първата бременност стигнах до еуторокс 200, този път до 150. Сега се върнах на небременната си дозировка от 100 на своя глава и затова се чудя. То реално ТСХ се очаква да спадне, ще изчакам 30 дни от аборта и ще го изследвам пък според резултата ще видя какво да правя.
Полови хормони ще изследвам след 2-3 цикъла, дано само се появат на време.

Кат, специални прегръдки на вас с малката!

# 269
  • Варна
Госпожа лаленце, съжалявам, че се присъединяваш .... И аз очаквам Сигридов с нетърпение!
Момичета, не съм писла отдавна, не ми се и пише, опитвам се да се разсея от негативизма си и май за това гледам да не влизам в темата.
Случайно някоя от вас да се е сблъсквала с диагноза " хроничен неспецифичен ендометрит" ?
При хистероскопията ми на 15.01, точно една година след кюретажа ми д-р Калчев го установи, чрез взети биопсии от 2 места  и готови резултати. Пих Вибрамицин 10 дни. Сега пия Левофлоксацин поради други причини, не свързани с възпалението. " Фертилити " теста ми е  отрицателен, както е и чиста микробиологията ми. Никога не съм имала хламидии, мико и уреаплазми и т.н. Симптомите ми бяха само много обилен цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт