Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 28 095
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Вчера станаха 3 месеца от  аборта ми  по медицински причини в края на 16-та седмица. Скоро бях на преглед и ми казаха, че всичко е наред и физически съм се възстановила. Пуснах си цитонамазка и излезе, че имам възпаление, което в момента лекувам. С мъжа ми искаме да се срещнем с генетик, който да ни насочи дали е необходимо да правим генетични изследвания. До тук всеки казва, че е грешка на природата, още повече и че имаме едно детенце вече на 3 годинки и половина, но не мисля че ще се успокоя преди да разбера дали действително е така. Тъй като на прегледа забравих да попитам, исках да се допитам до тук, дали е необходимо да си пускам някакви други изследвания като витамини, хормони и т.н?

# 226
Здравейте!
Вчера станаха 3 месеца от  аборта ми  по медицински причини в края на 16-та седмица. Скоро бях на преглед и ми казаха, че всичко е наред и физически съм се възстановила. Пуснах си цитонамазка и излезе, че имам възпаление, което в момента лекувам. С мъжа ми искаме да се срещнем с генетик, който да ни насочи дали е необходимо да правим генетични изследвания. До тук всеки казва, че е грешка на природата, още повече и че имаме едно детенце вече на 3 годинки и половина, но не мисля че ще се успокоя преди да разбера дали действително е така. Тъй като на прегледа забравих да попитам, исках да се допитам до тук, дали е необходимо да си пускам някакви други изследвания като витамини, хормони и т.н?
  Здравейте на първа страница има качени препоръчани изследвания аз лично пуснах доста изследвания тромбофилия генетични хормонални витамини,аз също имам здраво дете ня 7 години при безпроблемна бременност но втората завърши в 18 седмица и на мен ми казаха да не търся причина и да не изследвам нищо добре че не ги послушах излезнаха някой неща от изследванията не ми се рискува повече,успех😊

# 227
Здравей, при мен също минаха точно 3 месеца от загубата - заради синдром на Даун. На мен също всички ми казват че е случайно, но с мъжа ми си пуснахме преди няколко дни цитогенетичен анализ (кариотип), аз си пуснах доста хормони (TSH,prolacin,progesterone,testosterone,LH,FSH,estradiol) и витамини D и B12, този месец съм решила да си пусна изследване за тромбофилии (все още не знам къде и какъв пакет) и микробиология,микоплазма,хламидия,уреаплазма.
П.с. Писах имейл на проф.Кременски (генетик) и той ме посъветва да направим този кариотип пиши му ако искаш, имейла му го има на 1ва страница 💋

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 10:25 от Ntmasdom

# 228
  • гр.София
Специално в твоят случай, кариотип да, но другите хормони, плазми и тромбофилии нямат отношение към това, че бебето е било с Даун. И да, най-често е случайност.
Пожелавам ти скоро със здраво бебче в коремчето!

# 229
Специално в твоят случай, кариотип да, но другите хормони, плазми и тромбофилии нямат отношение към това, че бебето е било с Даун. И да, най-често е случайност.
Пожелавам ти скоро със здраво бебче в коремчето!

Даааа знам... те 90% от нещата нямат връзка, но нали разбираш че толкова ме е страх след миналия път 🤪 че предпочитам да пусна каквото мога за да съм поне малко по покойна, ме следващия път няма да изскочи пък нещо ново ☺😁 (+ това че когато забременях доктора ми изписваше дуфастон и утрогестан “за по сигурно” а и не съм прокървявала никога и реално не разбрах дали имам проблем там)  
Абе лудница... 😁 mariq13 много  ти благодаря дано всички сме здрави и сбъдваме най-големите си мечти! 🤰🤱🏻👼🏻

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 14:42 от Ntmasdom

# 230
  • Благоевград
Devilche, доктор Сигридов откри някои промени в лигавицата на прегледа с ехограф и ме изпрати при доктор Калчев. Каза ми, че докато Калчев не каже, че съм здрава и готова за нова бременност, никакви ин витро процедури, защото с тази лигавица шансовете за загуба са 100 процента. А В момента аз нямам И овулация изобщо, така че шансовете за спонтанно забременяване са 0.
Между другото, купихме по 3 кутии от тази глупост Профекунд и аз направих алергична реакция 2 седмици след това. Не знаем дали е от лекарството, но ги спрях. С Иногинол ми дойде спонтанен цикъл, но Калчев каза - Профекунд. Ако пак се изприщя, значи е от него. 2 седмици бях ня Урбазон, с обриви, подуване на устата и лицето. Беше много страшно. И сега не можем да устанавим от какво е.

# 231
Здравейте,
От както почнах да се чистя минаха 42 дни и все още нямам цикъл а само леко зацапване.Колко трябва да чакам преди да отида на лекар?

# 232
Здравей! Нямам отговор на въпроса ти, но и аз се изчистих сама и преди 2 дни точно когато трябваше да ми дойде започна същото кафяво зацапване някъде бях чела,че било нирмално първият цикъл да е така.. след това уж се нормализирал.
Не знам колко е вярно просто споделям какво видях!
[ quote author=coolyto link=topic=1170158.msg40117326#msg40117326 date=1580673923]
Здравейте,
От както почнах да се чистя минаха 42 дни и все още нямам цикъл а само леко зацапване.Колко трябва да чакам преди да отида на лекар?
[/quote]

# 233
Здравейте,

При мен дойде на 45 ден. До 8 седмици е нормално. Сега чакам втория.Дано не закъснява много.

# 234
Моят дойде на 51-ия ден, но, ако се притесняваш отиди да те видят. Вярвам, че всичко ще бъде наред.
И аз послендите дни, малко преди да ми дойде, се бях притеснила, но всичко си беше наред.
Още след кюретажа, на същия ден ходих на УЗ, после 10 дни след това - всичко си беше наред. А след като ми дойде първият цикъл доктора ми каза, че съм „отличничка” 😁. Матката беше забравила както се е случило.

# 235
  • София
Момичета, един по интимен въпрос, кървя ли ли сте след секс? Дойде вторият ми цикъл и свърши за 4 дена(толкова кратък и като ученичка не ми е бил). Днес цял ден имаше една капка и с мм най-накрая се награбихме вечерта. Влизам в банята, мия се, излизам и по краката ми се стичат струйки кръв. Много странно. По време на акта нямаше проблеми, след първия ми цикъл също не ми се е случвало. Бях на лекар и уж каза, че всичко е наред и сега това...

# 236
  • Sofia
Момичета, един по интимен въпрос, кървя ли ли сте след секс? Дойде вторият ми цикъл и свърши за 4 дена(толкова кратък и като ученичка не ми е бил). Днес цял ден имаше една капка и с мм най-накрая се награбихме вечерта. Влизам в банята, мия се, излизам и по краката ми се стичат струйки кръв. Много странно. По време на акта нямаше проблеми, след първия ми цикъл също не ми се е случвало. Бях на лекар и уж каза, че всичко е наред и сега това...
При мен имаше пък зацапване на сутринта след секса, а трябва да ми идва след 5 дни ( втори цикъл след кюретажа). Реших, че ми идва по-рано, но днес цял ден нямам нищо на превръзката..Явно е нормално..

# 237
vikim23 на мен още преди аборта ми се е случвало ако в края на цикъла правим секс да стане така.
А онзи ден уж беше свършил моя първи цикъл (беше 7 дни) и вчера цял ден с ММ навън в движение и пак получих зацапване..
Явно са нормални тези неща 🤷‍♀️

# 238

Вики, Aз имах кървене в такива случаи след първото абразио, като бях на контролен преглед в МД  ми обясниха, че е от зсдържана кръв в матката и от контрахирането й по време на секс (оргазъм) е нормално да има кръв. При мен се получаваше няколко часа след акта, а не непосредствено. Но беше при първото абразио...сега съм задържала кръв, ама ното хапчета,нито секс помагат...

# 239
  • София
Благодаря ви!! Ще се следя и ако пак се случи отивам на преглед. Вчера доста кръв изтече. Може и наистина цикъла да не ми е бил свършил, ама цял ден чиста превръзка и после изведнъж....Бонибон, дано да няма проблеми, макар че си имам едно на ум вече за моя гинеколог, след като не видя, че чакаме близнаци. Май трябва да си намеря още един.

Общи условия

Активация на акаунт