Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 27 981
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Вчера ми правиха абразио, лежа в болницата до утре, за да ме следят. Така инжекция не са ми били, но долу имаше табела, че от еди си коя дата по чл еди си кой тя се закупува от пациентката. А иначе предполагам нищо няма да платя, утре като ме изпишат ще разбера. Понеже при мен се оказа, че има и задържана кръв в матката, изсмуках 2 хапчета за предизвикване на контракции, за да тръгне кръвта.

Имам въпрос към тези от вас, на които е трябвало да се постави инжекция анти д гамаглобулин: поставиха ви в болницата или трябваше да си я купите и да ви я постави ЛЛ? Забравих да попитам лекаря.
За кюртаж плаща ли се нещо? Ще е в държавна болница.

# 586
  • София
Момичета, съжалявам че се записвате тук...
След кюртажа си дайте време за възстановяване поне за 2-3 месеца. Хормоните трябва да се зациклят наново, лигавицата да се възстанови. Докато изчаквате можете да погледнете изследванията на първа страница на темата - някои от тях е добре да си ги направите дори само за собствено спокойствие - всички изследвания от секрети, витамини, тсх.

Стискам палци за бързо възстановяване - и физическо, и психическо.

# 587
Момичета, ужасно е. Но, горе главата. Това са изпитания по нашия път, за съжаление. Аз се успокох с мисълта, че не му е било писано... И природата си знае работата. И си направих доста изводи за следващата бременност във връзка с това как приемам нещата и тн. Психологически имам в предвид. Имам едно питане към тези, които са се изчистили сами. Назначиха ли ви след това антибиотик, профелактично. На мен ми назначиха, консултирах се и с друг лекар, той каза че не е задължително. Не че оспорвам лечението, но хич не ми се пият антибиотици. Доста зле ми влияят... При мен всичко се е изчистило, цикълът беше 4-5дни доста обилен, даже не можах да повярвам.

# 588
По-добре е да се довериш на лякаря, който ти е предписал антибиотик. Няма значение, че си се изчистила сама. Можеш да предотвратиш инфекция, която не е нужна Simple Smile.

# 589
МамаНаПринцеса , така и смятам да направя . Мисля да обърна внимание на себе си и да не мисля толкова много за това.
DiaSla , на мен ми казаха , че няма нужда от антибиотици ,но ако имам “странно” течение или вдигна температура да отида веднага да ме прегледат.
А на своя глава реших да пия Омега 3 , защото бях чела ,че помага за възстановяване на лигавицата . Отделно пия Б комплекс , магнезий и цинк (в една таблетка) и фолиевата не съм я спирала.
Не знам дали е правилно това ,което правя ...

# 590
Аз след абразио пия 2х1 Ципрофлаксацин Актив и сега 3 хапчета смуча Сytotec, понеже на ехографа се вижда останала кръв. Доста неприятно е за смучене. . . Изтръпнаха ми венците, зъбите ме заболяха, да не говорим за корема,ама там поне в нормално, защото предизвиква контракции хапчето...

# 591
Правилно е, ще подпомогнат възстановяването. Аз след аборта продължих с Фемибион 1 и Геритамин. На 1 месец всичко беше топ. И все пак забременях октомври месец. До този момент, да чукам на глава, всичко е наред.

# 592
Всичко ще бъде наред!
А колко време след това подновихте опитите и съответно забременяхте?
Също пия от скоро и витамин Д ,че тук слънце не огрява... 😁

# 593
На мен след абразиото ми изписаха Оспексин, и също каза доктора след първата менструация отново да го пия

# 594
Аз след раждането и кюретажът също пих антибиотик 5 дни, като ми бяха набили и с инжекция огромно количество докато съм била под упойка. Казаха че е важно за да не хвана гъби или възпаление.

# 595
  • София
Кристин, казват че какъвто е бил срока на бременността когато си я загубила, поне толкова време трябва за възстановяване.

# 596
delisardeli, бях прочела това някъде,но май желанието ни беше голямо и решихме да не чакаме, предполагам сме избързали. Затова мисля сега да поизчакаме малко повече!

# 597
delisardeli, бях прочела това някъде,но май желанието ни беше голямо и решихме да не чакаме, предполагам сме избързали. Затова мисля сега да поизчакаме малко повече!

Успокойте се, обичайте се и използвайте това време да си направиш изследванията които имаш възможност от 1ва страница... след два миседа не се доверявай на “това е нормално” ❤ Направи това което зависи от теб и следващият път всичко ще е наред и ще си по-спокойна 😊

# 598
Силно се надявам всичко да е наред следващият път!
Пожелавам късмет на всички момичета и бъдете силни! 🌷🤞♥

# 599
Имам въпрос към тези от вас, на които е трябвало да се постави инжекция анти д гамаглобулин: поставиха ви в болницата или трябваше да си я купите и да ви я постави ЛЛ? Забравих да попитам лекаря.
За кюртаж плаща ли се нещо? Ще е в държавна болница.

Аз съм с медикаментозен, като прокървих по-сериозно си купих инжекцията от аптека и отидох в болницата да ми я бият. Казаха ми че е важно да си запиша датата, на която са ми я били.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 12:11 от Сладко с лед

Общи условия

Активация на акаунт