Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 27 937
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
caprice,  късно отговарям, дано съм ти полезна и не е късно за теб. Аз съм с такава инжекция, до 72часа от процедурата , или кървене при медикаметонзен се поставя. Заплатих около 180 лева за нея. Има стикер на самата ампула с номер, който е важен, залепиха ми го в картона, а аз отделно си го снимах за мен. Абразио в държавна болница е безплатен.
Аз съм ЗА антибиотик след такава процедура, на мен ми вливаха ПРЕДИ процедурата и после бях 2 седмици на антибиотик. Мразя антибиотици, не пия, но не исках да рискувам. Причината за 14-дни лечение беше, че бях и след неуспешен медикаментозен , като последва вакуум. При 1-вия и 2-рия мисед бях за по 7 дни на антибиотик.

Съжалявам, че темата има нови попълнения, дано на никоя от нас не се налага да пише тук по лош повод, а само с хубави новини !

# 601
Мен ме изписаха днес, изписаха и антибиотик за 5 дни, честно казано си мислех, че като се прибера вкъщи при мъжът ми ще ми е по-леко отколкото в болницата... Обаче вкъщи направо сърцето ми е свито, имам една буца в гърлото, не знам момичета... Дано никоя от нас повече да не го преживее.

# 602
  • гр.София
Аз имам 2 СА, без лекарска намеса и нито един от аг не ми е казал да пия аб. Не виждам и полза от него, при положение че се изчистваш сама и всичко е без някакви усложнения. Освен че не виждам  причина за пиенето на аб ей така за всеки случай, може и да се завъдят гадни гъбички.
Съжалявам за всички новоразписали се. Пожелавам ви кураж, за да преминете през това и да не си затваряте очите, и да се изследвате поне за важните неща! Вярвам, че децата ни ще затъпят лошите спомени!

# 603
При мен имаше лекарска намеса, абразио ми правиха. Антибиотика е против възпаление до колкото разбрах

Аз имам 2 СА, без лекарска намеса и нито един от аг не ми е казал да пия аб. Не виждам и полза от него, при положение че се изчистваш сама и всичко е без някакви усложнения. Освен че не виждам  причина за пиенето на аб ей така за всеки случай, може и да се завъдят гадни гъбички.
Съжалявам за всички новоразписали се. Пожелавам ви кураж, за да преминете през това и да не си затваряте очите, и да се изследвате поне за важните неща! Вярвам, че децата ни ще затъпят лошите спомени!

# 604
При мен също е имало лекарска намеса и бях 2 дни на венозен антибиотик и още 5 дни вкъщи на хапчета.

# 605
  • гр.София
Поста ми беше за конкретна ситуация без лекарска намеса и усложнения, в отговор на DiaSla.

# 606
  • София
Моят кюртаж беше в 12 гс и не съм пила антибиотик. Всеки доктор преценява какво да изпише.

# 607
  • София
Момичета, във връзка с пандемията - правите ли опити или сте спрели?

При мен вече минаха три цикъла, но заради пандемията не смеем да подновим опитите - решили сме да изчакаме да отмине, за да не си създаваме допълнително притеснения.
Аз имам препоръка да не правим нови опити докато не минат 6 цикъла от абразиото. Това се пада края на май. Цикъла ми започна да се закрепва и да става по-точен, психически се чувствам готова също, бях си намислила да отида на гинеколог този месец, да ми пусне микробиология и цитонамазка и после да предложа на мм да подновим опитите, но предвид ситуацията и факта, че работя и съм постоянно в движение ще ме е адски страх ако забременея сега. Освен това имам бременна приятелка в 3 месец, която едвам намери къде да отиде на морфология, чувам, че дори частните кабинети са затворили и определено не е моментът за нова бременност, която ще искам да се следи изкъсо. Не съм си намерила и АГ, който да разбира от мутации и тромбофилия и всичко е против мен🙅 😂 Дъщеря ми постоянно ме пита кога ще имаме бебе, много искам да видя двете чертички скоро и да имам спокойна и успешна бременност, но нека минат тези мерки и цялата лудост и ще го мисля.

Съжалявам за новите попълнения в темата. Бъдете силни! И следващият път всичко да върви по мед и масло!

# 608
Вики, толкова се радвам да прочета, че психически вече си готова 🍀🍀🍀 казах ти аз, че предаване няма!!!

# 609
Здравейте, имам въпрос.
След извънматочна през август и мисед миналата седмица решихме с мъжа да си направим някои изследвания.
Той ще дава еякулат за изследване на микоплазма и уреоплазма и кръв за хламидия. Нужно ли е и аз да ги пускам с него или неговия резултат би бил достоверен и за двама ни.
Освен това искам да пусна разширен пакет за вродена тромбофилия в Геника, както и вит. Б12 и Д. Прочетох, че освен генетичните останалите са правят поне месец, два след аборт, т.е. е добре да изчакам с изследванията към момента, така ли?

И последно.Тъй като майка ми е с АБ- кръвна група, като ме е родила и са ме изследвали са казали, че и аз съм АБ-. Преди 2.5г. при секцио пак ми я изследваха, казаха АБ+, миналото лято преди лапароскопията ми казаха А+, сега отново А+. Чувала съм за променящ се резус фактор, но не намерих никъде информация, вие чували ли сте подобно нещо? Ще си пусна и изследване на кръвна група, заедно с всичко останало, пък да видим...

# 610
  • София
Здрасти,

за ТМ аз бих посъветвала да пусне всичко от еякулат - микоплазма, уреаплазма, хламидия и МБ. При теб също - от секрет, но изчакай поне 1 цикъл да мине. Ако излезе проблем при един от двамата, лечението трябва да е и при двамата едновременно, и без контакти по време на лечението, за да няма реинфекция.

Генетични можеш да пуснеш веднага. Витамини - също. ТСХ, хормони, имунология - поне месец-два след миседа, да се нормализират малко организма и да се зациклят хормоните наново.

За кръвната група ми се струва доста странно. Има два варианта - или някой е сбъркал, или става дума за мозаицизъм. Обърни внимание в лабораторията, ако даваш кръв за ново изследване, за да обърнат внимание. Ако трябва си вземи предишните документи и ги покажи.

# 611
  • София
Мозаицизъм при кръвните групи няма.
Rh не се променя, а става въпрос за слаб D антиген. Бременните жени и реципиентите със слаб D антиген се третират като Rh (-), а кръводарителите като Rh (+)

# 612
  • София
Вики, толкова се радвам да прочета, че психически вече си готова 🍀🍀🍀 казах ти аз, че предаване няма!!!
Права беше 💞 Определено трудно понесох загубата, то няма и как да е иначе, още си мисля доста чести какво щеше да е, всеки месец паля свещички, бях много нервна до скоро, но след като си пуснах изследвания и вече знам на какво да обърна внимание този път съм по-спокойна, имам огромно желание вече да гушкам още едно бебе, да е семейството ни цяло, да даря дъщеря ми със сестра/братче. Най-добрата ми приятелка е бременна и ще ражда октомври и постоянно ме разпитва някакви неща и си припомних кърменето, носенето с раница, разходките и ми стана много мило ❤

# 613
Поста ми беше за конкретна ситуация без лекарска намеса и усложнения, в отговор на DiaSla.
Много благодаря. Аз доста се чудих, даже звънях и на другия лекар. В краен случай пия антибиотици, а за тези женски неща често се налагат. Докторката искаше да се подсигури, според мен; каза, че дълго е останало.. последните 10дни преди да настъпи спонтанното изхвърляне реално не се беше развивало и се беше свило.. сигурно затова. Не ми се рискуваше, тъкмо има надежда за тръбите ми и да стане някое възпаление. Все пак, реших вместо 5дни да го пия 3 дни. Чувала съм, че не работи добре така, но след пункцията даже едно хапче ми бяха дали само- заради риск от възпаления... Иначе имам ужасно метално чувство в устата от този вибрамицин (доксициклин)

# 614
  • София
Различните лекарства действат по различен начин, именно затова имат различен начин и срок на приложение.
Като ще пиеш антибиотик, поне си изкарай пълния курс.
Цитирам листовката:
Вземайте таблетките през целия курс на лечение, дори когато се почувствате по-добре. Ако спрете да приемате таблетките твърде рано, инфекцията може да се възобнови.
Още за ВИБРАМИЦИН таблетки 100 мг * 10 (VIBRAMYCIN tablets 100 mg. * 10), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/03005899/%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0 … 0-%D0%BC%D0%B3-10

Общи условия

Активация на акаунт