Отговори
# 315
И при мен нещата не са розови, за съжаление. Имам доста лични проблеми, в момента съм в ситуация, от която не знам дали и как ще намеря изход. Объркана и изплашена съм. Опитвам се да практикувам хоопонопоно, но някак си се разсейвам и не успявам да го правя дълго. Знаете ли някакви други техники, с които да успеем да привлечем благополучие, късмет? 🙏
Хоопонопоно си е чиста е раздувка според мен. ТЕС и Пренареждане на матрицата с ТЕС са изключителни методи за оправяне на всякакви проблеми и бъркотии. Hands Ok Hand Да, подсъзнанието може всичко, но не и ако е блокирано от неадекватни и вредни за индивида убеждения в резултат на преживяванията му още от дете и даже от утробата, а те са такива в огромния брой случаи и могат да водят дори до проблеми на физическо ниво и даже невъзможност да се забременее. Sad

# 316
Моля да ми обясните констелациите. Каква е ролята на участниците в групата.
Бил съм на констелации и при семинар на д-р Менис Юсри (в "Есенс"), и при семинар по системата "Норбеков" при Гузал Тажибаева. Наистина се пресъздава реална ситуация, но винаги имаш едно наум, че хората в стаята/залата не са истинските ти... роднини и някакси не е същото. Много е важно да са добри фасилитаторите.

# 317
Моля да ми обясните констелациите. Каква е ролята на участниците в групата.
Бил съм на констелации и при семинар на д-р Менис Юсри (в "Есенс"), и при семинар по системата "Норбеков" при Гузал Тажибаева. Наистина се пресъздава реална ситуация, но винаги имаш едно наум, че хората в стаята/залата не са истинските ти... роднини и някакси не е същото. Много е важно да са добри фасилитаторите.
Участвал съм в констелации, поне 15-тина, за други, както и лично за мен - ефект не съм видял нито при мен, нито при някои други, които после наблюдавах за даден период. Nerd  Емоционално е и ефектно на пръв поглед, но ефектът, ако го има, сигурно се проявява само при някои. А мои приятели твърдят, че даже са наблюдавали негативни прояви при техни познати известно време след констелациите. За това аз лично нямам наблюдения и не знам дали е така.

# 318
  • Бургас
Аз имах полза, защото темите в които участвах се оказаха по някакъв начин подобни на мои.Получих прозрение и обяснение за себе си, но настина е много важно къде ходиш.В момента гледам под път и над път се експлоатира тази идея, а според мен трябва много сериозна подготовка за да водиш такъв процес.

diziler, не знам дали си попадал, но има много хубав турски сериал по темата-Дървото на живота.

# 319
  • Балчик
Аз имах полза, защото темите в които участвах се оказаха по някакъв начин подобни на мои.Получих прозрение и обяснение за себе си, но настина е много важно къде ходиш.В момента гледам под път и над път се експлоатира тази идея, а според мен трябва много сериозна подготовка за да водиш такъв процес.

diziler, не знам дали си попадал, но има много хубав турски сериал по темата-Дървото на живота.
Здравей, сериала не е ли български? Скоро гледах турски с подобен сюжет - констелации , като актьорска игра, разиграваха различни житейски сюжети - " Маслиновото дръвче" Препоръчвам го, наистина е много добро качество и не е толкова типичен техен сериал.

# 320
Не съм гледал нито българския "Дървото на живота", нито турския "Маслиновото дръвче". Бях гледал една поредица "Светът на тайните", продължение на "Врата на тайните" (пак турска) всяка серия е сама за себе си и разказва различна история, от която си вадиш доста поуки. Винаги има намесени разни висши сили и главният герой в епизода получава прозрение за себе си.
Скрит текст:
Бяха над 200 епизода (преведох част от тях преди време), години наред я даваха по Samanyolu TV, но президентът на Турция затвори тази телевизия преди няколко години, защото била "гюленистка" и забрани всички медии на "превратаджиите". Останаха само пропагандните медии, които го възхваляват него.
Макар че в епизодите често се говори за прошката, връщането към миналото и към детството дава отговори на много въпроси. Имам доста противоречия със себе си по въпроса защо трябва да прощавам на хора, които са ме тормозили. Аз имам един живот и защо трябва да прощавам на хора, които са ми го опропастили? Според всички религии трябва да прощаваш, за да бъдеш в мир със себе си. Това, че някой ще получи провидение в някой друг живот, мен реално не ме топли.  Гледам да не се връщам, да не отмъщавам и да продължавам напред, макар и трудно. Но прощавам доста трудно. Попадне ли ми някой в черния списък, е завинаги. Независимо дали е роднина или не.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 11:57 от diziler

# 321
  • Бургас
Ава Роз права си, не знам защо го кръстих така, може би защото му подхожда.

Маслиново дърво е.

# 322
Гледането и четенето не променят нищо в дълбочина. Много хора, изчели куп духовна литература, си влачат своите си проблеми, пък и проблемите с околния свят. Прошката на ментално ниво е повърхностна, защото преживяванията от миналото си стоят дълбоко в човека, заедно с целия емоционален товар. Затова хора, които години наред четат съответната литература, ходят на "духовни" сбирки, медитират и какво ли не, не успяват да се освободят от проблемите се реално, просто ги замитат под килима, слагат един параван пред тях, но те са там и определят как върви живота им. No Mouth  Затова и молитви на Мърфи, визуализации, утвърждения и какво ли не може да не работят при много хора - защото в подсъзнанието има други програми, които противоречат на това, което се опитваме да получим чрез съответните методи.

# 323
Е тогава какво предлагаш, щом не става с ходене на сбирки, четене и гледане? (Аз не чета духовна литература).

# 324
Е тогава какво предлагаш, щом не става с ходене на сбирки, четене и гледане? (Аз не чета духовна литература).
По-горе някъде писах: 1. ТЕС и 2. Пренареждане на матрицата с ТЕС, като вторият е по-дълбок, бърз и мощен. Това е най-ефикасният и практически действен метод. Hands Ok Hand  Познати са ми всевъзможни техники и идеи за личностна промяна, нищо не може да се сравни с него. Но не всеки е подходящ по различни причини. На първо място е тази, че много хора реално не желаят да се променят. Nerd Форумите са пълни с такива. Smile

# 325
  • Балчик
Ава Роз права си, не знам защо го кръстих така, може би защото му подхожда.

Маслиново дърво е.
Може би защото в сериала Маслиново дръвче го има момента с връщането назад, родословие, кръвните връзки и т.н. и ти си много права, че си е дърво на живота, в бг сериала имаше голямо семейство с неговата си история и по спомен разказа беше на внука на главата на семейството.

# 326
  • Бургас
За съжаление съм съгласна в голяма степен Ел Мариачи, но това не значи, че човек не трябва да търси начини.За един едно работи, за друг-друго.Специално прошката е много щекотлива тема, по-скоро според мен трябва да се постигне някакво разбиране към другия човек, това, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат и разбиране за собственото си участие, което е доста трудно и доста време трябва да се работи за да можеш да се отделиш безпристрастно, ако изобщо успееш.

# 327
  • Далечният изток
По въпроса за прошката и аз имам подобно мнение. По-скоро е необходимо да простим на себе си, така мисля, да не се измъчваме и самообвиняваме, да не носим прекалено дълго някакъв товар, който ни тормози. Защото конфликтът много често е вътре в нас. Когато осъзнаем, че ние самите сме слаби и не сме безгрешни, ще започнем по-лесно да разбираме другите и да си даваме сметка, че сме едни и същи.

# 328
Hands Ok Hand
За съжаление съм съгласна в голяма степен Ел Мариачи, но това не значи, че човек не трябва да търси начини.За един едно работи, за друг-друго.Специално прошката е много щекотлива тема, по-скоро според мен трябва да се постигне някакво разбиране към другия човек, това, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат и разбиране за собственото си участие, което е доста трудно и доста време трябва да се работи за да можеш да се отделиш безпристрастно, ако изобщо успееш.
Просто обръщам внимание на факта, че с Пренареждане на матрицата всичко това става много бързо. Laughing Всеки е свободен да търси и експериментира, въпросът е колко време от живота си е готов да загуби в усилия... Чрез този метод на човек му се помага веднага да влезе в подсъзнанието си, да се освободи от отрицателните емоции, а това не става просто като си кажеш "вече няма да съм гневен/тъжен или еди какво си", след което човекът може да използва енерго-информационната матрица, за да разбере какво е в подсъзнанието на другия човек, защо е постъпвал така и изобщо да се научат неочаквани неща за него, живота му и ситуацията като цяло. Това е наистина уникално преживяване. И едва след като човеке се е освободил от тежкия си емоционален товар и е разбрал кое е определяло поведението на другите, едва тогава може да даде прошка. Тя не е задължителна, но е много освобождаваща, ако се стигне до нея и ако е дадена от сърцето, не от ума! Hands Ok Hand Защото, много пъти се вижда на практика, че просто осъзнаването на даден проблем не води до неговото разрешаване. И колкото и да четеш и да си казваш "прощавам, прощавам", това няма реално ефект.  Много бързо се разбира дали човек наистина се е освободил и простил - отношенията със съответния човек, ако е жив, се променят в положителен план, понякога по невероятен начин и ако е било отдавна, вселената ви среща и между вас всичко е вече различно. Или този човек изобщо напуска обкръжението ви.

# 329
Представителите пресъздават/показват/представят определени членове от семейството и динамиката на взаимоотношенията между тях,чувства, състояния,  които може да не се виждат/показват/знаят в реалния живот от реалния човек.Човекът може и да не е жив.

Била съм представител и наистина е много интересно как в теб се появяват някакви чувства, отношение към другите представители, ситуацията, в която си поставен.
гледах от любопитство една, две групови констелации--клипове, там наблягаха именно на това какво чувстват участниците, нещо не ми се видя много искрено, или те са някакви специални сензитивни хора, че ги заболя, кой сърцето, кой някой друг орган... Има ли някакви изисквания към участниците от групата. Интересен е елементът, че главният участник си подбира хората, които ще представляват майка му, баща му и т н.
Интересен ми е този метод как точно работи.
Гледала съм Маслинено дърво.
И съм съгласна с тезата, че вярваш или не вярваш няма значение, но има неща, които си действат върху хората.

Общи условия

Активация на акаунт