Отговори
# 330
Участвала съм в много констелации и има много мегдан за злоупотреби - от участници и констелатори, които отварят полето, за да се почерпят със силата на предците на клиента. Голяма част от констелаторите правят констелации на това, което го нямат, за да може чрез силата на чужди предци да си оправят свпя живот.

# 331
и как чрез силата на чужди предци, обясни, Елфичка

# 332
  • Бургас
Доста е тежко и натоварващо именно заради тези усещания, не бих казала, че е много приятно, но полза имаше поне за мен.Когато аз съм била имаше настройка като влизаш и излизаш, за да не се идентифицираш с представлявания от теб.Не знам възможно ли е  това, което Елфичка казва, но прави впечатление как някакви хора са там, където има пари и развалят всичко, което е дадено за помощ  и го правят машина за пари.

# 333
плаща ли им се на тези от групата? аз си представях, че е доброволно

# 334
  • Бургас
Не, всеки плаща за да участва било като представител, било само като наблюдател, било като поставящ проблем.

# 335
Прави впечатление, че констелатори избират като теми с които да работят такива, които са им проблем на тях.  И те си отработват проблемите чрез клиентите.

Също така в констелациите понякога се извикват представители за роднини назад, които имат тежка съдба но са се преборили и могат да дадат от силата си на поколението напред. В такива роли много искат да влизат невестулки и манипулатори, които много искат да се почерпят от силата, която идва през тази роля.

И последно - уж е добре да не се вталяваш в дадена роля, но всяка роля ти дава по нещо. Или с други думи - нещо остава и за теб. Ако ролята, в която участваш е с хубава енергия, така да се каже, и на теб ти провървява. Ако не е - взимаш си негатива и си го носиш у вас, нищо че си излязъл от роля. Самата роля те променя.

И последно, полето винаги си показва истината, но тази истина подлежи на интерпретация от констелатора. Всеки констелатор има сляпо петно относно собствените си недостатъци. Затова и не виждат добре, не интерпретират добре, когато дойде време за разпознаване на терзанията на представителите в полето и сугестират кой как се чувства, защо се държи така или иначе.

Виждала съм какво е уау констелация и съм виждала и какво е WTF.

# 336
Прави впечатление, че констелатори избират като теми с които да работят такива, които са им проблем на тях.  И те си отработват проблемите чрез клиентите.
Също така в констелациите понякога се извикват представители за роднини назад, които имат тежка съдба но са се преборили и могат да дадат от силата си на поколението напред. В такива роли много искат да влизат невестулки и манипулатори, които много искат да се почерпят от силата, която идва през тази роля.
И последно - уж е добре да не се вталяваш в дадена роля, но всяка роля ти дава по нещо. Или с други думи - нещо остава и за теб. Ако ролята, в която участваш е с хубава енергия, така да се каже, и на теб ти провървява. Ако не е - взимаш си негатива и си го носиш у вас, нищо че си излязъл от роля. Самата роля те променя.
И последно, полето винаги си показва истината, но тази истина подлежи на интерпретация от констелатора. Всеки констелатор има сляпо петно относно собствените си недостатъци. Затова и не виждат добре, не интерпретират добре, когато дойде време за разпознаване на терзанията на представителите в полето и сугестират кой как се чувства, защо се държи така или иначе. Виждала съм какво е уау констелация и съм виждала и какво е WTF.
И това как го разбрахте - че си отработват личните проблеми чрез клиентите?! Фасилитаторите работят с това, което им се представи като проблем от съответния човек и избират сами участниците за всеки отделен случай и ролите в него по интуиция. Факт е, че интерпретациите са също на водещия, а и това, което се развива, макар и много драматично и емоционално, няма гаранция, че предава истината и съответните чувства или случилото се там назад във времето. Наистина за хора, които обичат театър и драма, констелациите са занимавка, доколко безобидна ... това не мога да преценя. Nerd Има различни мнения по въпроса. Най-важното  за всеки един терапевтичен метод е какви са резултатите в дългосрочен план. И тук аз имам сериозни съмнения по отношение на констелациите, включително и от личен опит. За разлика от Пренареждането на матрицата, за което писах някъде по-горе и което дава трайни и бързи резултати по всевъзможни проблеми. При него обаче навлизането в дълбочина зависи много от самия човек.

# 337
  • Някъде Там
Скрит текст:
И при мен нещата не са розови, за съжаление. Имам доста лични проблеми, в момента съм в ситуация, от която не знам дали и как ще намеря изход. Объркана и изплашена съм. Опитвам се да практикувам хоопонопоно, но някак си се разсейвам и не успявам да го правя дълго. Знаете ли някакви други техники, с които да успеем да привлечем благополучие, късмет? 🙏
Хоопонопоно си е чиста е раздувка според мен. ТЕС и Пренареждане на матрицата с ТЕС са изключителни методи за оправяне на всякакви проблеми и бъркотии. Hands Ok Hand Да, подсъзнанието може всичко, но не и ако е блокирано от неадекватни и вредни за индивида убеждения в резултат на преживяванията му още от дете и даже от утробата, а те са такива в огромния брой случаи и могат да водят дори до проблеми на физическо ниво и даже невъзможност да се забременее. Sad

съжалявам за глупавият въпрос, но какво е ТЕС - Техника за Емоционална свобода ли е? и какво по-точно представлява?

# 338
Аз пък искам да попитам как тези хора чувстват това което се е случило преди много години? Може би те също имат някаква дарба. Всъщност филма Маслинено дърво ме наведе на тази мисъл

# 339
в "Маслинено дърво" треперенето на ръката на докторката 'обясниха' с убийство на дете от  родител, който държи спусъка... в рода и.

# 340
Да, ясно. Но ти си избираш един човек и той става да пресъздава образ от преди поколения. Как разбира какво се е случило ако няма дарба някаква.

# 341
Скрит текст:
И при мен нещата не са розови, за съжаление. Имам доста лични проблеми, в момента съм в ситуация, от която не знам дали и как ще намеря изход. Объркана и изплашена съм. Опитвам се да практикувам хоопонопоно, но някак си се разсейвам и не успявам да го правя дълго. Знаете ли някакви други техники, с които да успеем да привлечем благополучие, късмет? 🙏
Хоопонопоно си е чиста е раздувка според мен. ТЕС и Пренареждане на матрицата с ТЕС са изключителни методи за оправяне на всякакви проблеми и бъркотии. Hands Ok Hand Да, подсъзнанието може всичко, но не и ако е блокирано от неадекватни и вредни за индивида убеждения в резултат на преживяванията му още от дете и даже от утробата, а те са такива в огромния брой случаи и могат да водят дори до проблеми на физическо ниво и даже невъзможност да се забременее. Sad
съжалявам за глупавият въпрос, но какво е ТЕС - Техника за Емоционална свобода ли е? и какво по-точно представлява?
Да, това е ТЕС. Но Пренареждането на матрицата с ТЕС е по-дълбокият и ефикасен метод. Много има писано за ТЕС, няколко книги излязоха също последните 10 години. Методи на енергийната психология, при които се използват акупункурни точки, върху тях се потупва едновременно с прилагането на няколко психологически подхода. Изглежда странно на пръв поглед, но е уникално ефективно. Laughing Само хипнозата може да даде подобна или по-голяма дълбочина от ПМ с ТЕС, но пък тя си има също своите ограничения от различен характер. Има поне над 100 проучвания, които показват за благоприятния ефект при посттравматично стресово разстройство, фобии, паническо разстройство и за други проблеми. Миналата година, доколкото помня, щеше да има има представяне в Австралия на научната му страна от Пета Стейплълтън, но борда на психолозите явно се уплаши от конкуренията и го блокира. Не знам после какво е станало. Защото никаква психология или психоанализа не могат да се сравнят по бързина и ефективност с тези методи. Laughing

# 342
Няма дарба и не разбира какво се е случило, просто влизайки на мястото на лицето Х изпитва чувствата му и емоциите му . Това е от полето и не е твърде лесно да се обясни. Това че фасилитаторите отработват свои неща е така разбира се , но това не става по тяхно желание, всичко е от полето . И ако те изберат в нечия роля при всички положения ти самият отработваш нещо твое.

# 343
Едно време имаше един сериал "Странното завръщане на Диана Саласар". Тази, която играеше Лусия Мендес (Диана Саласар) изпитваше това, която е изпитвала в предишен живот, без да го осъзнава. И чрез регресия се връща в предишен живот, това започва да й дава доста отговори. Започна да се подлага на хипнози.  Отиде в град Сакатекас, който познаваше като 5-те си пръста, а се кълнеше, че никога не е ходила. Тези сюжети са ми интересни.

# 344
и на мен!

Общи условия

Активация на акаунт