Юли, август без проблеми, а СЕПТЕМВРИ - вън от тез кореми

• 25 731
  • 278
  •   1
Отговори
# 30
  • Стара Загора/Бургас
Ох , и моите килограми не са за пренебрегване+15кг. , а и доки ми заяви , че ще кача поне още 4 кг. до края........ Mr. Green
И апетита така ми се е покачил-ям като за последно... Crazy
Не знам после какво ще правя за да ги свалям newsm78 #Crazy

Благодаря на всички вас за топлите пожелания!!! Blush Blush Blush

# 31
Добро утро!

muckata - споко, не си само ти слон има още един  Peace Аз бях +18 /но започнах от 56 или 58 не знам точно/, но напоследък взех да губя апетит от Тотемата и май съм свалила 1,2 килца. Пила съм какви ли не гадости без проблем, но това ще ме довърши, то бива гадост, бива, но това е върха и два метра отгоре. Малтофер не знам как е на вкус и мисля като свърша Тотемата да го пробвам и него, че с тоя нисък хемоглобин /беше ми 102 на 20.07. при положение, че пия желязото от 11.07./ док каза, че май ще си го пия до края без спиране.
Стискам палци престоят ти в болницата да е кратък и успешен!

Хубав ден на всички!

Да споделя: Тотемата е песен в сравнение с Малтофера. Едни големи хапове, за дъвкане, на вкус биват, но на мен ми се отразяваха супер зле- запек, киселини, отврат... Пих ги перз първата бременност. Сега категорично ги отказах и съм на Тотема ампули. В натурален сок е супер- не се усеща въобще.

# 32
Да ви попитам нещо, момичета- вчера бях на ехограф и доктора се почесава един такъв- аз съм в 32 г.с., всички мерки на бебето показват 32 г.с., с изключение на главата- като за 35 г.с. е Rolling Eyes доки казва- нема страшно, не е някаква аномалия, радвай се ,че ще го вадим през корема Simple Smile обаче мен естествено ме затресе един ужас- и все енцефалия ми е в ума...  Някой да е имал подобен проблем. Всъщност не знам дори дали е проблем, но ужасно ще ми олекне, ако друга мама има едроглаво бебе  Hug Confused

# 33
 Simple Smile сигурно съм единствената ,която с удоволствие си пие ампулите с тотема и ги намирам сладички и приятни на вкус без да ги забърквам в каквото и да е ,на пук на всички приказки които изслушах колко са гадни.
ellyst мила може бебока да е просто с по-голяма главица  и дано не е това което си мислиш,а защо не го попита доктора?
Лесси намери ли някакво обзавеждане за бебока?

# 34
... и все енцефалия ми е в ума... 

ellyst Хидроцефалия ще да имаш пред вид (пази Боже!).  newsm78 не мога да те посъветвам нещо различно от това да потърсиш още едно лекарско мнение, и то за предпочитане на известен и уважаван специалист в областта. това, което казваш съвсем не е шега-работа и едва ли някой от форума ни би могъл да ти даде някакъв компетентен отговор на притесненията. Отклонението в размерите, което са ти установили е доста сериозно...
Само без паника! Успех, и ни дръж в течение.

# 35
ellyst и аз като другите момичета ще те посъветвам да отидеш на още поне едно място. Преди около 2 седмици и при мен се беше случило нещо подобно, обаче тогава доктора не беше мерил краче и коремче и се бях притеснила. Ходих на още 3 места и в крайна сметка се оказа, че всичко си върви нормално , просто бебето отговаря на 2 седмици напред в развитието, просто е по-едричко, дано и при теб се окаже същото. Последния лекар при който ходих /доц. Балев/ ми обясни, че на този етап от бременността всеки орган се развива с различно темпо, някой избързва , друг изостава, за да може накарая всичко да си дойде на мястото. Стискаме палци и чакаме новини от теб, отиди се консултирай на още поне едно място Hug

# 36
ivakrasiva сега видях какво си писала за Гинипрала.Не ти ли го предписаха с още едни хапчета които да омекотяват удара,защото наистина са много силни.Аз доста време го пих и се чувствах много добре,а и благодарение на него сега не си вися по цял ден като затворник вкъщи. Peace

# 37
  • София, Дружба 2
ellyst - мерси за отговора. Сега ще го тествам и Малтофера /дойде му реда и на него/. Сутринта от Тотема ми стана много зле и щях да колабирам, пада ми много кръвното от тях и отидох и си купих Малтофер. Grinning
За бебока - не се притеснявай, щом доктора ти е казал, че няма страшно.

# 38
  • София, "Младост 3"
Да ви попитам нещо, момичета- вчера бях на ехограф и доктора се почесава един такъв- аз съм в 32 г.с., всички мерки на бебето показват 32 г.с., с изключение на главата- като за 35 г.с. е Rolling Eyes доки казва- нема страшно, не е някаква аномалия, радвай се ,че ще го вадим през корема Simple Smile обаче мен естествено ме затресе един ужас- и все енцефалия ми е в ума...  Някой да е имал подобен проблем. Всъщност не знам дори дали е проблем, но ужасно ще ми олекне, ако друга мама има едроглаво бебе  Hug Confused

Виж старата ни тема от 10стр някъде обсъждаме това - виж Lesssy - тя иемаше притеснения с нейното бебе и размерите му, но тя ходи на много добри специалисти, които отрекоха да има място за притеснение
Иначе наистина става духа за хидроцефалия.
Но не се притеснявай - просто иди на добър фетален морфолог. НО задължително отиди - за да не се притесняваш самата ти.
Успех и съм убедена, че нещата ще са ок

# 39
Благодаря за окуражителните отговори.
Наистина ще е добре да ме прегледа и доки.Аз на 04/08 ще ходя да си взема болничния и ще споделя с него за това слизане на корема.
Може ли да сподели никой в коя г.с. е най-добре да се вземе влагалищен секрет и да се прочистят родовите канали?

# 40
Привет милички! Още веднъж - много ви благодаря за сърдечните пожелания. Дано ни стигнат всички!
Изчетох последните 5 страници и даже си водих бележки Wink дано не пропусна нещо важно!
Първо ГОЛЯМО ДОБРЕ ДОШЛИ на кити, мерис и тонита! Веднага ви вписвам в списъчето ни. /ама колко мног сме вече  Grinning/
За зрението и нормалното раждане - в чужбина не се счит аза огромен проблем високия диоптър, а промяната в налягането на очните дъна. В БГ се прави също това - измерва се налягането и ако е повишено се преминава към секцио, ца да се избегнат неприятни усложнения. При напъване се препоръчва да бъдем със затворени очи, поради опасността от спукване на очни капиляри /както се е случило с Афродита/. Ако жената напъва правилно, т.е. не през главата и гърдите,  а с диафрагмата и корема - няма опасност от подобни неща.
За тотемата и малтофера - явно е въпрос на вкус, но аз лично първите пъти буквално колабирах от тотемата. Установих, че когато я пия с фреш от портокал и задължително - на не празен стомах, няма такива последици. Сега вече го пия с минерална вода! За по-нисък хемоглубин  - това е лекарството. Ако става дума за нива под 95-100, малтоферът не върши работа. Аз когато го пиех, ми беше много вкусен.
Ивакрасива, пробожданията във влагалището са характерни за периода, в който се намираме. Получват се при леко прищипване на някой нерв, разтягане н аматката /в следствие движението н абебето/, а също и от лекото разхлабване на тазовите връзки и натиск върху срамната кост.
тонита, като те чета за понижения апетит и хапването насила, все едно за себе си чета. Бях се подтиснала, че ми е малък корема, но вече съм напълно споко. Бебето си расте чудесно.  Praynig GrinningОт началото на бременността съм почти 12кг отгоре. От преди това имам да свалям 2-3... имам чувството, че ще ги сваля лесно, пък ще видим.
Вчера празнувах рождения си ден, приемайки цял ден посетители у нас - над 20 човека. Черпя ви и вас:

Имам и втори повод - и аз от днес съм официално в отпуск по майчинство. Честито на колежките  Mr. Green Бях на ЖК в Шейново - дадох кръв за рх, ваг.секрет, мериха ми корема, мериха пулса на бебето, моето кръвно... Получих важната за всички ни обменна карта и хематологичен картон Crazy В понеделник щ епусна една обикновена и една стерилна урина, а също и обща кръвна картина и така да се каже съм "готова" Crazy Simple Smile За анален секрет все още никой нищо не издумва Rolling Eyes, но все пак след 14 дни пак съм на консултация /да устискаме до тогава  Praynig/
Аз днес и вчера съм - ни жива, ни умряла в часовете между 12-19 - падащо кръвно и страхотен задух - мног оми е горещо. Ави, не мога да си представя престой на открито за по-дълъг период. Помислете колко ще се отдалечавате. /иначе много бих искала да се съберем пред ираждането/
Алфира, радвам се, че най-после се появи  Heart Eyes
Имаме ли вести от бори-ана?
Муцката, в понеделник те чакаме да се разпишеш!

# 41
Здравейте и от мен!
Относно хълцането и аз го усещам от седмица. В началото ми беше много странно, дори се бях притеснила, но явно е нормално.
Вчера с една приятелка си говорихме за правилното напъване преди раждане и тъкмо да го споделя с вас и Ирини ме изпревари Simple Smile.
Килограмите ми са +6, слава богу, че имам да свалям още 12 от преди това, спирайки цигарите.
Моят хемоглобин също беше спаднал до 106 и ми предписаха ударна доза Ферофолгама 3х1. Миналия вторник като ходих на ЖК беше 113 и сега пия по едно Сорбифер Дурулес.
За друго май не се сещам.
Чакам нашите да дойдат на гости и утре да довършим с ремонта.
Чао и лека вечер на всички.

# 42
Здравейте момичета!
Тонита проверих в таблицата и там излиза че главата на бебчето ти е назад с 1 седмица,но ако всико му е по-малко прсто бебчето ще бъде мъничко. Не се притеснявай.
За килограмите аз май съм от слончетата     261uu         
,сега съм 58кг.,което е +16кг Simple Smile,от които поне 5 са по мен а останалите са на корем Simple Smile
Мертци ,мила знам че не е успокоение,но все пак ние стеб сме с по 2 бебчета така че,са ни позволени малко повече килца,така че не се стресирай от твоите (макар че не си споделила колко са може аз да те водя Simple Smile )  ,а ...и БРАВО За отличните резултати Simple Smile
Мария ф аз от доста отдавна усещам как хълцат,много е сладко Simple Smile ,в болницата имаше и други момичета на които съм виждала как хълцат  Simple Smile
Муцката дано престоят ти в болницата да е кратък! newsm17
При мен е все същата контракции болки,обриви,безсъние...абе всички екстри 
smile3521
зА ТОТЕМА,за мен бе ужасен,после минах на хапчета Сорбифер доста път съм споделяла тук в форума че при мен за сега той действ,при 2 хапчета бях с 126 хемоглобин,а при едно съм 117.
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ НИ ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ И ВСИЧКО НАЙ-НАЙ  newsm51

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 20:39 от LIBBRA

# 43
Здравейте!
Хайде и аз да се разпиша в новата ни темичка Grinning
Вчера пихме кафе с моята приятелка, която аз наричам юлската септемврийка. Почерпи ни момичето по случай раждането на малкия. Показа ни снимки и кратки клипчета на цифровия фотоапарат на бебока. Толкова се разнежих... На едното клипче се виждаше как плаче в кувъоза и ми стана толкова мъчно, но дано всичко е наред, за сега няма проблеми, той вече наддава добре. Но трябвало да стане поне 2200 г., за да го изпишат и него. Лошото е, че лекарите дават на майката някакви лекарства, за да и спрат кармата. Не било добре да го храни с кърма Shocked, а със специална храна за недоносени. Не стига, че няма да и позволяват да го вижда цял месец... Тук си говорихме с една майка, която живя няколко години в Щатите и наскоро си дойдоха. Та тя каза, че там лекарите настоявали родителите да посещават недоносеното си бебче всеки ден, да го гушкат и задължително да му се дава кърма, защото всичко това било жизненоважно за бебо.
 И моето бебче хълца, но аз нали вече съм мама и за мен това не е новост Grinning. А за килограмите, аз съм вече +11. Мисля, че съм в нормата,както и вие. Но това сега е най-малкия ни проблем. Вчера доки каза, че може да ми направи секциото около 25-ти август, но като определим датата със сигурност, ще пиша. Момичета след месец се започва септемврийското ни люпене Laughing, дано Бог ни пази - нас и бебоците Praynig

# 44
Здравейте и от мен,
Един съсвсем нов член на групата на септемврийските майки... надявам се не съм закъсняла и ще ме включите и мен в списъчето!
по принцип ви чета отдавна, но чак сега реших да направя и аз регистрация.
Та моят термин е за 4 Септември, очакваме девойка. Аз съм на 24 години.
Ще раждам във АГ Варна, иначе живея в София (поне за сега).

Това от мен за сега с пожелания за приятна и спокойна вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт