Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 8

• 36 073
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Да се включа и аз при вас. Тази година ставам на 50 и от поне 2г съм в пременопауза. От миналата есен съм и с горещи вълни. Изкарах кошмарни септември и октомври и после намаляха. Майка кара навремето изключително тежко този период. Почти 10 години се влачи с тежки симптоми. Прави ХЗТ, но въпреки това не се чувстваше добре. Направо ме е страх какво ме чака, ако и аз съм като нея.

# 691
Аз отдавна съм в менопауза , на 40 год от раз .Просто навърших 40 и следващия месец - няма никой Simple Smile !
Аз на 40-41 директно приех мисълта, че влизам в критическата Simple Smile
Оттогава се ослушвам за симптоми, а сега като чета тук ще си направя пълен списък с евентуални такива ...търкалящо се човече Wink

# 692
  • тук и там
Аз на 40 забременях и родих супер лесно,направо като на шега стана цялата работа .Но това не пречи на 46 да съм в перименопауза.На 44 започна едно зацапване на 19-ти ден от МЦ, оправи се със прогестерон,който се сетиха да ми изпишат едва миналата година .На 45 и цикълът се скъси.Сега -миналия месец ми прескочи направо,а и дните на менструация се скъсиха също -за 3 дни и всичко е приключило.
Нямам вълни ,ама иначе си имам други симптоми-скъсен цикъл,напрежение в гърдите,тресат ме яко нервите преди цикъл,проблеми с паметта и т.н.. От няколко дни ме наболяват яйчниците,сигурно и задържани фоликули имам,ама заради корона вируса мисля да  не се навирам по болниците в момента. Появяват се поетапно един по един симптомите ми е мисълта..
В тази връзка -имам един инозитол от 0,500 мг.По колко милиграма се вземаше за подпомагане на овулацията,че тези болки в яйчниците не ми харесват нещо..

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 12:36 от Kaisia

# 693
  • София
И моят цикъл се скъсява. Преди беше към 30 дни. Миналата година - 28. Сега смених телефона и нещо изтървах 2-3 месеца, обаче май ми дойде по-рано.

# 694
..............В тази връзка -имам един инозитол от 0,500 мг.По колко милиграма се вземаше за подпомагане на овулацията,че тези болки в яйчниците не ми харесват нещо..

Inositol 2 пъти на ден по 2 гр на гладно се взема, но далеч от кафе. Един час преди кафе или два часа след. И аз го вземам по 3 месеца и после почивам. Правя се по два три курса годишно.

# 695
  • София
Сещам се за още едно състояние в последните години, което приписвам на промените, които стават. Има дни в които спя по 14 часа, за да мога да събера сили и тонус, има дни в които изобщо не мога да спя , а искам. По принцип имам нужда от  9-10 часа сън. Като бременна също спях свръх по 15 часа.
Окосмяването по краката ми е леко оредяло в сравнение с преди 10 години , но си трябва козметик.
Kaisia, при теб в какво се изразява напрежението в гърдите? При мен е различно от това, което беше преди преди цикъл и това , което беше като бременна.

# 696
  • тук и там
Ами не знам- усещането е все едно са  препълнени и  също са болезнени на допир.

# 697
  • София
Аз също изкукуригвам. По принцип спях повечко - към 10 часа. Сега едвам заспивам в 00 и се будя в 6:30. Стискам очи до 7:30.
Снощи пих 5HTP и изкарах 9 часа сън.

# 698
Ами не знам- усещането е все едно са  препълнени и  също са болезнени на допир.
И при мен, плюс ги усещам горещи.

# 699
Я споделете за инозитола, или ме насочете къде да попрочета малко повече информация!

# 700
Напиши в гугъл на бългрски или английски и ще ти излезе инфо. Аз нямам конкретна статия да пусна. Вече 2 години го взмемам, но за ефект не мога да кажа, т. к. нямам конкретен проблем все още. Но перидочно го вземам.

# 701
  • София
Искам да споделя също и това, че гинеколожката не приема, че имам задръжки към хормоно заместителна терапия. Съображенията ми ги прие на нож и започна със заплахи въпросително ами остоеопороза, ами сърдечно съдови проблеми? Все пак прие, че разширените вени трябва да се проверят и ме прати на съдов хирург да провери не дай Боже опасности там от аневризма и подобни.

# 702
  • Пловдив
Моите резултати от урината...

Явно нищо ми няма..
Съжалявам, че от тел.не мога да скрия текста.

# 703
  • Нидерландия
А защо ги отглеждаш? Ако ги махнеш няма ли да спрат  кръвоизливите?
Най-вероятно. Но щадящи операции правели на по-млади жени, а на такива "по-старички", махат цяла матка.
На мен гинеколога ми препоръча поставяне на спирала Mirena, точно за регулиране на големите кръвоизливи и хормоналния дисбаланс.
Имам 2 миомни възела, (по около 1.8 см) единият могат да го махнат другия не. Бил много нависоко. За премахване на цялата матка не е ставало на въпрос. Още се чудя какво да правя. Тук при нас ти казват вариантите и те оставят ти да избираш. Как да избирам като не съм медицинско лице?
Психически също не съм ок, точно заради ПМ не съм на себе си. Главоболия, сякаш съм с памук в главата вместо мозък
и имунитета ми пада страшно много преди цикъл. Все съм с простуда. Направо ми писна 🙂 на 48 години съм.

# 704
Мистик, а ти как се чувстваш имаш ли още оплаквания?
Възможно ли е да е било от това че е щяло да ти идва?

Общи условия

Активация на акаунт