Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 24

• 39 689
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
И аз не знам откъде се стигна до извод, че като ядеш месо има нулев остатък. В статията не пише това, чела съм я преди и сега пак я прочетох и такова нещо не откривам. Blush Не споря къде точно се абсорбира Б 12, но по спомени за абсорбирането му е нужен стомашен фактор (или както там се казваше ). Всъщност, сложен му е механизмът на абсорбиране и не съм сигурна дори дали точно на едно място се извършва.  Както и да е. Но в статията никъде не се твърди, че месото магически изчезва след като бъде изядено.
Другото което ми направи впечатление- да се каже, че на някой (очевидно нямащ сериозен проблем с КЗ, инсулин, тегло)  инсулин и КЗ не му "хвърчат" след ядене на плодове е почти като човек изпиващ по  1 литър алкохол без да се напие от това да каже "защо човек Х се напива от 100 грама, а на мен нищо ми няма и след литър?". Давам просто пример с алкохола, но има и много други. Освен това, не вярвам, че някой си мери инсулина всеки път след като яде ябълка (или др. )- а както знаем, не пречи инсулинът да си лети в небесата, а КЗ да си е екстра. Особено ако човек е все още в нормално здравословно състояние.  Та нека се има предвид, че всеки тук има различна връзка с инсулин и КЗ и на един може да му е ок по цял ден на плодове, но не е масовият случай това в тази тема. И аз съм била преди години на плодове и съм се чувствала екстра, но това беше преди години. Сега цял ден на плод не ми е ок.
Трето, най-много хора тук се хранят и с белтъчини, и със зеленчуци. Всеки си преценява по колко, дали да яде и млечни, дали по малко плод, дали понякога и друг въглехидрат.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 13:32 от dolce miele

# 616
Аз попрочетох за зоната, май беше по съвет от тук. До колкото разбрах последователите на режима го препоръчват при ИР. Целта е да се държи нивото на кръвната захар в норма и следствие на това и инсулина да не скача. Но пак не е много лесно да се спазва от вегетарианци (пак с моя проблем Simple Smile ). Затова реших да си поръчам хранителен режим, за да получа на готово съотношението П/В/М.
Но пак да кажа, на мен ми се струва, че с ВМНВ начин на хранене по-бързо се овладяват нещата и после евентуално, ако му понася на човек и ако го желае, може да премине към нещо по либерално. До този извод съм стигнала за себе си, от всичко прочетено до тук. Но още не е проверено (от мен), това предстои.

# 617
Общо взето правилно си разбрала. За по-бързо отслабване НВ ВМХ, особено в по-рекстриктивната му форма - кето. Със Зоната също се отслабва, но бавно. Виждала съм хора, отслабнали много килограми със Зоната, но също имат увиснала кожа и някак уморен вид. Е няма как да свалиш 30-40 кг и тази кожа магически да изчезне. Независимо с какъв режим си отслабнал. Единствено ако е по-млад човека, но пак се съмнявам. Страхил Иванов, който има интересен фитнес блог е отслабнал като млад, но е имал проблем с отпусната кожа. Е, той като мъж лесно е решил проблема - изпънал я е отново с мускули. А какво да правиме ние със гайдите Joy
Познавам и жена, която си прави пластика на стомаха, като тези по  TLC. Тя добре изглежда, беше ѝ видимо оредяла косата по едно време, както на всички, но има подозрително свеж вид и изпъната кожа. Предполагам, че не е станало и това без оперативна намеса. Та тя имаше огромна подбрадичка, отслабна за около година, година и половина поне 50 кг, е няма как да изчезне тази кожа. Не ми е удобно да я питам, но и така съм почти убедена, че някаква пластика е правила. Сетих се сега за тези неща, че някой беше писал какъв болнав вид имали отслабващите с НВ ВМХ. Ами не е така. Зависи колко килограма са свалени, годините колко са, и не мисля, че за тези два фактора има значение с какъв точно режим се отслабва. При мен лично до около минус 25 кг промяната беше отвсякъде положителна. И в лице, и в тяло. Към 30-тия килограм започнах да не си харесвам лицето и се спрях, макар да имах още заложени като цел. Е какво да искам повече, на 46 съм, а се чувствам и изглеждам по-добре, отколкото бях на 35. Но на видими 35 няма как да стана. Simple Smile

# 618
  • Варна
Е, то протеин не значи непременно месо, sisi. Simple Smile
А като казахте плодове - преди време се опитах да правя 90-дневната. Всичко беше наред, докато не трябваше да карам един ден само на плодове. До обяд нормално, после ядох печени ябълки с канела и ми стана тежко, а и почна след това да ми причернява. Аз от малка съм така - като огладнявам и ми причернява, дори бях припаднала на улицата на 16 г., та майка ми ми набута салата в устата да се оправя. А и Дюкан пробвах. На 3-я ден спрях , после 2 месеца не можех да гледам месо. Та така.... Най-добре съм се чувствала с разделно хранене  - нито газове имах, свалих 18 кг, не съм се отказвала от нищо /освен от сладки неща, газирано и т.н. джънк/.

# 619
Мен по телесата не ме вълнува дали ще ми е отпусната кожата, защото някак си с дрехи ще се прикрие, но и аз за брадичката много се притеснявам, какъв ужас ще е....Има уж разни масла за стягане, ама твърде не им вярвам....

# 620
С времето се постяга увисналото. Бяха ми се появили бинго-крилца май ги наричаха, увиснала кожа в горната част на ръката, прибраха се сами. Може плуването да е помогнало, но то е отскоро. Иначе с нищо не съм се мазала. -25 кг за момента, имам още към 5 да свалям. Коса и кожа са ок.

# 621
Сухо четкане за кожата е много добре, масажи също. И аз не съм много по мазането,  особено на тялото ме влудява да имам мазила Joy Мазане с кокосово масло също е чудесно, но съм много, много пестелива, за да не е мазна кожата. Възрастта, скоростта на отслабване, ген, хранене, спорт и др.- всичко оказва влияние, няма как.

# 622
И мен ми е гнусно да имам някакви мазила по тялото. Затова и преди  години ,когато можех да се показвам на плаж, редовно прегарях, понеже не се мазотех с нищо....

# 623
Момичета , много ми е тежко. Последните 2 месеца смъкнах 2 кг, в момента съм на път да ги кача.
 Гади ми се от всякаква храна.  Понякога ям веднъж на ден , рядко успявам три пъти  заради лекарството . ,Съответно пия метформин веднъж. Вероятно е на психическа основа, а може и да е страничен ефект от химията
Кз не ми е скачала извън норма ,доколкото съм засичала с лентички.
 Старая се 30 -40 мин . физическа активност скачане , гребане   , но нен всеки ден признавам.

Днес дотук съм на бронирано кафе със малко сметана и кокос. масло .

# 624
Автофагията също помага за прибиране на излишната кожа, но за нея си трябват по-дълги фастове.

# 625
Като цяло по-добре е с малко отпусната кожа, отколкото с двойна брадичка. Реално от тези двете трябва да избираме, нямаме трети вариант. Е, винаги е вариант и пластичната хирургия. Надничах доскоро и в тази тема, но нищо полезно, те основно филъри и ботокси коментират. Добре съм си засега, не мисля да прибягвам до пластика, но пък някак се успокоявам, че стане ли наистина зле - има и за това решение. Нямам представа дали с възрастта ще се задълбочи проблема. Все пак възрастовата птоза е свързана и с пълнотата, натежава и опъва надолу тъканите. Когато няма какво да тежи, може и да не провисва много. Зависи и от типа стареене. При мен е смесен, има шанс. Ако е деформационен - лошо. Най-добре са азиатците, те са с мускулен тип. Някой питаше за тайните на неостаряването им. Ген, не някакви специални корейски козметики, както ни убеждаваха по едно време рекламите. При мускулният става много по-бавно провисването, но затова пък като стане, става бързо и е много силно изразено. То затова при тях почти няма средно положение - или млади и изпънати, или с вид на 300 годишен мъдрец.

# 626
Майка ми няма никакъв проблем с брадичката  (на 71 е). Била е с около 20 кг напълняване след бременностите, но тя е малко над 150 см и за нея много са били. Сега е 48-50 кг, до 46 кг е ок, ноооо...на 40-43 кг е като скелет....Всъщност, здравословен проблем имаше на онези ниски кила...Аз имам уж кожа която добре се "държи" засега, но като станат -25 кг ще видим...Като тийн кожата ми след -25 беше екстра, но гаранции няма и отчасти и заради това не бързам много с отслабването. Гледам по-плавно да е.

# 627
На Денис от темата за айхерб коментари съм чела, че провисването на кожата на лицето при отслабване е свързано със загубата на колагена. При него кривата на способността ни да го възстановяваме твърдо върви надолу с напредването на годините. Съветва да се набавят достатъчно протеини, освен да се отслабва бавно. Сложна работа, не се връзва много с НВ ВМХ, но пък от друга страна примерно с Лидия Ковачева съвсем не се връзва. Логично е Зоната да е по-благоприятна, при тях май са малко повече протеините. Но не съм забелязвала да няма при тях провисване, двете жени, които познавам и отслабнаха доста, са около моята възраст и си им личи под брадичките. Абе това да ни е проблемът, както се казва.

# 628
Момичета , много ми е тежко. Последните 2 месеца смъкнах 2 кг, в момента съм на път да ги кача.
 Гади ми се от всякаква храна.  Понякога ям веднъж на ден , рядко успявам три пъти  заради лекарството . ,Съответно пия метформин веднъж. Вероятно е на психическа основа, а може и да е страничен ефект от химията
Кз не ми е скачала извън норма ,доколкото съм засичала с лентички.
 Старая се 30 -40 мин . физическа активност скачане , гребане   , но нен всеки ден признавам.

Днес дотук съм на бронирано кафе със малко сметана и кокос. масло .

Дръж се, Птиче. Имах и аз такъв период в началото с Глюкофажа, отмина. На втория-третия месец някъде беше при мен.

# 629
Днес си пусках изследвания, какво ще кажете:

Глюкоза-серум /Glu/      5.5   mmol/l      2.8 - 6.2
Гликиран Хемоглобин   ↓   4.3   %      4.4 - 6.1
Инсулин /Insulin/      4.80    mkIU/ml              2.60 - 24.90

За инсулина съм доволна. Последните два пъти като го пусках беше около 3.

КЗ обаче ме притесни. Последите няколко пъти се движи все около 4,4. Преди малко повече от две седмици беше 4,34. Напоследък имам доста стрес, а и тази сутрин преди да ида в лабораторията имах стресираща случка. Снощи пък нарочно хапнах пиле с грах и не правих редовната си гимнастика.
Сега се чудя дали заради граха  ми е такава захарта или може заради нервите тая сутрин.

А, и гликирания ми е странен. Преди няколко месеца беше 5,1. Сега пък толкова нисък...

Общи условия

Активация на акаунт