Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 24

• 39 686
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Момичета , много ми е тежко. Последните 2 месеца смъкнах 2 кг, в момента съм на път да ги кача.  ... Гади ми се от всякаква храна.  Днес дотук съм на бронирано кафе със малко сметана и кокос. масло .

Ако си на режима на Узунов, по-добре го спри и включи закуска. Не виждам как при толкова физическо натоварване да караш на такъв глад.

# 631
Птиче, с глад не става. Шок е за тялото и се бори да си пази запасите. Постарай се да хапваш редовно. И аз съм яла насила понякога. Сещам се, че съм чела някъде фастове да не се правят от самото начало. На мен не ми се отразяваха добре, така че не съм и мислела да ги правя. Едва напоследък установих, че вече мога да ги понасям и свалям по малко от тях. Докато отслабвах ме водеха до задържане. Не при всички е така, но можеш поне да опиташ.

Yasmina, по-скоро е епизодично това със захарта, и вероятно от стреса, не от граха. Реакцията "бий се или бягай"
- и за двете е нужно бързо гориво за мускулите и организмът се старае да им го осигури. Относно гликирания - на строг режим ли си?

# 632
Yasmina*, аз качвам КЗ от стрес, проверено с лентички. Това ме спъва много, много ми е зле контролът върху стреса. За фалшиво нисък гликиран хемоглобин намерих това:

Гликираният хемоглобин (HbA1c) може да е фалшиво по-нисък при:
-   при намалена преживяемост на еритроцитите - например при хемолитични анемии - таласемия, глюкозо-6 фосфат дехидрогеназен дефицит и други
-  прием на железен препарат, витамин В12 или фолиева киселина, които повишават образуването на червените кръвни клетки (еритроцитите)

# 633
Общо взето правилно си разбрала. За по-бързо отслабване НВ ВМХ, особено в по-рекстриктивната му форма - кето. Със Зоната също се отслабва, но бавно. Виждала съм хора, отслабнали много килограми със Зоната, но също имат увиснала кожа и някак уморен вид. Е няма как да свалиш 30-40 кг и тази кожа магически да изчезне. Независимо с какъв режим си отслабнал. Единствено ако е по-млад човека, но пак се съмнявам. Страхил Иванов, който има интересен фитнес блог е отслабнал като млад, но е имал проблем с отпусната кожа. Е, той като мъж лесно е решил проблема - изпънал я е отново с мускули. А какво да правиме ние със гайдите Joy

Точно при него съм си поръчала режим, не знаех че е имал проблем с килограмите. Избрах го след препоръка. И аз съм на 40+години, увисналата кожа не ме притеснява, нали уж няма да свалям килограми, но пък това с уморения вид и изпито лице...Аз имах предвид и че с ВМНВХ по бързо се нормализират и кр.захар и инсулина, не само килограмите. То като се замисли човек, от увисване на кожата на лицето, никой не е застрахован, още по-малко ние слабите Grin Опитвам се да пия добавки, но много често ги забравям
Е, то протеин не значи непременно месо, sisi. Simple Smile

Да, не е само месото, но избора е по беден и става еднообразно, затова реших като начало, докато свикна, да имам режим на готово:)

# 634
И аз имах стрес с кръвната захар наскоро. 5.7. Не бях яла, но бях пила витамини, провтивозачатъчните си и един ментов чай, неподсладен. Дали може тези стойности да са от приетите лекарства и чай (сори, ако е тъп въпроса).

# 635
Понякога е инцидентно повишена КЗ, трябва на няколко пъти да се хване, плюс има отклонения понякога при лентичките... От витамините мисля, че витамин Б3 при някои хора качваше КЗ. Част е от някои мултивитамини, б-комплекса и т.н., зависи какво пиете.

# 636
Благодаря ви за отговора.
D, инозитол, магнезий, рибено масло.

# 637
Ами май от тези точно няма как да ви се качи КЗ. Ако сте я мерили с лентички, а не в лаборатория, не са много сигурни резултатите, особено при стари или зле съхранявани лентички...

# 638

Дръж се, Птиче. Имах и аз такъв период в началото с Глюкофажа, отмина. На втория-третия месец някъде беше при мен.
Вкъщи  ме гледат като извънземно. Иде ми да викам  от безсилие.От два месеца съм на хапче.  Не съм вярвала че някога ще мразя до такава степен храната. Това е ад, 90 % от мислите ми са насочени в чинията , в часовника.

Ако си на режима на Узунов, по-добре го спри и включи закуска. Не виждам как при толкова физическо натоварване да караш на такъв глад.

Никога не съм закусвала, заради метформина  започнах  да ям сред ставане , до момента, в  който насилието ми дойде в повече.
Физическата ми активност въобще не  е кой знае колко . Дори обратното.

Птиче, с глад не става. Шок е за тялото и се бори да си пази запасите. Постарай се да хапваш редовно. И аз съм яла насила понякога. Сещам се, че съм чела някъде фастове да не се правят от самото начало. На мен не ми се отразяваха добре, така че не съм и мислела да ги правя. Едва напоследък установих, че вече мога да ги понасям и свалям по малко от тях. Докато отслабвах ме водеха до задържане. Не при всички е така, но можеш поне да опиташ.

Знам, Бледолилава, затова се сривам, че се дъня . Мислех, че като вече знам името на  това с което се боря ще ми е по- лесно. Дръжки. Глад няма, само чувство за отвръщение при мисълта за храна.
От фаст никога не съм смъквала . Храня се година и половина нв, високите мазнини ги гоня , макар и трудно  на моменти. По - скоро  калорийно положението е отчайващо. 500- 600 ги докарвам с триста зора.
Въобще не предполагах, че това ще ми се препъни камъка. Дори водата  пия 1.5  минимум , нещо което ми беше адски насилствено години наред.

Благодаря засъветите  Heart

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 16:00 от Птиче

# 639
Ооо, Сиси, ами питай го Страхил и за нас с гайдите като го видиш Simple Smile А неговата история с отслабването я има на сайта му. Харесвам го и го чета. Умерен е, не залита в някакви крайности. За млади и здрави хора, чудесни напътствия дава. За ИР не съм много сигурна. Разбира как работят хормоните, но се застрахова с препоръки в рамките на общоприетото. Аз имах нужда от крайност, умереното нямах време да го чакам да проработи. За слаб човек обаче мисля, че ще е ок.

# 640
Бледолилава, не знам дали съм на строг. Според някои съм на строг, според други - не съвсем Simple Smile
Като се върна 3-4 месеца назад, се сещам, че включвах и плод към обичайната закуска от варени яйца, маслини, орехи. Събота и неделя към закуската прибавям и пълномаслено кисело мляко, няколко лъжици. Сега в сезона съм хапвала на обяд към пържолата салата от червено цвекло.
А в този период пих и противозачатъчни заради киста, пък те май не се отразяват много добре на нашето състояние. И заради това се учудих на гликирания, освен пък да съм вдигала много инсулина, който да е смъквал захарта...

Орион, аз пия Б12 и ФК, но от няколко години. Гликирания като почнах да го следя преди около 2 години беше 5,3. След време падна на 5,1 (октомври 2019). И сега някак рязко на 4,3.
Нямам анемии, таласемии, желязото ми е в норма
Но пък с мнението за Б комплекса ме замисли. Взела съм си и от няколко дни пия. Може ли да е от това повишената КЗ?

# 641
Страхил мисля, че има и издадена книга, ако не бъркам "Силата на малките крачки"- нещо подобно беше като че ли, има я в озон. Има и 15% намаление до 31-ви. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ясмина, виж и за dawn phenomenon- феномен на зазоряване.
Птиче, кураж, дано отмине скоро. Мислила ли си за друг метформинов препарат или за таблетки с бавно освобождаване?

# 642
Ами чела съм, че при някои хора така действал B-3. Но дали е такъв случаят... Кръвното налягане и кръвната захар постоянно варират принципно, а домашните апаратчета не са супер точни. Трябва и да се ползва спирт преди боцкане, защото ако си пипал храна оставали частици по кожата, дори във форум за диабетици съм чела, че от течните сапуни с определени съставки можело да се изкриви резултатът. Градски легенди или истина? А де...

Недоспиването също качва КЗ.

# 643
Dawn phenomenon e при диабетици само?

# 644
Ясмина, доста ти е изчистено храненето. Допускам, че от това е спаднал гликирания. Не ми се вярва да е от инсулина, добре е той. Освен това все щеше да усетиш някакъв признак на хипогликемия, ако той я смъква. Така че по-скоро си мисля, че поддържаш стабилно, невисоко ниво на кръвната захар.

Общи условия

Активация на акаунт