ОКТОМВРИйки 2020

• 26 198
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Мами, как ви регистрират бременност като има грипна епидемия в момента? Нали трябва да се вземе направление от личния лекар за гинеколог , а те в момента не дават? Аз съм в 11г.с вече и още нямам такова?Thinking

Не регистрират, но на мен личната ми даде направление и го дадох на АГ-то когато ме прегледа, за да установи бременността.Каза ,че ще ме регистрира щом разрешат.Аз съм вече в 10 г.с. и си записах скрининг на частно за 2 април.

# 661
  • Пловдив
Аз утре ще ходя до моята ЛК да й се моля за направление за ЖК. Предния път АГ каза, ако не ми дадат специално направление да си искам обикновено като за преглед, пък той щял са го нагласи. Петък ще ходя пък при него. Ще видим каква ще я свърша 😁

# 662
  • Пловдив
Аз ще се регистрирам, когато обстановката се оправи, прегледите ги прескачам. Скоро правих БХС, така, че съм спокойна. Ако продърли лудницата на 20.05 съм на фетална. И накрая може да си раждам вкъщи 😂 дано всички се чувстват добре и поне за бобчетата да не се притесняват.

# 663
Мами, как ви регистрират бременност като има грипна епидемия в момента? Нали трябва да се вземе направление от личния лекар за гинеколог , а те в момента не дават? Аз съм в 11г.с вече и още нямам такова?Thinking
Моята лична дава. Поне на бременните, за останалите не знам.

# 664
Аз идвам да се оплача, след като 3 седмици си чаках с нетърпение прегледа днес - сутринта ми се обадиха, да ми кажат, че се отменя и че не знаели кога ще могат пак да преглеждат. Знам, че всички сте в тази ситуация, но да си помрънкам! Още не мога да се зарадвам и успокоя, като не съм виждала точицата от почти месец.
Отделно трябваше да ми се правят вливки Интралипид, очевидно и това отпада - казва ли ти някой колко е важно?

Говорих и с друга клиника, където смятам евентуално да се запиша по здравна каса, но ми обясниха, че това в извънредното положение няма как да стане. Интересно ми е, ако не сме регистрирани на женска консултация, дали и какъв документ бихме могли да вземем пред работодател?

Вие уведомили ли сте вашите работодатели, и ако да с какъв документ? Аз съм казала устно, но в цялото това извънредно положение почва да ме хваща шубе от евентуални съкращения и т.н. Чудя се как можем да сме защитени бременни, след като не сме официално регистрирани като бременни за пред държавата Rolling Eyes

# 665
Аз идвам да се оплача, след като 3 седмици си чаках с нетърпение прегледа днес - сутринта ми се обадиха, да ми кажат, че се отменя и че не знаели кога ще могат пак да преглеждат. Знам, че всички сте в тази ситуация, но да си помрънкам! Още не мога да се зарадвам и успокоя, като не съм виждала точицата от почти месец.
Отделно трябваше да ми се правят вливки Интралипид, очевидно и това отпада - казва ли ти някой колко е важно?

Говорих и с друга клиника, където смятам евентуално да се запиша по здравна каса, но ми обясниха, че това в извънредното положение няма как да стане. Интересно ми е, ако не сме регистрирани на женска консултация, дали и какъв документ бихме могли да вземем пред работодател?

Вие уведомили ли сте вашите работодатели, и ако да с какъв документ? Аз съм казала устно, но в цялото това извънредно положение почва да ме хваща шубе от евентуални съкращения и т.н. Чудя се как можем да сме защитени бременни, след като не сме официално регистрирани като бременни за пред държавата Rolling Eyes

И аз съм уведомила устно само работодастеля си. И също не съм се записала за ЖК, докторката ми каза в началото на месеца да мина БХС и да си взема после направление за следене и  да й звънна да ми каже кога да отида да се запиша. Сега съм в 12 г.с. Обаче днес като я питах какво правим ми отговори: Не знам. Под карантина сме за сега...

Не знам и аз като не сме се записали, никъде не се водим.
Ако потрябва болничен или нещо от ккъде ще вземем?

# 666
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Записвам се и аз в темата с едно мърдащо бобче с термин 27.10 ... днес бях на преглед и според доктора всичко е наред. Това е втора (изненадваща) бременност, като бъдещия батко вчера стана на 11 месеца. Живот и здраве към края на годината ще ми бъде весело Grinning

# 667
  • София
Солас, добре дошла Flowers Hibiscus
Много се радвам да те видя тук Simple Smile

Аз също питах за записване за ЖК, казаха ми след като мине БХС.
Така че стискаме палци и се надяваме всичко да е наред дотогава Simple Smile

# 668
  • Бургас
Блгодаря, Дели! И на мен ми е драго, че те виждам тук. Че и с двойна радост ... поздравления!

В интерес на истината, днес доктора ме изпроводи с укзания да мина през ЛЛ за направление Но.9 за да ме регистрира. И аз мислех, че в рамките на извънредното положение няма да регистрират бременни и няма да има ЖК, та малко се изненадах.

# 669
Как сте, момичета? Добре дошли на новите девойки 🙂 аз нещо съм скофтила от стоенето вкъщи и нямам желание за нищо. Ходих на бхс, всичко изглежда ок. Май ще се откажа от пренатален тест, защото с тая обстановка не се знае докога ще има пари и не ми се харчат отгоре. Сега се чудя кога и как ще се записваме на ЖК, някак не ми е реално да се налага да чакаме да отмине всичко, защото краят му не се вижда скоро

# 670
Как сте, момичета? Добре дошли на новите девойки 🙂 аз нещо съм скофтила от стоенето вкъщи и нямам желание за нищо. Ходих на бхс, всичко изглежда ок. Май ще се откажа от пренатален тест, защото с тая обстановка не се знае докога ще има пари и не ми се харчат отгоре. Сега се чудя кога и как ще се записваме на ЖК, някак не ми е реално да се налага да чакаме да отмине всичко, защото краят му не се вижда скоро

sunny_bunny всички сме в такава ситуация, не знам как да се запишем при положение, че са забранени ЖК.
Остава ни само да чакаме да премине извънредното положение.

# 671
Здравейте на всички, най - накрая успях след повече от месец да ида на нормален преглед и то с направление! Разказвам на кратко ходих при двама лекали и се чудех, кой от двамата да избера да ми следи бремеността единия в Селена, другия в Торакс (за Пловдив става въпрос) и с моя приятел заради финансовата гледна точка решихме при АГ в Торекс (умишлено не споменавам имена). Искам да кажа, че и от двамата съм много доволна като отношение, обясняват всико, внимателни и т.н - никакви забележки общо взето.
И така на 6 март, както знаете ЖК бяха прекратени временно (уж), а аз имах час за 9ти - отменихме го, запазиха ми за 18ти, после за 24ти - нито един не се състоя. В петък шефа ми тактично ми намекна да излезна в болничен иначе, ще е принуден да ми намали временно заплатата и започвам аз да звъня в Торекс, че ми трябва болничен и от там хората се чудят какво да ме правят, защото аз реално и не съм заведена с направление. Те ми казват говорете с ЛЛ. Съответно и той ми казва, а ти си бременна обади се на АГ, който те следи....и тук, силно вече притеснена решавам да се обърна към лекаря в болница Селена.
Та по негова препоръка си взех направление №1 - нормалното направление за генеколог и човекът си ме взе като спешен случай и за преглед. Много му благодаря и да ви кажа вече не се чудя кой да ми следи бременността изобщо. Това е единствения лекар, които не ме викна в частния си кабинет и ми даде и болничен. Имам час за 07.04 и той ми каза задължително да ида с направление №9 и че никой няма право да ми откаже да ми заведе направлението, няма да правим прегледи толкова често колкото се правят, но има изследвания за които вече не може да чакаме.

P.S. Между другото бях и на БХС и 4D всико му е наред на юнака - да даже видяхме какво е бебчето.

# 672
Здравейте мами,
да се включа и аз, в 11г.с. съм, ще ни е първото бебче и сме много развълнувани и леко уплашени в извънредната ситуация.
Аз също имах  проблеми с АГ, което си избрах защото ми отмени часът, след като обаче Министерството излезе със заповедта за бременни следващата седмица имаме час със направление за записване на ЖК, за БХС и предполагам другите изследвания.
Не мисля че е нормално личните лекари да отказват направления и АГ важни изследвания след като излезе заповедта, все пак ние и нашите бебчета сме важни!
Пожелавам на всички лек ден и се пазете.

# 673
Насред цялата тревожна ситуация в страната получих отлични новини от пренаталния тест! Всичко е наред и чакаме момиченце! БХС също направих, защото часът беше запазен преди няколко седмици и като не знам кога пак ще съм на доктор, хич не исках да го отменям. За момичетата с отменени часове, това само за прегледи с направление ли е, или се отнася и за частните? Успех на всички, по-малко паника и повече добри новини Simple Smile 🍀

# 674
  • София
Честито Спууки:)

Кой тест си направи и къде?
Аз съм на 29 и се чудя да правя ли ..?

Общи условия

Активация на акаунт