ОКТОМВРИйки 2020

• 26 170
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Vision+ направих, по препоръка заради 35+ и малко тревожно начало на бременността. Ти си мъничка, така че БХС няма да ти изкриви резултата. Първата бременност на 32 дори не се поинтересувах от тези тестове и всичко си протече нормално.

# 676
За момичетата с отменени часове, това само за прегледи с направление ли е, или се отнася и за частните? Успех на всички, по-малко паника и повече добри новини Simple Smile 🍀

Моят отменен беше частен, днес ще направя втори опит на друго място - запасила съм се и с направление, и частно да е, само да видя бебо Grinning

# 677
Здравейте, някой има ли наблюдения дали е опасно да се пие имуностимулант като Биозин Мама в ранна бременност? Ако на някоя от вас са предписвали, в коя седмица сте били?

# 678
Mellifluous, аз го пия от 7-8 седмица. Първата бременност пък ми го предписаха 7-8 месец, че тогава се падна грипният сезон и бях много доволна

# 679
Здравейте! Присъединявам се към вас с огромно удоволствие! В 8гс съм с термин  края на октомври, началото на ноември. Родена съм октомври и мисля, че това ще е моят месец отново 😊.
На 37г съм, втора бременност след инвитро. Имам прекрасна дъщеря на 12г.
Чухме сърчице в 6гс, а днес на прегледа за голямо мое учудване видях как шава малкото бобче😆.
Април след празниците съм записана за ранния комплексен скрининг.
Аз съм от мамите без симптоми, поради което ми е странно понякога, но не се оплаквам и искрено съчувствам на тези от вас, които се чувстват зле. Но скоро и това ще отмине.
Е, малко са ми по-плътни и чувствителни гърдите, подува ми се корема и получавам газове от храни, които преди не са ме дразнили. Това колкото да ми напомня, че чудото е в мен, преди да мога да го усетя.
Много съм щастлива и малко притеснена, като всички, предвид ситуацията.
Пожелавам на всички много сладки и пухкави бебчета. Бъдете позитивни и много усмихнати❤

# 680
Здравейте, някой има ли наблюдения дали е опасно да се пие имуностимулант като Биозин Мама в ранна бременност? Ако на някоя от вас са предписвали, в коя седмица сте били?

Привет! На мен ми го изписаха още на първия преглед в 6-та гестационна седмица. За сега се чувствам супер и изобщо не съм настивала.Simple Smile

# 681
Даже си е препоръчително Simple Smile. Пия го от пета, бях в директен контакт два пъти с вирус, през което време увеличавах дозата на 2 по 1 и ми се размина разболяването

# 682
Здравейте, момичета включвам се вече и аз при вас на почти 32 години с един батко на 4 и едно бъдещо бебе най-вероятно момче в 12 г. с. Не  съм чела всичко назад ще прочета и бих се радвала да се включа във фейсбук групата. Усмивки, спокойствие и безпроблемно! Simple Smile

# 683

Привет! На мен ми го изписаха още на първия преглед в 6-та гестационна седмица. За сега се чувствам супер и изобщо не съм настивала.Simple Smile

И аз го пия от 6-та г.с. Действа ми добре, въпреки че носът ми не спира да тече, според личната и АГ е от хормоните и климатиците( пък и винаги съм имала проблеми с него) Вие момичета как се справяте с течащ нос по време на бременността ?

# 684
И моят нос тече ,но основно сутрин до обяд след това приключва и на другия ден пак отново.Аз обаче си бях така и преди да забременея затова не знаех ,че може да се дължи на хормоните.

quote author=honeybunny12 link=topic=1170346.msg40449433#msg40449433 date=1585307592]

И аз го пия от 6-та г.с. Действа ми добре, въпреки че носът ми не спира да тече, според личната и АГ е от хормоните и климатиците( пък и винаги съм имала проблеми с него) Вие момичета как се справяте с течащ нос по време на бременността ?
[/quote]

# 685
  • София
Mellifluous, по съвет на моята лекарка започнах да пия Биозин мама от 8 г.с., 2 пъти по една таблетка и се чувствам добре. Предписаха ми го за месец с идеята, че като се върна на работа сред студентите ще съм изложена на риск. Но предполагам, че ще го продължа и след този един месец, само ще коментираме дозата.

# 686
И аз го пия от 6г.с. и се чувствам добре, не съм го спирала от тогава по 1 таблетка, каза че може да се пие 3 месеца без прекъсване!

# 687
Здравейте, мами!
Вчера ви открих и изчетох всичко, което сте си обсъждали до момента. Бяхте ми много полезни, сигурна съм, че и ще продължите да бъдете, тъй като съм тотално неориентирана.
На 27.02 си направих тест, който се оказа положителен. На 6.03 ходих на преглед и видяхме сак, ембрион и жълтъче. Не чухме сърдечен ритъм, но докторът видя пулсации.
Бременна съм за пръв път и се притеснявам за какво ли не без да имам никакво основание за това. За момента всичко е наред. Нямам болки и зацапвания, единствено при кихане веднъж усетих издуване и болка, но след написаното от вас се поуспокоих.
По мои изчисления би трябвало да съм в края на 8ма или началото на 9та седмица, тъй като на прегледа бях в 6та. Термин - 31.10.2020 г. (изчислен според размера на точицата).
В понеделник имам нов час в Перник при Иванов и трябва да чуем сърчице.
Има ли други мами от Перник и при кого се следите? За Иванов чувам добри отзиви, но пък не изражда. А на мен ми се иска, ако живот и здраве всичко мине добре, да родя при този, който ми е следил бременността.
Също искам да ви попитам дали трябва да пия нещо допълнително? Изписаха ми само Огестан. В мен се пораждат съмнения дали аз не съм разбрала правилно и дали не трябва да си взема допълнително фолиева...
Благодаря, че ме приехте във фейсбук групата!
Безпроблемна бременност на всички и сладки, здрави бебоци през октомври!

Здравей, аз също пия Огестан, но и фолиева кисели в допълнение. До колкото разбрах в Огестана количеството ѝ е съвсем малко (в микрограма) и допълнителен прием не би следвало да е предозиране. Simple Smile Щом в понеделник си на преглед, може направо да попиташ лекаря, който те следи и да пишеш какво е казал. Simple Smile

В крайна сметка се допитах до лекарката ми, която потвърди, че няма проблем да се приема и фолиева киселина и витамини Огестан. Няма как да се предозира:))

# 688
Не съм сигурна при бременност, но когато правих опити за забременяване, се оказа точно че съм предозирала с фолиева киселина. Тогава доктора ми обясни, че това е опасно и бях посъветвана да спра опитите докато не вкарам фолиевата в норма, защото е токсична.

# 689
Здравейте на всички, най - накрая успях след повече от месец да ида на нормален преглед и то с направление! Разказвам на кратко ходих при двама лекали и се чудех, кой от двамата да избера да ми следи бремеността единия в Селена, другия в Торакс (за Пловдив става въпрос) и с моя приятел заради финансовата гледна точка решихме при АГ в Торекс (умишлено не споменавам имена). Искам да кажа, че и от двамата съм много доволна като отношение, обясняват всико, внимателни и т.н - никакви забележки общо взето.
И така на 6 март, както знаете ЖК бяха прекратени временно (уж), а аз имах час за 9ти - отменихме го, запазиха ми за 18ти, после за 24ти - нито един не се състоя. В петък шефа ми тактично ми намекна да излезна в болничен иначе, ще е принуден да ми намали временно заплатата и започвам аз да звъня в Торекс, че ми трябва болничен и от там хората се чудят какво да ме правят, защото аз реално и не съм заведена с направление. Те ми казват говорете с ЛЛ. Съответно и той ми казва, а ти си бременна обади се на АГ, който те следи....и тук, силно вече притеснена решавам да се обърна към лекаря в болница Селена.
Та по негова препоръка си взех направление №1 - нормалното направление за генеколог и човекът си ме взе като спешен случай и за преглед. Много му благодаря и да ви кажа вече не се чудя кой да ми следи бременността изобщо. Това е единствения лекар, които не ме викна в частния си кабинет и ми даде и болничен. Имам час за 07.04 и той ми каза задължително да ида с направление №9 и че никой няма право да ми откаже да ми заведе направлението, няма да правим прегледи толкова често колкото се правят, но има изследвания за които вече не може да чакаме.

P.S. Между другото бях и на БХС и 4D всико му е наред на юнака - да даже видяхме какво е бебчето.

Съжалявам за тревогите - важното е, че имаш болничен лист.  Simple Smile
Кажи все пак имената на гинеколозите - хубаво е да знаем кои са отзивчивите. Simple Smile
А на 4д при кой АГ ходи?

Общи условия

Активация на акаунт