ОКТОМВРИйки 2020

• 26 181
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, МАМИ!
Има ли тук и други,които като мен  на 40 ще имат бебе? Зрънцето беше пълна изненада,тъй като имам почти осемгодишен син, а и с мъжът ми мислехме ,че сме стари вече за бебе./той е доста по-голям от мен/.Вече съм в 9 г.с. и ми предстои БХ скрининг, много се притеснявам дали на човечето му няма нещо защото съм пила хапчета ,пушех ,/не много/,не съм и помисляла ,че съм бременна мислех,че съм болна.Терминът ми е на 31 октомври. При прегледа за установяване,АГ-то чу пулс и каза ,че всичко е Ок, но по нататък изследванията ще покажат и ме посъветва да направя Пренатест.Някоя от вас правила ли е вече и към кой се е насочила?

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 08:11 от ianna_80

# 631
Здравейте, мами!
Вчера ви открих и изчетох всичко, което сте си обсъждали до момента. Бяхте ми много полезни, сигурна съм, че и ще продължите да бъдете, тъй като съм тотално неориентирана.
На 27.02 си направих тест, който се оказа положителен. На 6.03 ходих на преглед и видяхме сак, ембрион и жълтъче. Не чухме сърдечен ритъм, но докторът видя пулсации.
Бременна съм за пръв път и се притеснявам за какво ли не без да имам никакво основание за това. За момента всичко е наред. Нямам болки и зацапвания, единствено при кихане веднъж усетих издуване и болка, но след написаното от вас се поуспокоих.
По мои изчисления би трябвало да съм в края на 8ма или началото на 9та седмица, тъй като на прегледа бях в 6та. Термин - 31.10.2020 г. (изчислен според размера на точицата).
В понеделник имам нов час в Перник при Иванов и трябва да чуем сърчице.
Има ли други мами от Перник и при кого се следите? За Иванов чувам добри отзиви, но пък не изражда. А на мен ми се иска, ако живот и здраве всичко мине добре, да родя при този, който ми е следил бременността.
Също искам да ви попитам дали трябва да пия нещо допълнително? Изписаха ми само Огестан. В мен се пораждат съмнения дали аз не съм разбрала правилно и дали не трябва да си взема допълнително фолиева...
Благодаря, че ме приехте във фейсбук групата!
Безпроблемна бременност на всички и сладки, здрави бебоци през октомври!

Здравей, аз също пия Огестан, но и фолиева кисели в допълнение. До колкото разбрах в Огестана количеството ѝ е съвсем малко (в микрограма) и допълнителен прием не би следвало да е предозиране. Simple Smile Щом в понеделник си на преглед, може направо да попиташ лекаря, който те следи и да пишеш какво е казал. Simple Smile

# 632
ianna, добре дошла при нас Simple Smile аз направих vision тест. Чакам резултати. На 36 съм, но по ред причини решихме за това детенце да имаме сигурност

# 633
Благодаря spooky !И аз за него четох, лекарката ми даде тяхна рекламна брошура и мисля да направя Вижън +, скъп е ,но спокойствието ми е по-скъпо.

# 634
  • София
Delna, д-р Искилиева много ми допадна! Обясни ми всичко, което видяхме на екрана, както и какви са резултатите от изследванията. Попита ме дали всичко ми е ясно, дали имам въпроси. С две думи - професионалист, който ти обръща нужното внимание. Такъв лекар оценяваш само след като си минал и през такива, които се държат все едно ти правят услуга, че въобще те преглеждат.
Пиши след БХС-то ти да кажеш дали и ти си останала с впечатления, като моите.

# 635
  • София
Добро утро, МАМИ!
Има ли тук и други,които като мен  на 40 ще имат бебе? Зрънцето беше пълна изненада,тъй като имам почти осемгодишен син, а и с мъжът ми мислехме ,че сме стари вече за бебе./той е доста по-голям от мен/.Вече съм в 9 г.с. и ми предстои БХ скрининг, много се притеснявам дали на човечето му няма нещо защото съм пила хапчета ,пушех ,/не много/,не съм и помисляла ,че съм бременна мислех,че съм болна.Терминът ми е на 31 октомври. При прегледа за установяване,АГ-то чу пулс и каза ,че всичко е Ок, но по нататък изследванията ще покажат и ме посъветва да направя Пренатест.Някоя от вас правила ли е вече и към кой се е насочила?

Здравей и честито!
Със сигурност има и други дами на около 40, които очакват или се надяват да заченат, за това ти си ценен пример!
Аз съм на почти 30, 8г.с.+6 дни, но ще си направя пренатест, защото човек никога не знае, пък и мога да си го позволя. За дамите над 35 вече си е силно препоръчително.
Относно хапчетата и цигарите: и аз се борих с вътрешни тревоги след като разбрах, че съм бременна, но при мен беше алкохол и цигари (в първите 2-макс 3 седмици от предполагаемотоо зачеване). Не знаех, че съм бременна до втори ден закъснение на цикъла и бях изненадана.
Реших, че ще е грехота да направя аборт на мойта възраст, заради страха от това дали съм навредила на плода и насилствено си изолирах притесненията, защото станалото-станало, сега е важно да се фокусираме да сме спокойни и да живеем здравословно.

Леко бременеене и късмет Heart

# 636
Благодаря за насърчението, много мило и на вас леко бременеене. Веднага започнах със здравословните храни щом разбрах какво ще ми се случва ,но притеснението не ме напуска.

# 637
  • София
ianna,
аз съм на 45 и съм бременна с близнаци.
Ще пусна пренатален тест и ще ходя на ФМ, за да ги огледат хубаво.

С проследяването не знам как ще се случи в тази ситуация, сами по себе си и възрастта, и близнаците са рисков фактор, аз в допълнение съм и с тромбофилия и с предишна загуба на бременност.

Стискам палци всичко да е наред! Flowers Hibiscus

# 638
Охх и ти си "китка" като мен, моля се на Господ щом на тези години е решил да ни ги прати,нищо да им няма и да се родят живи и здрави. Казват,че щели да ни подмладаят. Аз в момента съм такава невроза и страхливка, за най-малкото нещо викам и подскачам. Не знам дали е от хормоните и дали ще му се отрази на бебето.

# 639
Delna, д-р Искилиева много ми допадна! Обясни ми всичко, което видяхме на екрана, както и какви са резултатите от изследванията. Попита ме дали всичко ми е ясно, дали имам въпроси. С две думи - професионалист, който ти обръща нужното внимание. Такъв лекар оценяваш само след като си минал и през такива, които се държат все едно ти правят услуга, че въобще те преглеждат.
Пиши след БХС-то ти да кажеш дали и ти си останала с впечатления, като моите.
Благодаря! Задължително ще пиша. Надявам се и при мен утре всичко да е наред.

# 640
  • София
Мен са ме хванали спокойните хормони. Всичко ми е "омммм", да видим докога Wink

Охх и ти си "китка" като мен, моля се на Господ щом на тези години е решил да ни ги прати,нищо да им няма и да се родят живи и здрави. Казват,че щели да ни подмладаят. Аз в момента съм такава невроза и страхливка, за най-малкото нещо викам и подскачам. Не знам дали е от хормоните и дали ще му се отрази на бебето.

# 641
Ianna,  и аз съм на 45 и съм вече 12 г. с. Не очаквах, че ще ми е толкова спокойно. Опитай се и ти да не го мислиш толкова, няма да сме нито първите, нито последните. Лека и безпроблемна бременност ти желая и здраво бебче на финал.

# 642
Благодаря и на теб живо и здраво човече на финала ти желая.Чакам ги спокойните хормони вече,че със сегашните полудявам. Първата ми бременност не я усетих ,но това ми разказа играта,след 15.00 часа съм като парцал ,гади ми се, но не мога да повърна,в същото време съм гладна и червата ми издават звуци.Само като помисля за ядене или замирише на нещо айде пак ми е лошо.  Има ли го при теб този омагьосан кръг?

# 643
Аз явно съм от късметлийките, които карат лека бременност. Само гърдите и коремчето ми напомнят, че съм бременна, поне на този етап. 😊

# 644
  • Пловдив
Момичета спокойно, пише ви една менопауза Joy /майка си е мислела, че навлиза в менопауза, а се оказало, че е бременна, жена родила две деца преди това изобщо не се е усетила защо няма цикъл. Аз много обичам кафе, казва, че е заради нея, по време на бремеността с мен изпила много/. Родила ме е на 39, през 90 това не било често срещано явление и техника нямало кой знае колко.
Живи и здрави бебоци и наистина намерете нещо, което да ви държи до лятото в дзен режим, че като гледам как върви обстановката и колко изтрещели хора има.

Общи условия

Активация на акаунт