ОКТОМВРИйки 2020

• 26 155
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Я да надникна и при вас малко Simple Smile
Sisi, различно е всеки ден при мен. Имах два дни отпускане , сега съм в сирия на гаденето. 9 + 4 съм.
Четох, че при някои жени неразположенията затихват към 10 г.с., а при останалите - до 12та.
Така че ...малко остана Simple Smile

Може да си от щастливките.

Да питам, имате ли коремче вече? Аз май да, но се опасявам , че е от натрупани течности и храна, покрай намаленото движение.

# 706
  • Пловдив
Аз си имам, напред в темата бях показвала, мислех да си записвам см, но вкъщи откривам само рулетка.
Аз копнея да си намеря удобен сутиен, но кога ще стане не знам с това положение, ако не ще ходя от някъде да си взема някакво бюстие, че преливам и ми се впиват.
Аз симптоми изобщо нямам, чак някой път като стана по-късно и ми се гади от глад си му говоря, че не бива така и, че ще хапне да не ме командори от сега Joy

# 707
Може пък и да са сврършили мъките при мене и сега да си хапвам на спокойствие ха-ха.

За корема аз не мога да преценя, защото и преди си имах малко тлъстина. Подуто ми е, но май не е много видима промяна за сега.

# 708
Здравейте!
Моите и без това малко симптоми също почти изчезнаха. Само гърдите са ми малко чувствителни и по-плътни от преди. Корема спря да боли и да се подува. Миризми не ме дразнят, само ми се повдига от меса, печени на скара и варени яйца. Нищо повече 😆. Чакам с нетърпение прегледа да видя бебо и да се уверя, че е там.
От няколко дни забелязвам, че май имам малко по-голямо коремче, в края на 9та седмица съм. И аз трудно преценям, защото по принцип си имам малко. Като си обуя панталон или дънки ще си каже, защото съм си вкъщи все с удобен, мекичък анцуг.

# 709
Amelin, изписаха ли ти нещо за гъбичната инфекция? Аз също получих от прием на антибиотик в началото на бременността, изписаха ми Макмирор глоболи, но без особен ефект. После лекарката ми препоръча интимния гел  Лактацид Фарма, който е специално разработен за това и ми действа много добре. За сега нямам проблеми и неразположения, но скоро ще пускам биохимия и ще видим, дано да са изчезнали гадините.
Изписаха ми глобули Гино певарил 50 мг. за 15 дни (каза ми, ако няма, да взема гиназол, слага се еднократно и действал една седмица) и канастен външно. Предишната ми бременност си бях взела едни ръкавици, които показваха променено PH още преди да си развил симптоми на инфекция, та можеш дори и превантивни мерки да приложиш в някои случаи. За бременност препоръчват 2 теста седмично, care plan се казват, сега смятам пак да си ги взема. Гъбичките не са опасни казват, освен ако е непосредствено преди нормално раждане. В патологията на Шейново обаче съм се нагледала на какви ли не случаи, причинени от други инфекции, бъбречни, пикочни, бактериални влагалищни и наистина не са за подценяване.
Доскоро имах корем от издуване, но си изглеждаше съвсем като бременен. После се прибра и едва преди няколко дни започна да расте отдолу, което означава, че матката се е качила достатъчно вече. Личи си, особено като го погледна отгоре Simple Smile

# 710
  • София
Здравейте, не съм писала отдавна ама то все вкъщи няма интересно. Тъкмо мислех, че е отминало гаденето и пак се почна. Поне сега е по-леко и не повръщам.
Днес бях да ми взимат кръв за БХС и видях бебето. Доста активно и всичко му е наред. Другата седмица пък съм на ранната морфология и може би ще видим пола.

# 711
Нямам симптоми, чувствам се добре физически и спокойна емоционално за сега. Само това ограничаване и положения в държавата вече доста ме напрягат.
Преди три дни правих натоварване с глюкоза и повръщах няколко пъти през деня. Но явно е било от разтвора, защото отшумя.
Аз съм пухкава и все още не съм забелязала промяна в корема, настроила съм се, че ще порасне в по- късен етап, защото съм свикнала с леко изпъкнало тумбаче попринцип.

# 712
  • София
Здравейте, момичета!

Аз днес бях на доста обстоен преглед. 10+5 съм.
Бебетата и двете са добре, едното 4,4, друготи 4 см. С предна плацента са и двете.
Видяхме нослета, пръстчета, мозъчета като пеперуди.
Кръвотока е добър. Аз съм с тромбофилия и съм на фракси, та това ми е болезнено важно.
Искат ме след 2 седмици за изследвания с направление за ЖК.
На сайта на МЗ имало заповед, регламентираща ЖК (явно от последната седмица). Отивам да ровя.

Аз коремче и преди си имах малко, ама сега май е пораснало. Качила съм 1,4кг от миналата седмица, досега не мърдах.
Гадене почти нямам, имах някакви леки позиви миналата седмица, сега поутихнаха.
Имам проблем с някои храни - става ми тежко на стомаха. Ама и само ориз и картофи не може.
Носът ми работи, надушвам съседката като пуши на балкона, също като готви с мнг.
Едно олио за мазане на корем изхвърлих, не се понесохме с миризмата.
И безумното спане от 9 до 9 се нормализира, може би щот спрях единия вид прогестерон.

Не смея още да се радвам, стискам палци всичко да е наред Flowers Hibiscus

# 713
Дунда5 ти в коя седмица прави обременяването с глюкоза, мен ендокринолога ми каза 10та, АГ се намуси, че било прекалено рано и да изчакам 12 13та (не разбрах защо точно).

delisardeli аз последно миналата седмица като исках направление за ЖК, личната лекарка твърдеше, че не можело сега, вече не помня точно, май каза, че може да ми издаде, ама нямали да ми го приемат. АГ също каза, че не може да ми го приеме (впрочем и нормално направление 1 не ми прие). Чак ме е страх да опитам пак за това направление след 2 седмици. Пиши като/ако успееш да се регистрираш.

Аз уж рових в сайта на министерството, точно на този въпрос отговор не намерих, освен че задължителните прегледи се правят (ама как за правят - платено явно Satisfied )

# 714
  • Бургас
Привет, момичета!

При мен симптоми така и не се появиха, освен зверския глад. Силно се надявам и той да изчезне скоро, че кантара вече започна да се движи на горе. За справка предната бременност имах качен килограм чак в 18-та седмица. Коремче иначе вече имам, то той моя корем още не се беше прибрал напълно от предната бременност, та очаквам скоро съвсем да се покаже. Още не сме казали на роднините, хем да не ме мислят, хем от суеверие. Мисля да споделим след ранния скрининг, за който имам час на 14.04 ... предната ми бременност беше след 6 опита инвитро и беше доста изкъсо следена, а тази малко през просото я карам ... то не че условията позволяват да се разкарваме из страната с цел да ни преглеждат най-добрите, но съм решила да се доверя на местните доктори и да се надявам на най-доброто Simple Smile

# 715
  • София
Сиси,
Миналата седмица говорих по телефона с АГ, тогава чакаше да решат нещо и още не беше ясно.
Днес същия АГ каза че вече всичко е регламентирано, има заповед в сайта на МЗ. И вече записват за ЖК.
Затова смятам, че заповедта е от последната седмица.

# 716
Дели, къде се записа на жк, ако не е тайна ? На мен в Надежда днес ми казаха, че нямало да се провеждат жк и мога да имам само 1 преглед за регистрацията Sad

# 717
Дунда5 ти в коя седмица прави обременяването с глюкоза, мен ендокринолога ми каза 10та, АГ се намуси, че било прекалено рано и да изчакам 12 13та (не разбрах защо точно).

В 12 г.с. съм, ендокринолога ми каза също в 9-10 г.с. да го направя, но малко отложих нещата заради вируса.
Аз съм с инсулинова резистентност и трябва по- изкъсо да следя нещата, за сега всички показатели са много добри.
Страхотни новини за ЖК, това ще внесе доста спокойствие. Имам час за следващата седмица и ще е супер, ако ме регистрират вече.

# 718
Здравейте,

Относно ЖК - къде мога да намеря актуална информация, нещо не се ориентирам?

Мерси

# 719
  • Пловдив
Ето снимка от днес 13/14 г.с.

И сега чета, че сега е крайният срок за рутинните изследвания за кръв, урина, кръвна захар, кръвна група, резус-фьктор, васерман и спин...тези неща в лаборатория ли евентуално да отида да ги пусна...но ще мога най-ранно другата седмица или да продължавам да си живея спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт