Къдрокоси красавици - 4

• 40 757
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте!

Съжалявам, че нахлувам така в темата, но търся съвет и се надявам да можете да ми помогнете. Flowers Sunflower

Косата ми е 2b/2c, дълга под бюста, смея да твърдя, че е и сравнително здрава (не се боядисвам, не използвам преса често, може би веднъж на 2 месеца, в момента не е подстригвана от 8 месеца, но все още не е нацъфтяла, освен някои единични косъмчета). Наполседък, обаче, ми се иска къдриците ми да са още по-дефинирани.
Косата ми беше 2а, а знаех, че има потенциал да се надъдри, тъй като косата на майка ми е 3а и то при условие, че нейната е изключително изтощена. Заех се с по-сериозни грижи, смених шампоана и си поръчах Curly Wurly на Lush, който някоя от вас беше похвалила на първа страничка, както и мостричка на техен крем за коса, който също много ми допадна. Още след първото измиване + балсам (NatureBox apricot) къдриците се оформиха на предните кичури, след второто измиване - и на косата отзад. Като цяло, грижата, която използвам в момента, е: curly wurly шампоан + garnier hair food banana като балсам, а след леко подсушаване - крем са коса от lush, а след това и корейски продукт, който не знам какъв точно се води - silk scarf hologram hair serum. След това суша на няколко пъти, защото не мога да издържа 30 мин постоянно със сешоар в ръка, особено летните месеци Grinning

Проблемът е, че скалпът ми се омазнява доста бързо - на втория или третия ден косата ми трябва да бъде измита, иначе е като полята с олио. Поради тази причина се стремя да не използвам тежка хидратация (не я слагам близо до скалпа, но все пак дава отражение). В момента дори и шампоант на Lush, въпреки че не ми се струва чак толкова хидратиращ, явно я утежнява и скалпът се омазнява по-бързо. Поразгледах шампоаните в търсене на ДПШ и си харесах този:
https://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-mazna-kosa-lakme-purifying-300-ml
Има доста отизиви за него, все хубави, но дали е достатъчно силен за почистване и да бъде класифициран като ДПШ?

От прочетено в темата разбрах, че е хубаво в рутината да има и продукт с протеини - може ли да бъде само шампоан или трябва да се включи и балсам/маска? За такъв шампоан съм се ориентирала към https://www.zlatnaribka.com/keratinov-shampoan-s-koprina-chi-ker … rch=chi%20keratin
Ако съм разбрала правилно от прочетеното, този се класифицира като протеинов, защото има silk в състава и е доста напред в списъка със съставки. Тъй като моята коса не е особено увредена, достатъчно ли ще е да го използвам 2-3 пъти в месеца, последван от балсам?

И въпреки всичко прочетено, за този шампоан, който също харесах, не можах да определя какъв тип е: https://www.zlatnaribka.com/shampoan/shampoani-za-kasashta-se-ko … re-shampoo-300-ml Може би и двете, но с превес на хидратацията? Протеините в състава са по-назад, във втората половина на съставките.

Приемам и предложения, ако тези не ви се струват удачни варианти.

Предполагам, че майка ми, която е с изрусявана коса с години, но с дебел косъм, 3а къдрици, както и страшно много frizz, може също да използва протеиновия шампоан, но може би веднъж седмично, за да е по-често? Не обича да се грижи особено за косата си, а е по-гъста и от моята и може да стане страхотна с мъничко усилия. Можете ли да препоръчате някаква маска за по-бързо възстановяване и повече хидратация или протеин трябва да включи тя, за да може косата й да не е толкова суха и изтощена?

И като последна стъпка в грижата, харесала съм си термозащита : https://www.zlatnaribka.com/termoprotektor-pri-izpravyane-s-pres … D1%82%D0%B5%D0%BD
Ако и това не е добър вариант, приемам препоръки. Бях харесала друга, но я няма в наличност в момента.

Много съжалявам за дългия пост и оценявам времето, което ще отделите, за да го прочетете! Flowers Sunflower

# 481
С риск да стана досадна (май само аз отговарям напоследък),ще ти отговоря.
Така,нищо от това което ползваш,не познавам.Веднъж ми се наложи на да ползвам NatureBox с авокадо,и дано никога повече не ми се налага,за мен са отвратителни,но това е друга тема.
Хидратацията ти идва в повече.Можеш да ползваш хидратираща маска за дължините по-често,но протеинов шампоан редувай с хидратиращ.Пробвай два поредни пъти да измиеш с протеин, като маската може да е хидратираща,просто да видиш как ще ти се отрази.
Относно ДПШ-а,Purifying шампоаните са по-меки и могат да се ползват дори всекидневно.ДПШ-ите са clarifying,те почистват в дълбочина.Не гледай коментарите в ЗР,там всички са прекрасни
Кератиновият на Чи до колкото знам е балансиран,а и коприната не е от харт протеините.Макадамия също е балансиран.Най-лесно е да погледнеш кои продукти имат към тях терапии,те със сигурност са силни протеини.Другия вариант е да питаш тук за определен продукт
За косата на майка ти не мога да кажа.Не знам какво ползва,не съм виждала косата и...но ако стандартно до сега е ползвала хидратация,да измие веднъж с протеин,после пак хидратация и т.н. Няма стандартна рецепта,трябва да пробва няколко варианта и да види косата и какво предпочита и кога.
Термозащитата на Лакме определено е хидратираща,пробвай я

Zzzaz на косата ти или и липсва хидратация или комбинираш неправилно продукти.Някои кичури са яко "накъдрени" ,поне от снимката това виждам

# 482
Да, за съжаление в Златната рибка  се допускат само положителните коментари, от време на време и някой не чак толкова. Но негативните изобщо не ги одобряват. Останах много разочарована, когато го установих, защото често пазарувам от тях и съм останала с впечатление, че са коректни.

# 483
Да, златна редовно трият коментари. Бях получила алергична реакция и бях написала коментар, за да знаят за какво да внимават пазаруващите. Е, изтриха го, като исках обяснение казаха, че имат съмнение, че съм от конкуренцията.
Zzzaz, моята коса е същата, на места се къдри силно, на места си е направо права. Сега си играя точно с това, което Vanessa е написала, опитвам с протеин, с хидратация да видя кое как ми се отразява

# 484
VanessaDE, Да напълно права си липсва ѝ хидратация и всички продукти които използвам са хидратиращи.  От години се боря с този проблем и нищо не помага. Вече си мисля, че не подлежи на такъв вид третиране ...

# 485
А какво използваш за хидратиране?
Че при мен хидратацията веднага се усеща, дори ми отнема значително от обема (което не искам).
До сега какъвто и протеин да съм ползвала косата винаги си остава мека.. пие си и не се оплаква...

# 486
  • София
Кажете ми храната за коса на Garnier протеин ли е или хидратор (има ли такава дума🤔)?

# 487
Използвам хидратираща серия на Milkshake, след това на полу-суха коса кристали на Чифели и след тях от няколко дни използвам крем за коса на Garbier Fructis с алое, от който май има най-много ефект ... Не суша със сешоар и най-редевно ѝ правя домашни маски и маски с разни масла. Често правя и серии с различни ампули на различни марки. И от всичко това само расте като луда, но не си подобрява вида Confused

# 488
Аз лично мисля, че много по - добре ми се отразява протеинът - косата ми става по - обемна, плътна и твърда от него. Разбрах, че трябва да се редува с хидратация, но такива са ми наблюденията. Аз сигурно съм единствената жена, която мрази козметиката, правеща косата ми мека.
Една дама по - горе показа крема с алое на Гарние, този зеленият. Много къдравелки го хвалят и аз го взех, но при мен резултатът беше трагичен. Наистина е силно хидратиращ и косата ми все едно увисна. След две проби замина при приятелка.

# 489
босоногата херцогиня то има няколко вида от храните.Преди време пробвах с банан и папая.Тая с банан не е лоша,но и не е кой знае какво,даже още имам от нея и я ползвам като преуош понякога,тя е някаква такава балансирана,а папаята действаше като протеин,но без силикони...та замина в жълтия контейнер.С алоето е уж хидратираща,но няма никаква хидратация при нея,изсушава косата,от това което съм чела и чувала

Като казах,че кичурите са накъдрени,имах предвид толкова сухи,че чак спаружени,като изсъхнала гъба.Ясен признак за липса на хидратация.Zzzaz ако можеш да си позволиш,си вземи интенз хидратиращата маска на Мароканойл или балма на Джойко,първата е мноооого хидратираща.Хидратиращите серии на Мароканойл и Филип Кингсли са хипер хидратиращи.
От дрогерийните имам спомен от преди години от черната серия на Глискур,беше хипер мега силиконова хидратация,ставаше само за дължини

# 490
Да се включа и аз.Не съм се подстригвала от октомври месец.Мисля скоро да го направя.По принцип на 3м.  тормозя фризьорката .Декември месец си направих омбре,като я изсветлих. Използвам шампоан на Soyss,маска на Agiva от маслини ,и различни кристали на Авон.А сега и взех крема на Пантен с бамбук.Косата я усещам добре.Разбрах от темата,че трябва да сменяме шампоана.Сега се чудя с какъв.Моля за предложения.И може ли крема и кристалите да са използват едновременно или да ги редувам?По принцип от кристалите ми се изправя,защото използвам с някакви масла ,ина 3-ят ден е чуплива.

# 491
VanesaDE благодаря много ! Още утре ще поръчам хидратиращите маска и шампоан на Marocanoil. Заедно ли да ги използвам или да опитам първо с единия продукт ?

# 492
  • на последния етаж
Шампоаните за къдрава коса хидратиращи ли са? В момента позвам тези:

CHI имат ли протеинова серия?
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 493
Chi Keratin е протеинова, но не е много силна. Много е добра за средно тормозени коси.

# 494
Здравейте на всички! От февруари и аз реших да си върна къдравата коса след много измъчвания през тийн годините ( доста ползване на преса и силен сешоар всеки ден) и наистина виждам резултати. Преди да започна с тормоза, косата ми беше 3А, сега е 2С и се стремя поне да изглеждат къдриците окей ( дори и да не ми се върнат старите къдрици не ми е особен проблем ). Използвам Hair food с алое като маска преди баня и разресвам с пръсти, след това съвсем малко количество от шампоана на Cantu само в корените ( по принцип слагам доста сух шампоан и без шампоан имам чувството, че косата не е измита въобще),  слагам балсам на Гарниер пак от Hair food колекцията, след това за няколко минути пак от маската на Гарниер с алое и не я отмивам изцяло, за да остане част от продукта. Суша с обикновена тениска и слагам пяна на Лореал за къдрава коса и оставям косата да изсъхне сама. Имам няколко въпроса обаче- струва ли си да инвестирам в гел или резултатите с пяната са сходни като с гела? Тъй като не си суша косата със сешоар, в корените нямам почти никакъв обем и ако не сложа сух шампоан, изглежда, че съм цапната с мокър парцал в корените. Имате ли някаква идея как да постигна някакъв обем? Благодаря предварително и хубав ден! Blush

Общи условия

Активация на акаунт