Къдрокоси красавици - 4

• 40 769
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Балсамът на МШ е балсам за боядисани коси, маслото е Moroccan oil, кристалите - на Lakme - защитен и изглаждащ серум за непокорни коси. Измивам с Ш, слагам Б, стоя известно време, после разресвам. Маските утежняват косата ми. След като леко "дръпне" водата, още на влажна коса нанася кристалите и я намачквам, термозащита слагам, само ако ползвам сешоар. Това е. Сутрин намачквам с вода и кристали. Маслото го ползвам не всеки ден. Ще съм благодарна за всеки съвет. Може би ползвам неправилните продукти...

# 466
Не вярвам маските да утежняват косата ти,много вероятно е да прекаляваш с хидратацията. Кристалите се слагат на абсолютно суха коса,колкото да оберат фриза и да поприберат непокорните стърчащи кичурчета.
Измий с ДПШ,направи една протеинова серия,на влажна коса нанеси термото и когато косата изсъхне напълно,само по връхчетата нанеси кристали(ако все още косата ти е стърчаща).
Ползваш само хидратация,товариш косата с чисти силикони(кристали)...затова увисва и губи форма

# 467
  • София
Много благодаря. Искаш да кажеш, че всичко, което ползвам, са хидратиращи продукти, така ли? Разбрах от четенето, че е добре да се редуват с протеин. Остава да разбера и кои продукти са протеинови. Ще ви помоля за конкретни предложения. Моля, обяснете ми какво означава "направи една протеинова серия" 🤔? Съжалявам за невежеството....

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 04:40 от босоногата херцогиня

# 468
И аз моля някой да сподели за хубава протеинова маска Simple Smile

# 469
Може ли някой да ми каже този шампоан хидратиращ или протеинов е https://www.notino.bg/kerastase/genesis-bain-hydra-fortifiant-po … -oredjavane-kosa/.А принципно финишите какви са и термозащите протеинови или хидратиращи.Примерно крема за къдрици на kerastase какъв е,нещо се обърках 🤩

# 470
Скъпи къдрокоски ... Нахлувам в темата, за да похваля един продукт. Това е крема без отмиване на Garnier Fructis ... С моята коса направи чудеса. Отдавна търся продукт, който да хидратира добре и въобще не очаквах, че тази тубичка която струва 8 лева ще направи това, особено пък че не съм и привърженик на марката, но реших, че това ще е последното нещо което ще пробвам преди да се откажа и останах доста приятно изненадана. Дано и някой друг реши проблема си със сухите и хвърчащи краища Simple Smile

# 471
Много благодаря. Искаш да кажеш, че всичко, което ползвам, са хидратиращи продукти, така ли? Разбрах от четенето, че е добре да се редуват с протеин. Остава да разбера и кои продукти са протеинови. Ще ви помоля за конкретни предложения. Моля, обяснете ми какво означава "направи една протеинова серия" 🤔? Съжалявам за невежеството....
Ами шампоана и балсама които си споменала са хидратиращи,казваш,че напоследък тях ползваш,поне аз така разбрах.Маслото не го познавам,но маслата запазват влагата в косата и не ми е известно да има в тях тежки протеини.
Протеинови са реконструиращите(ремонтиращи) продукти.Аз ползвам Денсифик на Керастаз,Файбър Форс на Шварцкопф.Новата серия на Лореал Pro longer е балансирана с превес на протеин,за мен е доста добра.Също кератиновата маска на Ланца,която е и най-безобидния ми протеин,имам предвид,че не е толкова харт като първите две серии
"направи една протеинова серия" ,имах предвид да ползваш цяла протеинова серия,шампоан,маска/балсам...

Bubolita хубава протеинова маска е малко относително.Различните маски действат на всеки различно.Както казах,кератиновата на Ланца е добра и не е харт.Двуминутния реконструктор на Афоджи също е много добър

Slance балансиран с превес на хидратация, уж.Но, като гледах коси измити с него,по съм склонна да вярвам,че си е хидратация
Има и протеинови и хидратиращи финиши.Крема за къдрици и нектара на Керастаз са хидратиращи,мисля,че и Екстеншъниста,другите термици на Керастаз минават за протеинови.Обикновено,термикът е същия като останалите продукти от серията,ако серията е хидратираща,термикът също е такъв

# 472
На твое място първо бих отишла на фризьор да ме скъси и оформи,особено лятото и щом спортуваш.Това,което е сухо като слама,няма как или много трудно ще се възстанови.И почваш да поддържаш на здрав косъм.

# 473
Хм,абсолютно не съм съгласна,че косата е суха като слама,дори не изглежда суха.Няма нито един сух или изпръхнал кичур,а и няма нужда от възстановяване...Много жени биха завидяли на такава коса

# 474
Пак съм аз със серия от въпроси...:
1. Размерът има ли значение? За този ма дифузера питам? Моят е малък и имам доста фриз сшед сушене...освен това ми отнема безкрайно време...и с вас ли е така?
2. Да ползвам ли термо защита, при положение, че юе посъветва да не ползвам много продукти? Ако да, каква?
3.Линкът към As I am наистина не ми върши работа, освен ако не си спомня фирмата за доставка от там...Та, какво за намачкване и дефиниране мога да поръчам от редовните сайтове?
4. Всичко ли се слага на супер мокра коса или стилизиращи продукти и защита се слагат след попиване?
Благодаря много за пореден път!

# 475
Хм,абсолютно не съм съгласна,че косата е суха като слама,дори не изглежда суха.Няма нито един сух или изпръхнал кичур,а и няма нужда от възстановяване...Много жени биха завидяли на такава коса
И аз така мисля. Моята коса е подобна. Всички коси, които са между къдраво и право седят така - бухнали и, като триъгълник. Не е, защото са сухи. Моята пък, дето режа по 10 сантиметра всяка година не само не е изтощена, а е в супер състояние. Просто е хвърчаща.

# 476
  • София
Iseis, ще съм ти благодарна да споделиш как поддържаш косата си?

# 477
DivaOrhideq
1.Според мен размерът би имал значение ако косата е до кръста, много гъста и с дебел косъм.Да,дифузерът отнема време,за пълно изсушаване може би 20 мин,но аз никога не я суша до края,нямам това търпение,освен това косата става страшно къдрава,а аз не я харесвам такава.Напоследък не ползвам почти и дифузер,слагам сешоара на средна степен и температура и по-отдалеч поодухвам основно корените и леко дължините и я оставям да доизсъхне сама.
2.Ако сушиш косата със сешоар и особено с дифузер,задължително ползваш термик.Няма значение какъв,спрей,крем,серум...каквото имаш.Ако заложиш само на един,по-добре да е хидратиращ.Нектара на Керастаз и спрейовете на Лалга са хубави.За дрогерийни не мога да дам съвет,не ги познавам
3.Gabco.org , pratki.de , gabieli, ggbg, са фирмите за които знам. Разгледах продуктите в ЗР,но не ги познавам,аз бих заложила на Чи,Мароканойл или Макадамия.Моя крем,който ползвах много време и съм доволна е на Керастаз,Олео кърл.
4.На супер мокра коса само балсам.Финишите се слагат на подсушена с кърпа коса.Попиваш с кърпа косата,колкото да не капе вода,нанасяш каквито финиши си решила и после пак хубаво настискваш с кърпа/тениска косата, да обереш остатъчната влага и да фиксираш финишите. Дано да го обясних разбираемо

# 478
О, ами да споделя какво да споделя? Аз изобщо не си давам зор в поддръжката. Просто не ми е важно да е къдрава, а да изглежда добре, здрава и жизнена. Имах изключително гъста коса преди децата, ноо сега вече на 40 е на половина.
Мия или с шампоана с авокадо на Nature Box или с Dream Long май на елсев. После слагам балсам на John Frieda. Завивам я в кърпа, съвсем обикновена, нормална кърпа, докато се обличам, после малко крем за къдрици на балеа и суша. Как суша - с главата надолу и с дифузер, но го ползвам, като сешоар. В смисъл не слагам косата в него а я издухвам.
Пускала съм снимки от стария ми профил, сега не мога да ги намеря.
Но, както казах, ако трябва да чета всеки един етикет, да клепам сто неща, да спазвам ритуали, то ще ходя вечно с къса коса, което всъщност често ми се случва.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 07:59 от Iseis

# 479
Моята коса също е между права и къдрава Grinning ...

Общи условия

Активация на акаунт