Новата година ни навести, ЮНЧЕТО се опитва да пълзи - Тема 7

• 18 298
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
Аз варих ечемик, незнам до колко правилно. Първо варя по голямо количество около 30 мин, че пасатора не хваща иначе. Гребвах си колкото ми трябва, а останалото го затварях в бебешко бурканче в хладилника за следващите 2 дни. Давах го с плодово пюре като затопля сместа в микровълновата.

# 706
Аз ръжените ядки ги залях от вечерта с гореща вода, похлупих ги, а на сутринта ги варих, докато ми се сториха сварени. После пасирах. Същото ще направя и с ечемичените, и с пшеничените. Добавях по 1 лъжичка АМ за вкус. После давам за дояждане или АМ, или плодово пюре.
Така и не намерих 100% ръжен сухар.

# 707
Не се включих веднага за обезопасяването и малко ще върна темата. Мирослав не щъка,май у няма намерение де. Но с проходилката любимо му е чекмеджетата. Вие с какво ги затворихте. Има някакви като лепки,но мисля че са лесни за разгадаване. Едно време за каката съм взимала едни които се монтират отвътре. Не съм ги ползвала,че нямаше нужда. После ги дадох на някой. Или да махна дръжките🙄
Аз от седмица въвеждам овесена каша и ми е много полезно като споделяте за другите зърнени. Ще видя с кое ще продължа.
А давали ли сте от тези готовите млечни каши в бурканче. Те с какво мляко са. Мъжа ми взел едно с елда и сливи,но не е видял че е с мляко.
Nana,ще мине и това. Напатихте се и Вие и Искрен. Но юнак ще е той. И ние с каката обиколихме доста лицево челюстни и тепърва и ще ни се налага,но всичко ще се нареди.

# 708
Малкия от днес е с хрема, а батко му го пуснах от миналата седмица до обед на градина защото сто пъти ми звъняха, че е предучилищна и трябва да ходи. И днес табелка варицела. 🤐Просто нямам думи сега само трябва и да се нашарим тримата.

# 709
  • София
SilverDream, с шише на Томи Типи със сламка го пробвам, но той само я дъвче и я мести из устата си. Явно не е готов.

# 710
И ние от вчера сме със сламка и веднага пропи без да се задави,но до там бяхме.Точно така прави както го описваш, дъвкалка, но и се нерви, че не е като другото шише с гумения накрайник, който е по обемен и върши повече работа за чесане😁

# 711
Малкия от днес е с хрема, а батко му го пуснах от миналата седмица до обед на градина защото сто пъти ми звъняха, че е предучилищна и трябва да ходи. И днес табелка варицела. 🤐Просто нямам думи сега само трябва и да се нашарим тримата.

Петя,голяма динамика покрай теб нон стоп. При нас каката донесе от училище някаква настинка, 2 дена температура и сега запушен нос и двамата. Поне температурата премина. Дано поне варицелата ви пропусне вас.

# 712
Ръжта за 6-7 мин се сварява, разбира се късната цялата вечер. Обаче с ечемика греда, киснах, варих 30 мин и не го хареса.. Аз давам 100-тина грама каша с 100-тина грама плодово пюре. За тези, които се чудят - ечемика има вкуса и консистенцията на жито 'все пак мама го доизяде. Утре ще пробвам втора серия и ако не го хареса ще яде друго - най вероятно спелта или пшеница. Все пак трета седмица глутен, колкото и да ми се искаше, няма да стане. Аз обезопасих с тиксо и плат, колкото и странно да е, силиконовите ръбове ги сваля и яде.

# 713
Относно чашите аз съм разочарована от избора си на авент със силиконош накрайник. В упътване то пише, че не става за стерелизатор, и след едва месец ползване едно, че се оцвети другото че се пробвах много пъти да я почистят тази малка дупка. В последствие се образува черна точка вътре с нещо и я изхвърли не можах да го махна. Минахме на шише на нук,докато намеря подходяща чаша.

Малко извън темата  ама може на някой да му е полезно. Днес бяхме отново на лекър защото изпихме антибиотика, но още кашля. Вкрайна сметка гърлото ок чист дроб а кашлицата няма обяснение. НООО НИ ЗА ГЛЕДАХА И КАЗАХА ЧЕ БИЛА ЖЪЛТА ГОСПОЖИЦАТА. ОКАЗА се че прекалено ядем моркови и тиква. И ни забрани ха да ги хапва няколко седмици, така че внимавайте да не станете като нас. Grin

# 714
  • София
А това лошоли е? В смисъл..пренасищане с витамин А ли какво? Че акои ее само оцветяването...голяма работа, то отминава. Аз преди всеки ден пиех сок от моркови и малко и на ментеб ми се струваше, че съм се оцветила, ама след време като спрях, просто си върнах цвета.

# 715
Петя, моята кака декември изкара варицела и зарази малкия, който тогава беше на 6 месеца. Бебока я изкара много леко, само с няколко пъпки и без температура...Казват, че малките я карат доста леко.

# 716
Петя, моята кака декември изкара варицела и зарази малкия, който тогава беше на 6 месеца. Бебока я изкара много леко, само с няколко пъпки и без температура...Казват, че малките я карат доста леко.
Благодаря за успокоението! ☺️
Следя ги и двамата постоянно за пъпки , но сега малчо е и с сополи на всичко отгоре. Тревогите край нямат.

# 717
Познавам още едно бебе, на което му спряха оранжевите продукти Simple Smile) и Криска яде доста тиква, ползвам я в почти всички пюрета и не забелязвам да се е оцветила. Морков давам само ако има в купешките пюрета, че много се запича от него.
Аз извадих цепнатия биберон на Авент /беше ми в комплекта/, но мисля и аз да взема със сламка, четейки коментарите ви Simple Smile

# 718
Забравих, кой сподели, че е обърнал летния кош и бебето е в позиция с гръб към майката, но му благодаря за идеята 😁
За сега много и хареса така, иначе с лице към мен макс. 20 мин да издържи в количката. 🤔
Аз давам всеки ден тиква с каша и е оранжева около нослето, но за седмица спрях и се изчисти.  Сега пак давам, просто не обича никакви плодове 4 -5 лъжички и почва да прави физиономии, виждам ,че и е гадно, дори и морков спря да яде. Само ако го смеся с картоф или тиквичка, за да му се изгуби сладостта.. иначе чист морков е абсурд. Израженията и са като на бебе яло лимон..  след като дам банан,ябълка,круша или слива 🤔🤔🤔

# 719
  • WonderLand
Sunny_kid, не се притеснявай, ще зацепи какво се прави. И ние сме със същото шише. Последователност на шишетата не знам да има, аз за сега ще карам така, а после с чаша директно.

33hope, явно им пречим на гледката на бебоците Grinning

По колко време се возят в количката бебоците преди да се размрънкат? Моя държи около два часа когато е на кеф, после явно му доскучава, или омалява, не знам. Което хем не е малко, ама понякога ми трябва по повече да седи в нея Heart Eyes Като проходи няма да е зор, щото ще може да ходи, ама сега в тая лазеща фаза няма как.

Общи условия

Активация на акаунт