Професионални серии за коса 132

• 47 688
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте,

Исках да Ви помоля да ми препоръчате продукти за косата. Имам къдрава коса с чувствителен скалп. Имах неблагоразумието да изсветля дължината (тъй като съм с черна коса) и да направя балеаж- първо в червено, а сега ,за да "убия" рижавите оттенъци- в русо. Не ме разбирайте погрешно- искам да имам балеаж, но косата ми е много изтощена и по краищата е като "метла". Та, исках да Ви помоля да ми препоръчате маски, серуми,кристали, шампоан и балсам. Ползвала съм продукти от Златна рибка-ApHogee Curlific! Textured Hair Wash, Lakme Teknia Curl up (заедно с балсам) и Alfaparf Reparative (заедно с балсам), като последните 2 продукта не "понесоха" на косата ми- беше трудна за оформяне, твърда и някак изтощена.
Извинявам се предварително, ако вече е обсъждан подобен проблем, и Ви благодаря за отделеното време и информацията.

Здравей,

Аз имам подобна коса но е права, не къдрава. На мен какво ми помага:
1. За чувствителния скалп - ползвам този тонил вече две години и определено ми помогма, а скалпа ми беше толкова чувствителен че бях спряла да ходя на феизьор само заради на всички приятното “масажно измиване” - http://www.zlatnaribka.com/tonizirasht-tonik-za-skalp-philip-kin … scalp-toner-75-ml - слага се след измиване
Сега по съвети на съформките започнах да слагам масла по скалпа ПРЕДИ отмиване, това също ми помага . Слагам черно ямяйско рициново масло с масаж на скалпа.
2. За изтощената коса - препоръчвам с две ръце за шампоан Kérastase Therapiste - за мен той беше единственото нещо което помогна, http://www.zlatnaribka.com/podhranvasht-shampoan-kerastase-r%C3% … %A9rapiste-250-ml
За маска не съм пробвала още маската от серията но съм много доволна от http://www.zlatnaribka.com/maska-s-makadamia-i-argan-macadamia-n … eep-repair-250-ml и препоръчвам с две ръце. Можеш да си купиш малко масло от същата дерия и да смесваш с маската за още по силен ефект. И я дръж поне 10 минути.
3. За преуош можеш да ползваш еластисайзър на Philip Kingsley, един от най-коментираните продукти във форума, https://www.zlatnaribka.com/elasticizer--za-iztoshtena-i-suha-kosa, а за терапия Colorplex (пак от рибката) или моя фаворит Nashi filler ампула. https://kosaistil.bg/product/2242/ampuli-s-kokteyl-ot-kolagen-i- … therapy-8-ml.html
Хубави са и ампулите на керастаз но са по-скъпи с бустера.
И също така тук препоръчват ампулата на Лалга от златна рибка, но при мен нямаше ефект http://www.zlatnaribka.com/ampula-s-algae-za-super-vazstanovyava … algabolster-12-ml
А за кристали бих препоръчала арганово масло на марокан или на лакме като по бюджетен вариант http://www.zlatnaribka.com/bio-argan-oil-lakme-125-ml

# 436
Имам въпрос към Принцесата. Искам да си взема ш и м на Шу, но не мога да реша коя серия да избера. Като цяло се колебая между 2 серии - Шушу слийк и Ултимейт ресет. Моля те да ги сравни Hug

# 437
  • Стара Загора
Здравейте, да се пльосна и аз тук. Идвам за съвет и разяснения. Доволна съм от продуктите на Kerastase, когато ходя в салон, та реших да си взема и за домашна употреба. Като начало реших да пробвам маска и шампоан от серията Densifique. Обаче ме посъветваха да го сменям с обикновен шампоан, за да не привиква и изтощава косата Flushed
Та малко се обърках. Каква е вашата практика? На какъв период е добре да сменям/ редувам? И наистина ли са толкова "силни" продуктите?

Редувам Денсифик с още 2 - 3 Ш, според зависи каква коса искам. Но определено знам, че не е хубаво на всяко миене да миеш с него, пресушава косата.

# 438
  • Варна
Anelia20 Не доставят немците директно. Ползвам превозвач. 7.30лв. ми излиза доставката заедно с таксата на Спиди.

Viktoriai Шуши слийк е с уклон хидратация. Приглаждаща и много напояваща серия. Не е чиста хидратация обаче.
 Ултимейт рессет си е протеин. Богат,напояващ маслен подхранващ протеин. След него косата ми е буквално двойна.
 Тежка серия е обаче. Дори аз не мога да я ползвам две измивания подред.

# 439
Благодаря ти за отговора Blush

# 440
Здравейте, да се пльосна и аз тук. Идвам за съвет и разяснения. Доволна съм от продуктите на Kerastase, когато ходя в салон, та реших да си взема и за домашна употреба. Като начало реших да пробвам маска и шампоан от серията Densifique. Обаче ме посъветваха да го сменям с обикновен шампоан, за да не привиква и изтощава косата Flushed
Та малко се обърках. Каква е вашата практика? На какъв период е добре да сменям/ редувам? И наистина ли са толкова "силни" продуктите?

Редувам Денсифик с още 2 - 3 Ш, според зависи каква коса искам. Но определено знам, че не е хубаво на всяко миене да миеш с него, пресушава косата.
Ами с тези отвратителни и агресивни пенители, Керастаз минават с номера за, видиш ли-специалната технология как се мие с техен шампоан, и още по-смешното за привикването. По-скоро се застраховат да не се раздразни скалпа, а тук много от нас са се "похвалили" с този проблем.
Сега очаквам включване с линч колко са прекрасни шампоаните им 🤣
Истината е, че Керастаз хич ги няма в шампоаните и олио, но маските и термиците са наистина върха на сладоледа ❤️

# 441
Относно шампоаните на Керстас, мисля че е до коса Simple Smile И друг път съм споделяла, че ги ползвам с месеци и по цели серии от край до край, без да редувам и при мен няма нито дразнене, нито привикване. Сега последно използвам много Денсифик, верно че редувам с Лалга веднъж на две седмици,  но само заради собствен кеф Blush
Друго, което забелязвам, от както използвам Денсифик, че косата ми остава мека и подредена от миене до миене, а то е през ден или два. А преди няколко месеца ми беше хубава само в деня на измиването.

# 442
teddyyy с тея продукти още дълго ще ходиш с изтощена коса.Остави къдравите продукти,няма да ти помогнат.Маски не виждам,не ползваш ли маски? Хард протеин и хидратация в ротация,това ще те спаси.

Не съм съгласна,че шампоаните на Керастаз не са ок,специално Денсифик и Екстеншънист са ми любими,Хронолоджист е някаква изцепка за мен,но има хора които го харесват.Относно олиата,още не е направено олиото което да ми хареса явно.Навремето като си изправях косата ползвах едни кристали на Биофарма,те бяха уникални,а тея сегашните са силикон и парфюм.

Какво значи Денсифик изтощава косата,глупости на търкалета.Косата се пренасища на определени съставки,затова не изглежда/чувства добре.Ползваш ДПШ,въртиш хидртация,балансирани продукти,пак Денсифик...Какъвто и шампоан да се ползва продължително време,няма как косата да не се промени

# 443
В Златна рибка има - 20% на избрани марки.

# 444
Вчера взех големия тоник за растеж на Ф. Кингсли с талончето 15% и отстъпката в картата, днес нови намаления.🤦‍♀️

# 445
  • Варна
Е януари беше за талоните от черен петък. Сега евруари няма да мрат от глад я Grinning.
Голям серум на Маракеш ще отмъкна аз,че го харча като за световно и се чудя за хидратиращата маска на SHOW .
 Доста народ я взе по черен петък,но отзиви така и не виждам. Много ми харесва шампоанът им за обем.

# 446
Снощи се измих  с намаления Дпш на Лейбъл М.Без приуош,без маска,абсолютно нищо.Само шампоан.Хора,косата ми все едно не е моята.Няма нужда от маска или балсам,няма нужда а от нищо.Просто страхотна,бляскава,плътна и мека коса.Така ли трябва да е след Дпш?На скалпа е ок.Единствено не ми хареса силния аромат на етерични масла,но се преживява.

# 447
  • Някъде там
От намаленията на ЗР си взех  шампоан  Kahm но маракеш .

# 448
Първото нещо, което направих тази сутрин бе да нападна сайта на Рибката и си набелязах 100 неща. Решила съм да си взема шампоан на Меди, но се колебая между ДПШ (засега финишите ми са чисти масла, диметикон има само в шампоана/маската, които ползвам) и шампоана за сухи коса и скалп X-Derma (с изключително суха коса и скалп съм, понякога има белене, което откакто минах на профи продукти и започнах редовна маслена грижа с правилните масла успявам да контролирам доста добре). Доколкото гледам състава му в официалния сайт на Меди ми се струва, че е 100% хидратация.
Скрит текст:
Water (Aqua), Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Salicylic Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Glycol Stearate, Stearamide AMP, Panthenol, PEG-150 Distearate, Cocamide Diisopropylamide, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Biotin, PPG-26-Bluteth-26, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Dimethicone, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Linalool.

Та, въпросът ми е по-скоро някой ползвал ли е X-Derma и как се справя? Ако започна да ползвам някакъв финиш с диметикон ще имам нужда от ДПШ нали? Малко тъп е последния въпрос, но искам да съм сигурна

# 449
Ау тези намаления в Рибата идват баш навреме! Вчера бях на косъм да купя спрея на Меди Целаген и Маракеш Ендз, обаче трябваше да чакам до понеделник, за да ми прехвърлят натрупаните точки в една сметка, за да ги ползвам и така ми спестиха едни пари.

За спрея на Меди знам че загрява и трябва да се пази лицето, а омазнява ли като се ползва по предписание - два пъти дневно всеки ден?

Общи условия

Активация на акаунт