Професионални серии за коса 132

• 47 872
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
lunna pateka,

Косата ми е чуплива, нормална към твърда и гъста. С две думи - дълга и плътна. Боядисвана ежемесечно от 15 години, от които последните 5 поддържана с всякакви вариации на балеаж. Третирана, омаломощавана, обезцветявана. За съжаление, редовно враг се е оказвал фризьора/коафьора или както там е удобно да се нарича армията от специалисти-колористи. Но това е друга и дълга тема, ще се огранича с коментарите.

Боря се да не е суха, изтощена и порьозна. И тук започва предизвикателството.
Запален скиор съм, а и плувам всеки четвърти ден, без значение къде се намирам. Градушка и грамотевици само могат да ме спрат да измина минимум 6 км. на ден целенасочено ходене пеша. Гмуркането и шнорхелингът са също част от програмата. Отделно от тях се добавят и от един до два или три месеца престой в открито море.

Каските, шапките и водолазните костюми, хлорта от басейните, слънцето и вятъра, влажността на въздуха и т.н., са истинският терор за косата ми. Така че в много отношения грижите опират до начина на живот, а не до материала, с който една жена разполага.
Марките, които си споменала и които най-често се обсъждат тук в темата (а и реално са най-лесно достъпни) познавам и ползвам, естествено. Както и други, които, за съжаление не се споменават.
Не се стремя да докажа, че някоя дама тук трябва да има предпочитания към която и да е марка/продукт/серия. Да, позволявяла съм си препоръки и сигурно съм грешила.

Твърдо вярвам, че всяка жена би следвало да се грижи и глези косата си спрямо какво е нужно в конкретния момент/етап.
Аз съм разшифровала кода за моята, но продължавам да търся и промяням всякакви комбинации.

# 691
Колкото до финишите и термозащитите на Керастаз, независимо от коя серия са, са ми любими, там няма слаби продукти...Heart
Изпробвах няколко продукта на Керастаз напоследък и споделям впечатления:
Много ми допадна: Kérastase Blond Absolu Cicaplasme Treatment 150ml
https://s1.thcdn.com/productimg/1600/1600/11994700-1764705956848838.jpg
Може би с най-хубавото ухание на Керастаз за мен.
Никак ми допадна: Kérastase Genesis Defense Thermique Treatment 150ml
https://s1.thcdn.com//productimg/1600/1600/12432687-6884734921569499.jpg
Трудно сресвам косата след него, като лак за коса е.
От шампоана и балсама от същата серия Kérastase Genesis не съм възхитена и според мен, е една от най-слабите на Керастаз конкретно за моята коса  - средно дълга, боядисвам е от много години със 7-8 номер, наскоро преборих косопад, естествена петица е, с доста бели коси.

# 692
По темата Лалга и Ланза аз съм пристрастна Grinning, но все пак ще споделя мнение. Серията Ланза кератин ми е най най-любима и ароматът им за мен е божествен. Сдобих се за първи път с ш и б малко след като си направих омбре и косата ми беше много изтощена. Иначе косъмът ми е тънък, но косата е гъста. Та за мен вършеха чудеса и обем придаваха.
Сега махнах омбрето, но продължавам да ги ползвам и да ги харесвам (чакам си ш тази седмица Blush)
В сравнение с Лалга се сдобих по-късно и добре, че взех малка опаковка ш и 1 ампула за проба. Еми не се разбрахме с тях и това е. Косата ми седеше като мръсна след ампулата, шампоана още го мъча и миризмата ми е много остра и неприятна. Но това е за моята коса. Знам, че има много хвалби за Лалга, просто на мен не ми допада.

# 693
Kerastase Genesis по описанието, което четох, са за мазни коси - ето защо не ви е харесала.

# 694
Каските, шапките и водолазните костюми, хлорта от басейните, слънцето и вятъра, влажността на въздуха и т.н., са истинският терор за косата ми. Така че в много отношения грижите опират до начина на живот, а не до материала, с който една жена разполага.
Марките, които си споменала и които най-често се обсъждат тук в темата (а и реално са най-лесно достъпни) познавам и ползвам, естествено. Както и други, които, за съжаление не се споменават.

Абсолютно съм съгласна ,че е до начин на живот. Също и до местоположението ( климата и типа вода )  - косата ми се чувстваше много добре с определени продукти в Ню Йорк, в София обаче не. На карибите едно, в БГ друго.

На мен плуването за месец ми беше съсипало косата, преминах на други активности Simple Smile

Аня споделяйте и други марки моля Simple Smile на мен ще ми е полезно и интересно.

# 695
Kerastase Genesis по описанието, което четох, са за мазни коси - ето защо не ви е харесала
Явно четем различни неща, защото никъде не пише, че е за мазна коса, а напротив -за хидратация, против накъсване, против косопад, за укрепване  и т.н. :
Défense Thermique Genesis
Anti hair-fall fortifying blow-dry fluid for weakened hair, prone to falling due to breakage. This milky formula provides anti-breakage protection and optimal hydration without frizz or weighing down the hair...

99,3% Less breakage*
99,3% More resistant*
99,3% Stronger hair*
Protects from heat up to 220°C
99,3% Reduces hair loss due to breakage*
88% more hydrated/nourished hair**
24h protection against frizz even in high conditions of humidity****

https://www.kerastase.com/products/genesis/defense-thermique

# 696
В серията Genesis има шампоан за масна и за нормална коса против косопад, затова се бъркате.

# 697
В серията Genesis има шампоан за масна и за нормална коса против косопад, затова се бъркате.
Да, така е, само при шампоаните е разликата, единият е за фина и мазна коса, а другият за суха и слаба.
Продуктът, който съм посочила определено е за суха коса, балсамът и маската - също.

# 698
Тогава се извинявам, явно съм попаднала от раз на мазния.Съжалявам, че се е получило така и благодаря за отзива,  на крачка бях да я поръчам, но предпочетох по-сигурната за мен Хронолоджист.

# 699
Тогава се извинявам, явно съм попаднала от раз на мазния.Съжалявам, че се е получило така и благодаря за отзива,  на крачка бях да я поръчам, но предпочетох по-сигурната за мен Хронолоджист.
"Chronologiste" е по-добрият избор пред "Genesis" за моята коса, (от който само маската ми допада малко) , но аз харесвам  "Densifique", ако говорим за уплътняване на косата.

# 700
За Densifique мога да споделя опит, ако случайно има някой с подобна на моята коса.Аз съм с фина, но здрава, нетретирана, склонна към омазняване коса.Не се боядисвам и не ползвам преси и маши.С Densifique си измих косата точно веднъж и това беше.Адски тежка и сплескана ми я направи.Пълен провал.Ампулите също не ми повлияха на сезонния косопад.Друг продукт на Лореал се справи безпогрешно, вече коментирах.

Който е като мен с естествена коса и не обича да я натоварва и изтощава с тежки шампоани и балсами, аз ползвам серията на L’Oréal Professionnel - Source Essentielle.Тази серия е възможно най-натурална и пречистена от тежка химия.Ползвам шампоан и балсам за честа употреба и много добре ми се отразява на косата.

# 701
Някой пробвал ли е бустърите на Керастаз (Kérastase Fusio-Dose) и може ли да изкаже мнение?

# 702
  • Пловдив
Момичета, какви впечатления имате от серум l'oreal serioxyl?

# 703

Абсолютно съм съгласна ,че е до начин на живот. Също и до местоположението ( климата и типа вода )  - косата ми се чувстваше много добре с определени продукти в Ню Йорк, в София обаче не. На карибите едно, в БГ друго.

На мен плуването за месец ми беше съсипало косата, преминах на други активности Simple Smile
Абсолютно съгласна с тези 2 поста! Климатът особено силно влияе! За типа на водата да не започвам - държиш си любими продукти в ръка и се чудиш какво чудо е станало, че изведнъж не работят. А какви красиви къдрици прави моята ужасна, бухнала и фризи коса в момента в който я удари влажния и солен въздух на Карибите Simple Smile

Да похваля много Алтерна CAVIAR Infinite Color Hold Ш+Б, а между тях пъхнах други 2 нови за мен продукта - Redken Chemistry Shot Phase Color Extend + Redken Chemistry Phix 3.5 Phase - напоена и блестяща коса! Добра за мен комбинация, днес ми е втори ден, няма омазняване в корените, косата изглежда добре. Да го запомня!
Скрит текст:

Color Extend Deep Treatment uses a concentration of ceramide, mineral ion blockers and UV filter help defend hair color from fading.
Built on a strong foundation of protein and moisture, Redken Chemistry is a comprehensive system of products that provides customized services to treat and transform all hair types. Each service offers intense care through highly concentrated ingredients that act in synergy with a pH sealer. Through an array of in-salon services and coordinating take-home regimens you will experience a dramatic improvement in the health and condition of their hair.

For unisex.
Deep treatment helps protect color-treated hair from fading while also helping to reconstruct and strengthen hair condition.
Contains specialized ingredients that compensate for missing components in the hair due to chemical or mechanical distress.
UVA and UVB filters help protect hair color against fading.
Cranberry Oil maximizes color vibrancy.
Ceramide helps reconstruct and strengthen hair's condition.
Ingredients
Key Ingredients: UVA and UVB Filters, Cranberry Oil, Ceramide.

# 704
Момичета, какви впечатления имате от серум l'oreal serioxyl?
Най-добрия

Общи условия

Активация на акаунт