Празнично пролетна гобленарска темичка - 140

• 31 669
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Имам нужда от помощ. В обедната почивка тичах до едно магазинче да купя малко конци. Комплектовам гоблен, който смятам да започна да шия. Девети подред. Някой са до средата, два са към края, повечето са до под кривата круша, но започвам нов. И обмислям още два. Как се спирате?

аз съвети не давам, защото  аз

Това е и моят отговор 😀😀😃
В момента съм се ограничила до два и то защото се захванах с едни поръчки за плетене.
Иначе и мойте започнати гонят бройката на двуцифрените.

# 511
  • София
Точно тези балеринки съм ги шила целите в лилаво за детето на моя приятелка.
Ще кача по-късно и снимки, че сега не пиша от телефона.
Пак тогава ще кача и етап от четвъртата част на магнолиите.
Междувременно захванах един дребос, за който ще ми трябва помощ за оформянето му като картичка.
Имамем ли осмомартенска игра? Мисля с един коршум да отстрелям два заека - да участвам в играта и след това да отиде за подарък, вместо живи цветя.

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Точно тези балеринки съм ги шила целите в лилаво за детето на моя приятелка.
Ще кача по-късно и снимки, че сега не пиша от телефона.
Пак тогава ще кача и етап от четвъртата част на магнолиите.
Междувременно захванах един дребос, за който ще ми трябва помощ за оформянето му като картичка.
Имамем ли осмомартенска игра? Мисля с един коршум да отстрелям два заека - да участвам в играта и след това да отиде за подарък, вместо живи цветя.

от първа страница:
Цитат
игрите ще са много:
Валентинска със сърчица - срок за представяне на произведенията 15.02
бабо мартенска, трето мартенска и осмомартенска, с мартенички,  шевици и цветя - срокът е 10 март
и накрая - пролетна с китки - хвалби до края на март

стреляй Simple Smile

# 513
  • Norge
Ох, аз проспах няколко дни, а вие нямате почивка! Sparkling HeartKiss

Пипе, тази хубавата къщичка, дето не е като да не съм ѝ хвърляла влажни погледи. Innocent

Коте, какви са тези чудеса, не те ли догреша да не ни ги покажеш досега! Animal Crying Cat Face

МамаЙаси, не е лесно и това с подаряването. Имах една позната, на която при опит да даде бродерия за подарък, директно ѝ казаха, че не им трябват такива ненужни неща. Joy

Ехе, моето Пинки стои наказано горе под покрива.
Тя цялата се шие  petit point, а може на някого да му е тегаво да изкара цял гоблен с тази техника.

Динков, безкраен източник си на информация! Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

А ти, драги ни Добре, Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart за идеята за нов проект за Нелката.
Innocent Безпогрешна идея!
Обаче това нещо Нелката го овърша преди доста години. Голямо удоволствие беше Simple Smile

# 514
вайййй, кристалната ми топка работи с няколко години закъснение...
Simple Smile ще се поправя,но не веднага. Simple Smile

# 515
  • Norge
Абе важното е, че работи и още как!! Kiss

# 516
Лелее, няколко дни ме нямаше, а вие нямате спиране и изчитане! Ще пусна етап и ще се върна да изчета какво сте си хортували

Скрит текст:

# 517
видях Снежко. Simple Smile значи мога да не сменям очилата. Simple Smile Simple SmileSimple Smile

# 518
  • там където има винаги вятър
Ох, аз проспах няколко дни, а вие нямате почивка! Sparkling HeartKiss

МамаЙаси, не е лесно и това с подаряването. Имах една позната, на която при опит да даде бродерия за подарък, директно ѝ казаха, че не им трябват такива ненужни неща. Joy

Напълно съм съгласна и за това такива подаръци не правя/подарявала съм само сърца и яйца, преди много, много години и вече не смея/Но към подаръка ще има и пари, сложени в тая картичка. Детето от няколко години ходи на балет и се надявам да й хареса Rolling Eyes

Ех, Зори много хубав става Hands Plus1 Мерак са ми такива, ама само с него ще си остана Frowning1

# 519
  • София
Страхотни мартеничките и етапи! Да дам и аз четвъртъчен отчет:
Преди:
Лицето ще го избоцках след цялата дясна част, за да не изгубя желание 😀

# 520
  • Norge
Мама Йаси, аз пропуснах да допълня, че за мен точно картичките са безпроблемни. Там не мога да си представя, че някой би имал какво негативно да каже. Отделно, че обикновено всички са толкова хубави. Gift Heart
Правилно си решила, това е най-деликатният и хубав начин да подариш сума.

Ех, балетът ми беше голяма мечта в съответната възраст.
 А онзи ден чух, че изглежда ще сложат край на Варненския балетен конкурс Rage

Зори, завиждам.

И тази красивата японка!

# 521
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аууу, красота се сипе на едро при нас! Innocent

Участвам с четвъртъчен етап!
Преди:
Скрит текст:
Крия го, че още ме срам с този отпечатък от гергефа... Rolling Eyes

След:

# 522
  • София
Здравейте, дадоха ми гоблена Моста Мостар, започнат от преди 20 години, но е бродирана една много малка част от него. Аз искам да го дам на близък човек, който обича да бродира да го довърши, но видях че схемата е 1:4, а на мен повече ми харесват гоблените със схме 1:1. Въпросът ми е дали може да се намери схемата на този гоблен 1:1 някъде в интернет или ако някоя от вас я има ще съм много благодарна ако ми я изпрати.
Освен това панамата, която е към гоблена е от старите, които е трябвало да се тропосват по краищата, за да не се разнищват и аз купих нова (тя е доста твърда, но по-лесно се виждат дупчиците, където трябва да се промуши иглата). Предполагам че тя би била по-удобна?

# 523
Здравейте, дадоха ми гоблена Моста Мостар, започнат от преди 20 години, но е бродирана една много малка част от него. Аз искам да го дам на близък човек, който обича да бродира да го довърши, но видях че схемата е 1:4, а на мен повече ми харесват гоблените със схме 1:1. Въпросът ми е дали може да се намери схемата на този гоблен 1:1 някъде в интернет или ако някоя от вас я има ще съм много благодарна ако ми я изпрати.
Освен това панамата, която е към гоблена е от старите, които е трябвало да се тропосват по краищата, за да не се разнищват и аз купих нова (тя е доста твърда, но по-лесно се виждат дупчиците, където трябва да се промуши иглата). Предполагам че тя би била по-удобна?

Това как ще се бродира не променя схемата Simple Smile , така че спокойно по същата схема може да се шие 1:1.

Няма стари и нови панами, всички се нищят Wink . Тази панама която купихте дали е със същата едрина? Защото ако е по-едра т.е. не е т.нар. гобленова панама (22каунт), ще трябва да се шие с кръстче, защото с гобленов бод ще прозира и няма да стои добре.

# 524
  • София
Ами в такъв случай да се надявам, че човека ще се ориентира. Той е бродирал вече десетина гоблена и би трябвало да може да се справи.
А панамата ми се струва еднаква. Аз ходих със старата в един магазин за конци и гобленарски неща на Женския пазар в София и там като я показах момичето ми предложи тази, която купих. Квадратчетата и на двете ми изглеждат еднакво големи и са жълти Simple Smile
Иначе конците от стария гоблен са Мулине и понеже, както писах по-горе има малка част от стария гоблен бродиарана реших да купя и 5 цвята, които бяха използвани, но тъй като нямаше на тази марка (предполагам вече не се правят) взех най-близките по цвят на DMC. Надявам се, че и това не би било проблем?

Общи условия

Активация на акаунт