ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 46 607
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
след операцията имаше ли  някакво лечение ?

# 466
  • София
след операцията имаше ли  някакво лечение ?
Към мен ли е въпроса?
Аз все още не съм се оперирала.
Предстои ми.

# 467
  • София
Съвсем нова,5 мм,май не е възможно.
А и аз показах на др.Налбански снимката от ехографа на който бях преди 2 седмици и той вика-"Ами ето я,тя се вижда" и ми я показа....
Както и да е..Важното е,че той видя това,което трябва да се види.
naditoo,а ти имаше ли болки преди лапарото и имаш ли ги след него?
5 мм. или 5 см.?

# 468
  • София
Съвсем нова,5 мм,май не е възможно.
А и аз показах на др.Налбански снимката от ехографа на който бях преди 2 седмици и той вика-"Ами ето я,тя се вижда" и ми я показа....
Както и да е..Важното е,че той видя това,което трябва да се види.
naditoo,а ти имаше ли болки преди лапарото и имаш ли ги след него?
5 мм. или 5 см.?
Допуснала съм сериозна грешка,извинявам се.
Ето това е написал с точност доктора:

# 469
Искам да попитам момичетата,които са имали киста на яйчника имахте ли болки в таза? Аз все още не съм я оперирала,но от няколко дни имам силни болки в таза,само като лежа болките намаляват.

# 470
  • София
Искам да попитам момичетата,които са имали киста на яйчника имахте ли болки в таза? Аз все още не съм я оперирала,но от няколко дни имам силни болки в таза,само като лежа болките намаляват.
Аз имам.
Доктора ми каза,че след лапарото вече няма да ги има.
Дано!🙏

# 471
Аз имам.
Доктора ми каза,че след лапарото вече няма да ги има.
Дано!🙏
Дано всичко се оправи и при теб! Simple Smile

# 472
  • София
Благодаря!Дано всички се оправим!
Аз се чудя как жените,които нямат никакви симптоми разбират,че имат ЕМ?
Аз винаги съм била с многоо болезнен цикъл и съм го казвала на гинеколозите през които минах(5 на брой)
Имах дискомфорт,дразнене,опъване,тежест в областа на яйчниците и таза от 16 месеца и нито един от тези лекари не предположи,че това може да се дължи на ЕМ.
Дори ми казваха,че е абсурд да я имам...
Едва сега,когато се появиха кистите се сетиха,че може да е ЕМ.

# 473
Аз нямах никакви симптоми и оплаквания, нямахме и кой знае колко опити за бебе, но покрай четене във форума реших да си правя разни основни изследвания и пуснах някои базови хормони и отидох на преглед с цел да ми разтълкуват резултатите, но при прегледа АГ каза, че имам ендометриоза и, да си призная доста време, след като знаех, че имам болестта, не допусках, че е толкова сериозна и може да е такава пречка за забременяване.

# 474
  • София
Спазвате ли определен хранителен режим заради ЕМ?
Пиете ли билки,добавки?
Мислите ли че тези неща помагат?

# 475
Аз нищо не пия и не спазвам, но съм склонна да вярвам, че хранителният режим може да е полезен.

# 476
  • София
Доколкото прочетох препоръчителен е веганския начин на хранене.
Доста трудно би ми било да го спазвам,но ще намаля приема на някои храни или поне ще се опитам.
Без кафе не мога обаче.😄

# 477
Аз успях да намаля кафето до 1 на ден, но с месото не виждам как бих се разделила, аз основно това ям. Grinning

# 478
Аз точно това проучвам тези дни. Основното е, че трябва да се спазва хранителен режим, който да детоксикира и е противовъзпалителен, както и да изведе излишния естрадиол от тялото. Без млечни продукти, без захар и без глутен. Джънк фууд, разбира се, няма какво да се коментират изобщо. Месо може да се яде пилешко и пуешко, но е добре да е доказано чисто (демек не от супермаркеттите). Риба и яйца най - много 1-2 пъти седмично. Също така знам за лечение с отвара от лук. Пие се около две седмици. Четох и за някои подходящи билки. Сега съм на море, като се прибера започвам всичко и ще пиша отзиви после.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 08:53 от Михаела Виячева 630226

# 479
  • София
Кафе никога не съм обичала, но месо ям много. Бях най-тежка степен ендометриоза. Вече 9 години няма рецидив, а не съм сменяла начина си на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт