Частни училища - информативно-дискусионна тема 33

• 26 863
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
viki7976, e хайде, хайде. Само в последните страници има достатъчна конкретика. А това, което вие искате е писано многократно. Не върви все едни и същи хора да го повтаряме до припадък, само защото всяка година има нови влизащи в темата да задават все едни и същи въпроси.

Не върви и само СС да се обсъжда и да се нападате един друг в 28473729 страници и когато някой “НОВ” зададе въпрос или да не му отговорят, или да му кажат “ами четете, бе, хора, четете”.
Да, ние определено четем последните 20-30 страници лични нападки и как СС е извънземно учебно заведение със свръх надарени деца, които са много “щастливи” от съдбата и обучението си и как споделят личните си тревоги първо на външни хора /29384828 броя психолози/, отколкото на собствените си родители.
В същия момент се оказва, че в извънземното учебно заведение часовете по математика явно не са достатъчни за децата, които имат само “усет, не и талант” по математика и освен тези 6400 евро се дават допълнително Х пари за школа при също толкова извънземен учител по математика, нищо че “нямали” състезателни амбиции.
Еми, сори, от името и на другите “НОВИ”, че Ви занимаваме с глупави въпроси и, че не се тръшкаме за СС, а търсим и други алтернативи. Simple Smile

П.П. Благодаря на хората, които все пак се отзоваха и отговориха сериозно и адекватно на въпросите ни.

# 661
  • София
Ако не са тези "3-4 потребители, които вече знаят всичко" ми е много интересно кой очаквате да ви дава информация за въпросните училища? Едновременно с това на тези 3-4 потребители пък им писва като латерни да повтарят едно и също на всеки нов потребител, който не си е дал труда да прочете информацията на първа страница, да прегледа сайтовете на училищата, които го интересуват или да прелисти няколко теми назад. Да бе, знам че е досадно и е много хубаво някой друг да го свърши и смляно да ти го сервира като отговор на въпроса зададен за 14567: препоръчайте ми, моля, училище, в което детето ми да е щастливо, да ги учат качествено и без усилия и да не се налага да пишат много домашни и тра-ла-ла-ла-ла...

# 662
  • Отвъд алеята зад шкафа
viki7976  утре съм на посещение в ЕСПА, а в петък детето ми е канено на пробен ден в Иззи. Все още не съм решила дали да отиде, защото трябва да изпусне 1 ден училище. Ако евентуално отиде, ще дам обратна връзка. При тях в момента тече прием. Учебната им програма много ми хареса на хартия (много различна и "свежа"), но го има момента с това, че е трудно да се довериш на ново училище.

# 663
Пипи2013 всеки един от нас е бил в твоето положение.
Всеки е търсил информация , провел е срещи. Някой от потребителите по няколко пъти през периода на обучение на децата. И никой не е правил фасони, че някой не му отговаря или разводнява информацията.

Лично аз съм отговаряла хиляди пъти на различни въпроси, телефона ми явно се размята в пространството, защото по време на приемната кампания ми се обаждат маса хора. С ясни и конкретни въпроси. На някой мога да отговоря на други не.
Много от нас са минали от една идея за училище до съвсем различна.

На теб лично голяма част от потребеителите ти отговориха и посъветваха. Не разбирам какво повече се очаква.
Ако човек сам не може да си направи изводите.....сори ама темата с нищо не е виновна.

# 664
  • Пловдив/София
Ето пак, защо се обръщате лично към мен? Аз проблеми с информацията нямам, насън да ме бутнеш знам таксите и учебните програми на поне 10 училища Simple Smile)

В случая подкрепих "новите" потребители, никъде не се оплаквам от липса на "персонално внимание" или каквото и да е, касаещо мен самата.

Включих се само за да покажа, че и по-"стари"потребители сме на същото мнение за личните нападки и как това прави темата безполезна. Дори аз, дето имам някакво свободно време и мога да чета селективно вече не смогвам да скролна всичко,за да видя дали няма нещо ново по ПУК кампаниите например.

# 665
  • София
... смляно да ти го сервира като отговор на въпроса зададен за 14567: препоръчайте ми, моля, училище, в което детето ми да е щастливо, да ги учат качествено и без усилия и да не се налага да пишат много домашни и тра-ла-ла-ла-ла...
+ да го научи на любов към образованието

В 1000 страници се обсъждат ЗА и ПРОТИВ това, че децата от прословутото Света София са научени на труд и обичат училището си (щом не искат да се местят, за разлика от КО, които групово се изнасят към СМГ в 5 кл, напук на великата ценностна система), но като няма кой да чете Grin

Както каза Хоуп - за статистически факти се обадете в училището или задайте конкретен въпрос. За останалото, което училището ще ви излъже като реклама, си направете труда да прочетете тук Simple Smile

# 666
viki7976, e хайде, хайде. Само в последните страници има достатъчна конкретика. А това, което вие искате е писано многократно. Не върви все едни и същи хора да го повтаряме до припадък, само защото всяка година има нови влизащи в темата да задават все едни и същи въпроси.

Не върви и само СС да се обсъжда и да се нападате един друг в 28473729 страници и когато някой “НОВ” зададе въпрос или да не му отговорят, или да му кажат “ами четете, бе, хора, четете”.
Да, ние определено четем последните 20-30 страници лични нападки и как СС е извънземно учебно заведение със свръх надарени деца, които са много “щастливи” от съдбата и обучението си и като споделят първо на външни хора /29384828 броя психолози/, отколкото на собствените си родители.
В същия момент се оказва, че в извънземното учебно заведение часовете по математика явно не са достатъчни за децата, които имат само “усет, не и талант” по математика и освен тези 6400 евро се дават допълнително Х пари за школа при също толкова извънземен учител по математика, нищо че “нямали” състезателни амбиции.
Еми, сори, от името и на другите “НОВИ”, че Ви занимаваме с глупави въпроси и, че не се тръшкаме за СС, а търсим и други алтернативи. Simple Smile

За последен път. Детето ми ходи на външна школа не защото има проблем с материала в училище, не защо не се справя, не защото училището не му предоставя възможности. Решенито е лично и касае само моето дете. Но аз съм ок да вземете само тази информация от всичкото написано толкова много по темата от мен. Щом само това ви е изгодно. Проблема ще си е ваш. Не мой. Колко пари и за какво Аз давам не е изобщо ваша работа. А забележката ви за психолозите и уж несподелянето с родители само мога да я отмина с подигравателна усмивка. Показва ниво на мислене.
И четете само за СС, защото в тази тема се върти и суче, но все тенденциозни нападки и откровени лъжи се разпространяват. От хора, които пишат съчинения на тема "Как в СС пречупват децата".

Предлагам създаването на тема "Родители с деца в ЧУ". Съгласни ли сте? Не дискусионна за ЧУ, както беше закритата, а просто клуб на родителите с деца в ЧУ. Това ще ми даде възможност да общувам с хората, с които тук вече се познаваме от години дистанционно и да обменяме мисли и мнения. И няма повече да се налага да участвам в тази тема. Аз полезност за себе си от нея не виждам и не виждам защо следва да хабим време и усилия за да отговаряме по същество с истински факти от живота на училищата за които се интересуват новите участници в темата.

Пипи, ти си НОВ потребител. И се държиш като такъв все още. Нямаш грам опит в системата и вярваш на всеки, който ти обещае нещата, който си мечатеш за детето ти.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 14:16 от Fancy

# 667
Ето пак, защо се обръщате лично към мен? Аз проблеми с информацията нямам, насън да ме бутнеш знам таксите и учебните програми на поне 10 училища Simple Smile)

В случая подкрепих "новите" потребители, никъде не се оплаквам от липса на "персонално внимание" или каквото и да е, касаещо мен самата.

Ами тогава какво цели поста ти?

Съжалявам, че не си записвам информацията за всеки потребител като .:.Demi.:.. Сега върнах постовете й назад и видях, че детето й е кандидатствало в Питагор и СС и не е прието. Най - вероятно за ПУК. От там тя тръгва да търси други алтернативи. От тук на сетне трябва да изчете темите и да види ,че най-много след тези две училища се спрягат като "академични" (тоест учи се) КО (Климент Охридски и ЕСПА и ТЕ).
Дали имат ПУК обаче аз нямам никаква идея.

# 668
... смляно да ти го сервира като отговор на въпроса зададен за 14567: препоръчайте ми, моля, училище, в което детето ми да е щастливо, да ги учат качествено и без усилия и да не се налага да пишат много домашни и тра-ла-ла-ла-ла...

В 1000 страници се обсъждат ЗА и ПРОТИВ това, че децата от прословутото Света София са научени на труд и обичат училището си (щом не искат да се местят, за разлика от КО, които групово се изнасят към СМГ в 5 кл, напук навеликата ценностна система), но като няма кой да чете Grin

Това директорът сам го казва по време на срещи и май не е тайна, че да се налага да се прочита някъде като апокрифно инфо. Силните математици от КО, или поне повечето от тях, отиват в СМГ още след 4-ти клас, а и защо не? Особено ако това е целта. Все пак СМГ е до 12-ти клас, а преход от по-рано (не след 7-ми) ми се струва по-добър вариант. Повече ме вълнува защо силен математик от КО отива в Изи.

# 669
  • София
Бе, нали на СЪНИ бяхме полезни - айде стига тръшканици. И на многото потребители, които се престрашават да пишат лични съобщения също сме полезни - така че кво толкоз Grinning

# 670
Повече ме вълнува защо силен математик от КО отива в Изи.

А де? Защо?

Абе Аш, писва. То аз съм си особен вид, вярно, но писва да търпиш да ти се излива постоянна помия върху ти и върху детето ти. Пък и на парите ти и как харчиш да ти правят сметка.

# 671
  • София
Скрит текст:

В 1000 страници се обсъждат ЗА и ПРОТИВ това, че децата от прословутото Света София са научени на труд и обичат училището си (щом не искат да се местят, за разлика от КО, които групово се изнасят към СМГ в 5 кл, напук навеликата ценностна система), но като няма кой да чете Grin

Това директорът сам го казва по време на срещи и май не е тайна, че да се налага да се прочита някъде като апокрифно инфо. Силните математици от КО, или поне повечето от тях, отиват в СМГ още след 4-ти клас, а и защо не? Особено ако това е целта.
Все пак СМГ е до 12-ти клас, а преход от по-рано (не след 7-ми) ми се струва по-добър вариант. Повече ме вълнува защо силен математик от КО отива в Изи.
Преходът след 5 клас не ти спестява кандидатстването след 7ми на равна нога с всички останали седмокласници.
Ако силният математик, за който говориш е същия, за който аз си мисля, то това ще е 4-то училище за 4 години - Питагор, Св. София, Кл. Охридски и сега Иззи. Не знам къде е проблемът, но определено има такъв, най-вероятно в родителите

# 672
  • София

Това директорът сам го казва по време на срещи и май не е тайна, че да се налага да се прочита някъде като апокрифно инфо. Силните математици от КО, или поне повечето от тях, отиват в СМГ още след 4-ти клас, а и защо не? Особено ако това е целта. Все пак СМГ е до 12-ти клас, а преход от по-рано (не след 7-ми) ми се струва по-добър вариант. Повече ме вълнува защо силен математик от КО отива в Изи.

Ох, как да ти обясня сега Simple Smile Ако беше прочела Ежко в цялата му хронология, щеше да разбереш какъв провал на ценностната система на КО е това. Наистина не мога да го обясня. По-лесно ще ми е да разкажа Война и мир в няколко изречения Simple Smile

# 673

Чудя се и се мая ама файда няма Simple Smile

Влизането в СМГ след 4 клас важи само за периода 5-7 клас. След 7 клас за СМГ се кандидатства като за всички гимназии в София. С матури по БЕЛ и Математика.

Кой силен математик визирате от КО към Изи?
Ако е детето минало през Питагор, КО и Иззи….проблема са родителите.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 14:10 от Hope for Two

# 674
  • Пловдив/София

Предлагам създаването на тема "Родители с деца в ЧУ". Съгласни ли сте? Не дискусионна за ЧУ, както беше закритата, а просто клуб на родителите с деца в ЧУ. Това ще ми даде възможност да общувам с хората, с които тук вече се познаваме от години дистанционно и да обменяме мисли и мнения. И няма повече да се налага да участвам в тази тема. Аз полезност за себе си от нея не виждам и не виждам защо следва да хабим време и усилия за да отговаряме по същество с истински факти от живота на училищата за които се интересуват новите участници в темата.

Пипи, ти си НОВ потребител. И се държиш като такъв все още. Нямаш грам опит в системата и вярваш на всеки, който ти обещае нещата, който си мечатеш за детето ти.

Намирам тази идея за много добра, без всякаква ирония го казвам.

Пък някой ден току-виж и аз придобия честта да участвам там като "стар" потребител(тук вече се закачам Simple Smile) ).

Иначе малко ме плашите като слушам за "преминаване през системата",звучи ми  като някакво изпитание, което те прави по-силен и мъдър, но коства кръв и пот. Нещо като герой да премине "през девет планини в десета" в приказките. Тук  отново съм сериозна, че ми е плашещо- всички  намеци за  периода на ученически години, чувам го не само тук, а и на живо. Мислех, че с ЧУ е една идея по-леко, ама знам ли...

Все си мислех,че по-страшно от първите 2 години на едно дете няма, но всички родители твърдят, че от първи клас било по-лошо,та ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт