Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 17

• 25 857
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Функцията на портиера по принцип е съвсем различна от зяпане на кой влиза и излиза. Например би трябвало да не допуска непознати да влизат и обикалят да видят кой е апартаментът на приятел.

# 511
В сгради с портиер или някакъв вид охрана случайното наминаване на външни е около нулата, също и битовите кражби. Минус е единствено таксата, много хора не са склонни да плащат повече от 2-5 лв. такса вход - понякога кандидати за наематели се шокират като чуят колко струва, иначе им е много приятна мисълта, докато не се стигне до парите. На мен тези пари са ми едни от най-добре похарчените.

# 512
Случайно наминаващите външни се елиминират с обикновена чип система на входа + загрижена ЕС. При битовите кражби системите за наблюдение също са предпочитан източник на данни, тъй като могат с голяма точност да определят височината на извършителите. Например на вратите на бензиностанции и вериги магазини на запад има цветова легенда чрез която полицията установява ръста на крадците.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 11:17 от setuid

# 513
Функцията на чипа се елиминира с 2 скока, преди вратата да се затвори. Снощи пак тичах да хвана един комшия, дето тъкмо си отключваше. Не го познавам.
Бившето ми гадже 11 или 12 години живее все в една гарсониера. Наскоро се майтапеше, че жена в асансьора го питала новодомец ли е, защото не й е познат.

# 514
Никаква защита не е чипът, ако е само той. Позната в нашия квартал е във вход само с чип - няма апартамент, който да не е обиран.

Ако чипът е елемент от комбинация между портиер\охрана, видеонаблюдение и т.н. - да, но тежестта му в общата полза е малка. Единственият плюс на чипа е, че е евтин.

# 515
Затова написах "+ загрижена ЕС" Wink
Иначе в един средно голям вход винаги ще има хора които с години наред не се познават. Обичайно касиерите оповестяват по-трайните промени в броя на живущите. На практика живата охрана обикновено просъществува за кратко, освен при по-луксозни комплекси.

# 516
Мисля, уточнихме, че живата охрана не е само охрана.
Сега, че някой не иска да плаща за това, е отделен въпрос.

# 517
В нашия квартал няма кой знае колко луксозни комплекси, но има доста портиери, жива охрана, някакъв вид физическо присъствие. В този форум съм чела за входове старо строителство в Младост, където има портиер в интервала 8-18 ч. Така че поне в София има много варианти, въпросът е да се събере достатъчно желание у живущите.

# 518
Като гледам в службата колко трудно се намират читави 2 бр. охрана през деня, които да вършат работа, се чудя как ще се намери за кооперация. В службата е на практика непрекъснат поток от хора, т.е. не е чак толкова скучно и пак. Имаше едни пенсионери - майка плаче, ще пуснат всеки, който реши да се заговори с тях, че да убият времето. Върнах се веднъж след работно време, че си бях забравила нещо - на нощната смяна само казах причината и ме пусна веселяшки без никакъв проблем. Ако бях решила да мина без карта - пак нямаше да има проблем.

# 519
  • София
Доскоро живеехме в блок с 2 входа - нашият имаше портиер от 8 до 20 часа, след това заключвахме вратата. Нито една кражба за 5 години.
Съседния вход имаха виртуален портиер - чипове и нещо си там, и поне 7-8 обира за същия период.
За удобството с куриери, детска кухня, елементарни услуги, инкасатори, пощальони и тн изобщо няма да споменавам. Това ни струваше около 20лв/месец, винаги сме ги плащали с удоволствие, наематели бяхме.

# 520
Аз мисля, че за 20 лв никой няма да има против, коментирахме 100-200 лв и нагоре, че не са за всеки бюджет.

# 521
100-200 предполагат съответното качество сграда, съответната квадратура жилище и съответния брой живущи. Панелка с 3 врати на етаж, от които едното гарсониера, не предполага толкова пари.

# 522
Лъки, Сключихме мир със съфорумката, че това са частни случаи и ако е реална обявата си е виновен собственика.
Следващата седмица (след 01.03) една бивша съседка в Ман Ли ще пуска таван под наем. Ще ви пусна обявата да я видите как бързо ще се отдаде за 500лв....
Наскоро отдадох ,маломерен двустаен там за 700лв,така,че тавана със сигурност ще се даде за 500лв.Дадох го само за един ден.

# 523
Какви 100-200 лв. на месец говорите, хора? Това на апартамент, така ли? Какви точно бонуси трябва да предлага портиерът за такива суми дори не мога и да си представя! За това, да се чуди на коя кълка да се премести и на коя стена да се подпре 12 часа.

# 524
Това е такса за голям двор, озеленителна фирма, басейн\корт, хубава рецепция, нещо друго, не само за портиер. Няма лошо, живеенето на такива места е по желание все пак.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 16:17 от EmmaT

Общи условия

Активация на акаунт