PayPal / ПейПал – 14

• 55 749
  • 592
  •   1
Отговори
# 345
Да, ако картата е настроена в долари в ПейПал акаунта, не правят превалутиране при теглене на долари. Преди нямаше такава опция да се сменя валутата /освен ако не пишеш на съпорта им/ и те винаги правеха превалутиране, от което се губеха доста пари.

# 346
Ние сме в ЕС и съответно ти превалутира доларите в евро независимо, че ти е доларова сметката. А на мен от там ми превалутира към лев. Нали пейпал трябва да печели от всичките тия операции.

# 347
Едно хора казват минава през евро и оттам се губи много, други - директно ти ги прехвърля в лева. Не мога да разбера. И всъщност колко се губи… Не мога да намеря официална, категорична и ясна информация…

# 348
  • София
Здравейте,
Много рядко ползвам пей пал и искам да Ви попитам,нещо !
Имам върнати пари в акаунта или как да го опиша ....
Как мога да си ги прехвърля в сметката ?
Извинявам се

# 349
Зависи как е платено за стоката/услугата, за която е направено връщането - ако е платено с карта, парите автоматично ще се върнат по картата. Ако е платено от баланса в ПейПал - парите ще си останат там и може да се направи теглене към карта или към банкова сметка.

# 350
Имам регистрирана в Пейпал карта в лева и  сума USD в баланса, ако променя валутата на картата в USD и прехвърля сумата от баланса към картата, ще платя само таксата 1% и превалутирането ще стане по курса на моята банка. Правилно ли съм разбрала?

# 351
Да, плюс такса на твоята банка за получаване на пари по картата, ако има такава такса - повечето имат 1%, някои дори 2%, трябва да се погледне тарифата на банката..

# 352
Някой отварял ли е диспут в PayPal за получена повредена/счупена стока?
Наскоро купих мултикукър от обявя в Германия ( не от онлайн магазин или ибей), използвах Габиели като превозвач. Уредът в кашана беше със счупено дъно( откъртена част от пластмасата, отделно деформация по инаксовия корпус. Явно кашонът е изтърван или хвърлен. Уредът и в оригиналния си кашон, писах на продавача, той твърди, че е изпратил нов и изправен уред. Ако отворя диспут в PayPal има ли шанс да го върна и да ми възстановят сумата?

# 353
  • Асеновград
Ако сте направили видео при отварянето може и да стане . Много се оплакват напоследък от PayPal , че не ги зачитат . Нищо не ви пречи да пробвате .

# 354
в цената на доставка влиза застраховка до определена сума, но не съм сигурна кой трябва да предяви претенции към куриера в този случай

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 21:24 от GlowFlow

# 355
А диспута на английски ли да го отворя? Защото продавачът и германец, това не ми е ясно

# 356
Отварянето на диспут е малко или много автоматизирана процедура - вие казвате, че нещо не е ок, той получава съобщение и т.н. В този смисъл не би трябвало да има значение на какъв език ще го отворите, той ще получи съобщенията на езика, на който ползва платформата.

# 357
  • София
Здравейте,
след повече от 10 години онлайн пазаруване, попаднах на сайт "менте". Даже не знам как се наричат подобни сайтове.
Сумата, която заплатих срещу празно кашонче е 69 евро плюс 15 евро доставка. Платих ги чрез Пейпал.
Моля, ако някой вече има подобен горчив опит, да сподели мога ли да очаквам съдействие от Пейпал и стъпките, които трябва да предприема в конкретния случай. И още нещо - имам ли шансове да си възвърна сумата или поне част от нея?

# 358
  • Sofia
Документира ли момента на отварянето? Аз винаги го правя, с оглед на точно такива потенциални ситуации. Но не знам дали едно клипче, само по себе си, е от решаващо значение. Не съм имала подобен казус досега.
Във всеки случай, трябва да се сигнализира.

# 359
  • София
Ще го направя утре. Днес момчето от DHL ми каза, че нямам опция преглед, но мога да отворя кашончето пред камерите в офиса им. Направих и скрийншот на разговор с менте-сайта, в който ги уведомявам, че ще подам сигнал към Пейпал.

Общи условия

Активация на акаунт