Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 486
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Ще го правим под дървена покривна конструкция, на която има изолация. Ще се окачва - няма друг начин. До колкото разбрах и в двата варианта се прави аналогична конструкция. Помещението е много високо - на две нива, а прозорците са високи. Таванът, за който говоря представлява на практика ската на покрива и е под наклон.

Звучи интересно, предполагам тогава няма да има видими греди?

Ако е за стандартен таван в апартамент съм на мнението на Пенева, възприемам го за стени и таван, частично положен за зониране.

А предимството виждам, че няма да ти се наложи пребоядисване, но може да се окаже проблем, ако имаш теч и ламината се повреди. Гипскартон, може частично да се подмени без да се налага изцяло да се сменя.

# 256
За съжаление няма да се виждат гредите на дървената конструкция - не защото не искам, а защото на места има бетонови греди и няма да е красиво. Аз като плюсове виждам това, че поддръжката е по-лесна - няма нужда от пребоядисване/освежаване, което за такъв висок таван си е проблем. Като изолационни свойства смятам, че двата варианта са конкурентни. И в двата случая плоскостите ще се завинтват /няма лепене/, като при ламината ще трябва да се търсят цветни види за да не личат много. За естетиката - там е въпрос на вкус и усет. Белият таван не е гаранция за добър дизайн, както и дървения - за лош Simple Smile

# 257
Queen L, смятам, че ще се получи добре, съдейки от снимките, които Natt е приложила, още повече, че имаш висок таван. Аз имам опит с ламинат на стена, зад готварската печка се беше надул там, където се съединяват частите - от парата на фурната. Беше лепен.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 08:11 от gretacvetina

# 258
Queen L, щом са високи таваните може да се получи много готино, стилно и уютно
https://i.pinimg.com/564x/2f/10/f7/2f10f72bcb19566eb40e6b13d4c2d693.jpg
https://i.pinimg.com/564x/6e/c3/53/6ec353c2ba676fac2200502c8a97feab.jpg
https://i.pinimg.com/564x/71/0b/3c/710b3c6d0d763cd6ec86a1bc6155fdb0.jpg
https://i.pinimg.com/564x/cc/3c/cb/cc3ccb30118bf52237e6a9e14e87dcc0.jpg
https://i.pinimg.com/564x/0a/43/73/0a43733ce8b6b001e4233572d6a4d18c.jpg
https://i.pinimg.com/564x/9d/bd/d0/9dbdd082167d07b4a0deb18242cc7926.jpg
Greta, още веднъж да кажа, че много е хубаво у вас, така сте подбрали цветовете, че лъха едно спокойствие. Цветята с тези кашпи много ми допадат. Справили сте се чудесно. 

# 259
Благодаря ,Natt!

# 260
Благодаря на всички! Давате ми кураж да рискувам Simple Smile Нека ви попитам и друго: нали уж имаше правило в коя посока се реди паркета? На снимките, които давате като че ли няма преобладаваща посока... За тавана - също не виждам някакъв принцип...   

# 261
Тези дървени тавани са много красиви, ама за да стоят добре трябва поне една изцяло остъклена стена. А ако има само един прозорец става лошо, защото белият таван отразява светлина надолу, а относително тъмният дървен я поглъща. Т.е. за да се сложи дървен таван трябва да има толкова светлина, че да се погълне и да остане Simple Smile

# 262
Благодаря на всички! Давате ми кураж да рискувам Simple Smile Нека ви попитам и друго: нали уж имаше правило в коя посока се реди паркета? На снимките, които давате като че ли няма преобладаваща посока... За тавана - също не виждам някакъв принцип...   
При мен дължината е в посока прозореца на стаята... колкото и да ме убеждаваха, че трябвало да е перпендикулярно на вратата... В две стаи ми е перпендикулярно, в две е успоредно на вратата към стаята Simple Smile
За таваните с наклон, логиката е греди в посоката на наклона.

Само пак да напомня за тавана - гледайте ламинирани плоскости за стени и тавани, а не ламиниран паркет. Изглежда по същия начин, олекотено е и не е излишно с голяма износоустойчивост, няма да се ходи по него все пак Wink Гледай такива, които са с v-образна фаска, че да изглежда като греди дърво и по-матово, че да не ти блести тавана. И тези плоскости за стени и тавани имат системи за монтаж, не се дупчат. Разпитайте при вносителите на такива материали Simple Smile

# 263
  • тук-там
Queen L, а защо не сложиш бутафорни греди. Ние така ще го правим.
В сегашната къща гредите се виждат и са байцвани, останалото около тях - окачен таван. Не ми харесва обаче, как са разположени.
В новата - изцяло окачен таван и бутафорни греди - ще ги наредя както и където ми харесват.

# 264
Wild_rabbit, не мога да възприема бутафорните греди. Харесва ми да се вижда дървената конструкция, но не бих сложила бутафорна такава...

# 265
  • тук-там
Виждала съм - не стоят лошо. Тези плоскости изглеждат много по-изкуствени - и тях съм виждала на таван. Малко като пластмасови изглеждат и осветлението се отразява...
Абе, важното е на нас да ни хареса. Simple Smile
Дано доживея да сложа снимки и аз! Smiley

# 266
Да ви покажа масата,която
Това е цялото пространство,с което разполагам. Точно колкото за един фотьоил. Идеи за стената? Може би до сложа и други черно-бели рамки. Имам още 7-8 малки и големи като тази на масата. Масата се чуся дали да остане в ъгъла или там.да е една висока лампа,а масата по настрани. Защото по-скоро е място да лампата там. То се чудя и какма лампа ще е подходяща. По-ретро ли,или повече ще отива по-съвременна. В момента това е само временна подредба,вазата и цветята. Няма да са тези, защото не искам изкуствени. Ще търся
Моля, да не ме цитирате.😊

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 13:44 от Мис Каролин Бингли

# 267
Да се включа с отговора на един въпрос, понеже вчера редихме и ми е пресен урока- ламината пишеше, че се реди по дължина срещу светлината.
Искахме много да сложим у дома в дневната такива греди, но е много ниско там и приехме, че ще преглътнем. Надявам се при Queen да се получи. Стискам палци. Чакам снимки с нетърпение.

# 268
Аз бих си чела на дивана, честно. Нека си е кът, ама чак за четене....

# 269
Аз бих си чела на дивана, честно. Нека си е кът, ама чак за четене....

Хаха,абе и ти си права. Колкж ще чета там не знам,но самата идея ми допада. Иначе аз главно на дивана и в леглото чета.

Общи условия

Активация на акаунт