Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 466
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Аз бих подходила така ако искате да е козметично - сменете ламината с нещо светло. Този е много неподходящ. Тъмно синьо легло-ок. На етап тези две неща не бих пипала гардероба, а едва после, ако има нужда.
Ако пък искате да “изривате” всичко- пак под, легло, гардероб, лампи и боя..
Какво е бялото ъгълче което се вижда на снимката с гардероба?

# 481
  • Варна
Това е най - лошото , като правиш нещо на парче. И проблема не е финансов, а абсолютния стрес от майстори. Имам нужда  да си почина от десетките майстори, които минаха през нас.  Бялото което се вижда е една маса - бюро от Икеа. ММ работи от вкъщи. Взехме я временно.  Просто ще сменим ламината , леглото, ще търся нови лампи. А над леглото , може би снимки. Имаме много снимки закачени в дневната.  Но не с тъмни рамки, нали?

# 482
  • тук и там
Вижте първо гардероба дали не е на Икеа.Ако е от там,би били супер,защото много лесно можете да смените вратите-има най-различни цветови комбинации..Ние така направихме.Решихме че за сега ще останем със старите мебели в спалнята  и не сменихме целия гардероб,а само вратите .И тъй като пак не ни събира всички дрехи-купихме само констукция за гардероб,а пък сложих на него старите врати и сега стои в  пералното ,и там държа дрехите които не ползваме през сезона.
Скрит текст:
  старите врати(сега в пералното)

И новите(същите,но сиви)

# 483
  • Варна
Не, не е от Икеа. Всичко в къщата е по поръчка . И гардероба в детската е подобен. На детето не му пука , той е далтонист. Но всичко е в кафява гама. А това са огромни гардероби.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 17:31 от fani34

# 484
  • тук и там
А в другите стаи какъв е ламината? Принципно,когато ходихме да избираме теракот за коридор,кухня и др.,специалисти ни посъветваха подовата настилка да е еднаква  на етаж поне,ако не навсякъде . За апартамент важи същото.Е,ако е паркет-коридора е добре да е теракот(изключвам и мокрите помещения).За кухнята даже ми препоръчаха еднакъв теракот като на коридора.Аз се заинатих (и сбърках). Особенно за апартамент-мисля че няма да е никак окей всички стаи да са със различен ламинат .Помислете и за това-да не стане много разнороден пода  навсякъде.
Ами практични изглеждат и ще си събирате нещата поне(на мен  все не ми стига мястото). Може би наистина най-добре да смените подовата настилка .

# 485
Малкият гардероб е странна притурка. Ще остане ли в стаята? Трябва да се уеднакви (стилово) с големия гардероб.
Май виждам и тоалетка, която е една серия с малкия гардероб, така ли е? Тогава големия гардероб  трябва да се приобщи....

# 486
  • Варна
В дневната е светло сив дървесен  ламината. Във всички  стаи е различен. 

# 487
А защо кафявата гама се смята за нещо лошо? За мен това е топъл, земен и природен цвят, носещ уют. Естествено, зависи си от нюанса, "кафяво" е много общо, но ако някой обича дърво то кафявото си е първата алтернатива.

# 488
  • Варна
Тези другите гардероби ги показах  за да видите колко кафяво има в къщи ( така купихме ) . Малкият гардероб е точно зад вратата , вратичката му е чупеща.  Искали са цялата стена с гардероби и там е по плитък.  Всичките гардероби и шкафчето отстрани са от едни плоскости.  Както казах синът ми е далтонист и изобщо не му пука каква му е стаята.

# 489
  • тук и там
Аз харесвам дърво по принцип,и кафяво също.
Ако ще сменяте ламинат-аз бих сменила навсякъде(ако е апртамент),или на етажа поне(ако е къща). В смисъл-според мен е добре да помислите за цялостния облик на апартамента,сменяйки настилката.Помислете и не бързайте.Изберете настилка-която да пасва на всички стаи или поне си изградете стртетия и план някакъв-кое ще сменяте,кое мислите да остава и  едва тогава действайте.
За цветове и комбинации не мога да дам съвет .

# 490
Не, не е от Икеа. Всичко в къщата е по поръчка . И гардероба в детската е подобен. На детето не му пука , той е далтонист. Но всичко е в кафява гама. А това са огромни гардероби.

Това на детето стаята ли е? Тази стая не изглежда зле...

# 491
Тук пода е по-различен.
В спалнята за която става дума ако не се лъжа е такъв или подобно шарен-който би се скарал със всяка друга кафява дървения наоколо си.

Авторката я мярнах и в други теми на такава тематика, явно ремонтира доста неща наведнъж. Предполагам че предвид купуването с обзавеждане, има намерение за козметични промени. Затова предлагам да си смени този ламинат в спалнята, както и леглото, и да напасва на тяхна база.

# 492
  • София
То понеже лесно се сменя ламинат. Особено под гардероби.

Добър си е ламината, може да се освежи всичко с килими и смяна на вратички.

# 493
Самата ТЯ има намерение да го сменя!!! Дали ще й е лесно или трудно не е моя работа. Казвам само и единствено да не се втурва да разглобява врати ПРЕДИ да е видяла резултата от смяната на пода и леглото.
Иначе ако иска - може да си наслага килимчета, пътечки и ковьорчета навсякъде

# 494
  • Варна
Да, последно сменям ламината- много светъл и леглото.Говорила съм с фирма за ламинат, ще махнем цокъла на гардероба ( на щипки е, като в кухните), ще се отреже старият. Тези гардероби не се местят. Ще звънна на старият собственик да ми каже кой му е правил обзавеждането и евентуално по късно ще мислим за вратите на гардеробите. Както писах те не са от плоскости, май фазер  с метална рамка. Не съм виждала другаде такива врати.  Благодаря на всички отзовали се. Ще кача след време какво сме направили.

Общи условия

Активация на акаунт