Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 411
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • София/Варна
Масата при стената под ъгъл наистина стои най добре. Сега въпросът в Вариант 1 или 2
Вариант 1

Вариант 2

# 526
  • Бургас
А за пренасянето от кухнята към верандата цяло лято да помислите - едва ли ще е удобно да минаваш цялото разстояние с чинии и  чаши.

# 527
Имам предвид масата да е по дължина на диагоналната стена, т.е половината столове да са с гръб към стената.
Презумпцията ми за диван в ъгъла е защото не ми седи някак гърба на дивана да е обърнат към стаята.

# 528
  • София/Варна
radinna това беше първата версиа, но изглежда странно

second а ако сложим някакъв нисък шкаф на гърба на дивана. Така ми харесва повече защото телевизора се вижда от цялата стая, защото имам и малко зомби,което е или на компа или пред телевизора или пред двете едновременно.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 15:30 от Gerundiq

# 529
А за пренасянето от кухнята към верандата цяло лято да помислите - едва ли ще е удобно да минаваш цялото разстояние с чинии и  чаши.
Ако е на курортно място с чудна гледка... да се пренасят за всяко хранене чаши и чинии. Ако е в градско жилище... отвреме на време вечер, ако няма много комари и е паднала вече жегата или ако се седне с компания на теферич. Надали за обедното хапване ще се разнасят чиниите, а и всяка вечер.
А и през една врата се минава, дали е с 3 крачки повече или по-малко... не се върти в лабиринт Rolling Eyes

# 530
  • София/Варна
Селището е било курортно по комунизма, от тогава само става по-зле. Улиците не са пипани и всичко хубаво е съсипано. Улицата до нас някога е била асфалритана, но сега е дупка до дупка и се вдига прахоляк. За това мисля да сложа стена от запад на терасата и до половината да я покрия с покрив.

За този вариант какво ще кажете.

# 531
  • Canada
Защо не направите половината тераса зимна градина и да си изнесете домашния офис там? На мен оригиналният вариант ми харесва, просто при това положение ще се поразместят малко мебелите и ще си остане просторно. Това първи етаж ли е?

# 532
Здравейте момичета .Много сте полезни ,възхищавам ви се. Завършваме строеж на къща и съм в размисли как да разположа и обзаведа хола и кухнята . Нали знаете, че веднъж се мисли и след това или се страда или всичко е ок ?!Майтапа настрана ,та .....може ли предложения от вас ,аз разбира се имам в главата си решение ,но ми се иска да чуя  още .
Уточнявам само,че портала към кухнята бих искала да затворя с нещо подходящо, та дори и врата,не съм склонна да остане отворено .
Предварително благодаря,дано ме е много нахално от моя страна .

# 533
  • София/Варна
Polar bear първи етаж е и от така наречената тераса се излиза в градината. При нас зимата става много студено,защото сме в планината и варианта със зимна градина ползвана като офис не съществува. Реално по това ми е на мен постоянното работно място.

# 534
radinna това беше първата версиа, но изглежда странно

second а ако сложим някакъв нисък шкаф на гърба на дивана. Така ми харесва повече защото телевизора се вижда от цялата стая, защото имам и малко зомби,което е или на компа или пред телевизора или пред двете едновременно.
Така ми изглежда добре. Шкафа може да е тип тесен сайдборд, където да са покривки, чаши, чинии обслужващи трапезарията.
И някак трябва да отграничиш кабинета- не сливай мебела по цялата дължина на стената.

# 535
  • Canada
Така или иначе ще го затваряш това пространство със стена и таван.  Според мен офисът трябва да е отделно, не в помещението, което обитавате целодневно. Това че се изиза направо в градината си е плюс. За студ ми говори - при нас стигна -40 тази зима. Simple Smile С какво ще се отоплявате?

# 536
  • София/Варна
second а след като са на различна височина, няма ли визуално да си се отделят, нищо че в план са слети

Polar bear с подово ще бъде. Аз в началото писах,че в къщата където живеем сега имаме отделен офис, но сме обърнали трапезната маса на офис и за това сега решихме всичко да е в едно помещение. Едната причина е , че децата на 10 и на 21 години висят при нас и другата е, че колкото и тъпо да звучи, готвя докато работя.

# 537
  • Canada
Здравейте момичета .Много сте полезни ,възхищавам ви се. Завършваме строеж на къща и съм в размисли как да разположа и обзаведа хола и кухнята . Нали знаете, че веднъж се мисли и след това или се страда или всичко е ок ?!Майтапа настрана ,та .....може ли предложения от вас ,аз разбира се имам в главата си решение ,но ми се иска да чуя  още .
Уточнявам само,че портала към кухнята бих искала да затворя с нещо подходящо, та дори и врата,не съм склонна да остане отворено .
Предварително благодаря,дано ме е много нахално от моя страна .

Логично е трапезарията да ти е до кухнята. Сложи си плъзгащи врати, и аз съм фен на отделените помещения. Може да няма врати, но визуално да са разделени. Към какъв стил си се ориентирала?

# 538
Не съм сигурна ,зная със сигурността само,че искам меки и светли тонове,да не е претрупано от мебели .Ще търся класическа визия,нищо кой знае колко модерно .

# 539
  • София/Варна
Момичета благодаря за идеите. Мъжо рече и отсече, че кухнята като се премести ще му е далеч хладилника с пържолите от скарата на терасата и стигнахме до ето този вариант.

За сега ВиК-то е ясно.
Пак благодаря, защото останалата част от стаята определено стана много по-добре

Общи условия

Активация на акаунт