Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 33 773
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Deutschland/HE
Да поръчаш да ти изработят кошница за бутилки, подправки, да е плътно затворена с вратичка?

# 571
  • София/Варна
Аз бих си сложила механизъм за бутилки. Хваща се странично на съществуващия шкаф и му трябва само чело.

Снимката май не е най добрата,ама дава представа

# 572
Благодаря за идеите, ще ги обсъдя и с мъжа ми.

Иначе на отсрещната стена ще има хладилник и той предлага да сложим там излишния шкаф, но на мен не ми допада. Ще стои като кръпка... Другото му предложение са открити рафтове, ако парче от същия плот. Така ще е красиво, но не ми харесва, че ще е без врата.

Май ще е най-добре да преправим някак вече наличния шкаф... Все пак, ако на някой му хрумне още нещо, може да сподели Simple Smile Или ако попадне на някоя по-различна и интересна етажерка. Трябва да е 25 см Simple Smile

# 573
  • SF
Сложете една от тези издърпващите се кошници, но майсторът да й монтира чело от същия матерал и цвят като шкафовете. Ще трябва да има и дръжка, с която да издърпвате или дупка за пръстите.

# 574
Майстор няма, мъжът ми я монтира. А кухнята е модулна и много трудно ще се намери същия цвят МДФ. Затова, засега събирам идеи, после ще покажа резултата Simple Smile

# 575
  • Варна
Същото като Есме щях да предложа - изтегляща се напред кошница . Тогава сложете като плота цвят - него би трябвало по-лесно да го намерите.

Скрит текст:

# 576
Можеш да сложиш най-обикновени рафтове от същото ПДЧ като шкафа, а на тях пластмасови високи кутии за разни зеленчуци. Аз си намерих такива в Джъмбо и са ми супер удобни точно за картофи, лук и т.н. Те дори не се водят за зеленчуци, а за перилни и почистващи препарати. Просто са тесни и високи, и на дупки, та има вентилация. Вадя си цялата кутия и си взимам каквото ми е необходимо.
Друг вариант е да си сложиш от онези механизми за бутилки олио, оцет и т.н., но не знам дали ще се съберат по ширина.
Можеш да затвориш с вратичка, ако не искаш да се вижда.

Редактирам и допълвам:
Щом мъжът ти е майсторът, може да направи издърпващи се рафтове с механизмите, които са за издърпващ се плот на компютърно бюро. Рафтовете пак от същото ПДЧ или МДФ, едва ли е толкова уникален цвят, че да няма парчета от него по фирмите за ПДЧ и МДФ - Салекс, Роси и т.н.

# 577
Dark_Chocolate, синът ми си прави кухнята с модули и се наложи да прекроява някои шкафчета и съответно вратички. Знам ,че си поръчваше допълнително вратички и му ги рязаха и кантираха.

# 578
Можеш да сложиш най-обикновени рафтове от същото ПДЧ като шкафа, а на тях пластмасови високи кутии за разни зеленчуци. Аз си намерих такива в Джъмбо и са ми супер удобни точно за картофи, лук и т.н.

Не се ли усеща миризма, че все едно живееш в плодзеленчук?

# 579
Аз поне не усещам. А и не държа големи количества все пак - няколко глави лук и около кило-кило и нещо картофи. Чесънът, обаче, ми е в хладилника. Пресният лук - също в хладилника.
Старият лук почва да мирише, като тръгне да прораства. Аз не го докарвам до този етап, заради малките количества. Гледам да купувам здрави хубави глави с люспи.
В кухнята се готви и проветрява - плод-зеленчуците сравнително рядко ги проветряват.

# 580
  • тук и там
Може да стане за вино.Ние имаме таково разстояние,и е направено така.

Скрит текст:

Лоши са снимките,но се вижда какво имам предвид.

# 581
Можеш да сложиш най-обикновени рафтове от същото ПДЧ като шкафа, а на тях пластмасови високи кутии за разни зеленчуци. Аз си намерих такива в Джъмбо и са ми супер удобни точно за картофи, лук и т.н. Те дори не се водят за зеленчуци, а за перилни и почистващи препарати....
Мандаринка, може ли снимка, моля. Не успях да си ги представя, а търся такова нещо.

Dark chocolate, попаднах на този вариант. Седни някъде, преди да го отвориш обаче Joy
http://www.greenheartkitchens.co.uk/drawer-and-wicker-basket
Англичаните не знаят обаче, че нашите баби са номер 1 и си плетат такива кошнички напълно безплатно 😁

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 18:36 от Kristaline

# 582
Кристалин, ето нещо подобно имах предвид
https://exo.bg/kutiya-za-hladilnik
Само че моите са зелена и оранжева от Джъмбо с подобна форма. Ширината им е около 14 см., имат си дръжки и ми е много удобно да си извадя цялата кутия от рафта, да си взема 2-3 картофа и да я върна обратно. Сигурно ще събере към 3 кила, но аз не купувам по принцип по толкова много. Мисля си, че за малки количества и тези вертикални офис кутии за папки също ще свършат работа.

# 583
  • Горна Оряховица
Взех си тези етажерки от лидъл

Нямат дюбели в комлекта...пише идете в магазин, за подходящи крепежни елементи.

Отзад е такова захващането, че дюбела ще се показва!?
Ако си сложа такива

Малко ми е грозновато.
Та идеи?

# 584

Общи условия

Активация на акаунт