Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 468
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Българи, висшисти с добра професия, живели и работили 20-30 г. в Германия, си тупат одеялата и завивките всеки божи ден от балкона! Това е положението!

# 241
peneva_a, съжалявам че имаш проблем със съседите, но в нашия блок си има ден за тази процедура - съботата, така че си позволявам само тогава. На втория етаж сме в пететажен вход с открита тераса и съм наясно с несгодите от тази процедура. Съседката под нас е с изцяло остъклена тераса, която си беше така  още преди ние да се нанесем. Ill
Не бих си позволила да правя нещо, което не е прието или е забранено на мястото където живея.

# 242
Няма оправдание за тупане на килими. Това че на някой му е остъклена терасата не означава че е ОК да се тупат килими да не говорим че е забранено и има глоби. Дори съседите да са ОК то закона не е ОК.
Не живеем в миналия век когато не е имало прахосмукачки нали? Тогава е нямало друг начин сега има. Тупането навън не се различава за мен от това да плюеш да си хвърляш боклучетата извън кошчетата или да люпиш семки на пейката с две думи замърсяваш.
Извинявам се ако звуча остро не е лично.

# 243
Niss, така е. Съгласна съм. Но какво си мислите, че пада от килима освен прах? Все пак ползвам прахосмукачка. Когато се нанесохме домоуправителката, която живе под нас ме информира за деня за тупане.

# 244
Ами дори да е само прах, този прах го дишат хората навън. Домоуправителката ти е сигурно от старата генерация те така са свикнали и хич не мислят за неща като екология. Новото поколение трябва да мислим за тези неща и всеки да даде своя принос дори с една проста промяна в навиците.
Наистина не разбирам след като ползваш прахосмукачка кому е нужно това тупане сигурна съм че съседите ти които тупат не минават първо с прахосмукачка.

# 245
Niss, да от старото поколение е, както и повечето съседи. Имам робот, който вечер след хранене пускам, а в събота правя основно почистване.  Такива навици съм си създала. Но искам да подчертая, че ако някой ми каже, че тупането му пречи - бих спряла. Не си позволявам да нарушавм правила.

# 246
Niss, така е. Съгласна съм. Но какво си мислите, че пада от килима освен прах? Все пак ползвам прахосмукачка. Когато се нанесохме домоуправителката, която живе под нас ме информира за деня за тупане.
Да, моя балкон е остъклен. Отваря се дистатъчно широко, че да става мазало, ако не съм скочила рано рано да затворя. Дори да се тупа само в събота, това не ми спасява мушкатата от мъхчета и прах (а, дано само това да са екстрите), както и первазите на прозорците. Не успявам всеки път след тупане да почиствам первази и като завали дъжд веднага след това...
А и над отворения ми прозорец на спалнята рано сутрин не ми е приятно да се тупа, дори само в събота, дори само завивките на комшийките. Стигат ни нашите косми из къщата(дългокоси сме със щерката), че да чистя и чужди от тераса, первази, комарници и мушката.

Хайде стига по темата с тупането, дайте пак за цветове Sunglasses по-готина тема е.

# 247
peneva_a, съгласна съм и с теб. Същите процедури по почистване на терасата и первазите ги правя и аз. Просто съм го приела като част от процеса.
И да, нека сменим темата. Hands VFlowers Hibiscus

# 248
Здравейте! Какво мислите за окачен таван от ламинат? Някой има ли опит с такъв? Все още не мога да претегля плюсовете и минусите на този вариант. Разглеждам го като алтернатива на гипсокартона ...

# 249
Здравейте! Какво мислите за окачен таван от ламинат? Някой има ли опит с такъв? Все още не мога да претегля плюсовете и минусите на този вариант. Разглеждам го като алтернатива на гипсокартона ...
Не ми харесва. "Тежи" ми Thinking Гипсокартона си изглежда като шпаклован таван, защо е нужна алтернатива? Ако искаш някой елемент с различна повърхност, това е друг въпрос...
А защо трябва да е окачен таван? (изолация, прикриване на чупки...)

Ако имаш предвид нещо такова, то помещението трябва да е с огромни прозорци и без високи мебели, особено пък с дървесен декор...
Скрит текст:
За стени някак го възприемам, даже ми е красиво... вместо табла на спалнята, декоративна стена до трапезната маса или зад дивана...
Скрит текст:
Скрит текст:

Имай предвид, че дори да изглежда като ламинат, покритието е друго. Нарича се "ламинирани стенни панели". По-олекотено е, лепи се...

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 10:53 от peneva_a

# 250
Ще го правим под дървена покривна конструкция, на която има изолация. Ще се окачва - няма друг начин. До колкото разбрах и в двата варианта се прави аналогична конструкция. Помещението е много високо - на две нива, а прозорците са високи. Таванът, за който говоря представлява на практика ската на покрива и е под наклон.

# 251
Ами може и да изглежда добре... разгледай снимки в нета, направи си снимки на помещението и "лепи" плоскости за да си го представиш цветово...
В този форум коментират как ще стане, чисто технически, но пък може и да ти помогне...  https://www.bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=55&t=4833

Разпитай и във фирми които поставят/продават дали нямат някои каталози със снимки Simple Smile
https://laminati-varna.com/portfolio/steni/
Виж и в каталозите на фирми производители на ламинирани плоскости... тези са "декоративни стенни панели".

# 252
# 253
Queen L,
Много е рисково да се осъществяват такива идеи, дето никъде не са правени и майсторите да се учат и да импровизират на твоя таван. Ламинат на земята като се реди, че се издува и размества, а какво остава на таван. Със сигурност само с лепене няма да може да се мине, ще трябва с дюбели да се монтират плоскостите. А пък с лепене и дюбели няма как да се оберат луфтовете. Ако си виждала как монтират ламинат на пода - удрят го здраво с едни гумени чукове, за да се уплътни хубаво - ей това на тавана няма как да стане, защото дъските би трябвало да са захванати неподвижно. Освен това ако облицовката на тавана е от естествено дърво, има си китове и други продукти за скриване на фуги и дюбели, а с ламината, който е изкуствена плоскост, това няма как да стане.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 13:05 от GG_BG

# 254
Здравейте,предстой ми ремонт на хол.Ще приложа снимки на холов ъгъл,секция и маса.Смятам да поставим св.сив ламинат,чудя се какви да бъдат стените на цвят.Моля за мнения!

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 13:09 от FBID1560112364016219

Общи условия

Активация на акаунт