Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 429
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • SF
Килим и перденца ще свършат чудесна работа.
Пуф, фотьойл или голям лампион, сложени на различни места в стаята, но не ги купувайте в еднакъв цвят. Ако едното е в корал, другото да е виолет. Или добавете едното в черно, а другото в жълто. Ако ще комбинирате с жълто, задължително сложете и нещо черно за за контур.

# 331
Килим и перденца ще свършат чудесна работа.
Пуф, фотьойл или голям лампион, сложени на различни места в стаята, но не ги купувайте в еднакъв цвят. Ако едното е в корал, другото да е виолет. Или добавете едното в черно, а другото в жълто. Ако ще комбинирате с жълто, задължително сложете и нещо черно за за контур.
А това защо? Kaisia бяга от шаренийка, а ти я препращаш към мента/тюркоаз + корал + виолет Thinking
Корал/праскова/пудра в различна наситеност на цвета е напълно достатъчно. В стаята вече има бяло, топло дърво, мента и сиво на вратата...
(Цвят виолет също е студен)

# 332
  • SF
Не разбрах, че бяга от шаренийка, а че търси някакъв подходящ цвят.
А пък и аз хич не обичам шаренийки и далече не предлагам шаренийка, а само цветни акценти, но не от всички изброени цветове. Дадох пример с пуф и по-голяма лампа. Може би не съм го обяснила добре или ти си прочела нещо, което си е било в главата ти.

# 333
Аз подчертах това, което прочетох, а именно: акценти във виолет и корал... (не в еднакъв цвят, а в различни)... за стая с акцентна стена в тюркоаз/мента, под топло дърво, стени и мебели в бяло и сива врата.
Точно заради всички тези детайли й предлагаме по един цвят в обратната страна на спектъра спрямо ментата, защото тя търси топлия цвят, който да балансира Hands V
А и от всичко показано от kaisia и от въпросите й не разбрах да търси акцент за стаята, а търси баланс заради преобладаващи студени цветове. Но тя са си каже дали пък аз не съм разбрала питанията Simple Smile

# 334
Разбирам драмата на Кайсия с цвета в детската стая, иска след ремонта всичко да е перфектно.
Но детето вече е тийн, не е бебе или малко дете. Има си собствени предпочитания, а и периодът е сложен. Според мен най-добре да остави щерката да поживее повече време реално в стаята - или ще я декорира, както на нея й харесва, а не според снимките в Пинтерест, или ще й писне и ще поиска да я пребоядисат в друг цвят.
Тук предлагат топли цветове - пепел от рози, корали и т.н. Ами ако момичето е примерно рокаджийка - от розовото ще й се гади. Никога няма да го приеме. Давам хипотетичен пример. Просто й трябва време да реши как да "довърши" визията на стаята - или пък да я промени изцяло.

П.С. Рядко се включвам в обсъжданията за цветови комбинации, но да си призная - едва ли повече от 1-2 "палитри" от Пинтерест са ми харесали до момента, и то не всички цветове в тях. Имам предвид като комбинация.
Четох преди време 2-3 статии за съчетаването на цветовете, но ме отегчиха, а и ми се сториха много догматични. За собствени нужди обикновено си представям в главата как се съчетават разни цветове. Бъркала съм само когато ме дострашее да реализирам визуализираната от мен комбинация или пък се поддам на стереотипи от рода - нещо по-светличко да изглежда по-просторно.

Не ме нападайте, не искам да предизвиквам дълга и безсмислена дискусия за това, просто реших да си кажа личното мнение.

# 335
Ако чак толкова не харесва абсолютно никакво розовееще цветове (корал, праскова, пудра), то предлагам още малко "дърво". (обсъждали сме го още при боядисване на стаята). Ратанови кутии по бюрото, евентиално още една бяла етажерка с ратан... дървено пано на тази стена. Пердета/завеси с бяло, мента/тюркоаз и бежово-кафяви шарчици... На пода малка пухкава кожа само пред леглото (да не крие топлия под) или килим с тези цветове като завесата Hands V
Детето май е предтийн, та има още време за до "черно-бял" период Thinking

# 336
Щом категорично е поискала този цвят на стената - значи си има мнение, независимо на колко години е. Има дори и малки деца, примерно момченца, дето искат червена кола, батман, спайдърмен или подобни неща. Аз бих се съобразила с желанията на детето, но всеки е различен, някой да не вземе да се обиди.

# 337
  • тук и там
Детето си харесва стаята така,но аз не мога да я възприема.Точно както Зайчето мисля-една зелена стена в стаята ,която няма връзка с нищо, небалансирала и оставяща усещане за недовършеност и стерилност.Снощи писна че не искала килим?! Ама ще се преборя -иначе не виждам как ще стане..Вътрешното ми усещане към пудра, жълто някакаво синьо ме води -и то пастелни,но не знам.. За пребоядисване (най-удачният вариант) и дума не можеда става.Пенева е права -искам да балансирам цветовете и да живне малко стаята.
Щори има и за съжаление-  предвид  сума , която сме дали за тях-няма да се махат.(-сиви са като вратата..)
Скрит текст:

Дърво ако сложа,трябва да същият цвят като пода, а и няма място май за кошове и други неща в стаята.Трябва да ги сложа или пред гардероба или пред прозореца-и в двата случая ще пречат по-скоро.
Промяната мисля да дойде от килим+постер+пуф примерно. Или килим+нощна лампа(няма все още)+възглавници..Нещо такова...Малки неща-които да  внесат  обаче промяна,и за които момата да не мрънка..

Мандаринка,съобразила съм се...иначе тази зелена стена не бих я сложила никога!Между другото на мострата с боя-цвета изглеждаше по-приемлим,от колкото се получи в действителност.

Детето е на 10 и е рибка..Може за това да го избива на такива цветове..Grinning

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 09:30 от Kaisia

# 338
Извади целенасочено снимки с варианти, които ти допадат от пинтереста, седнете и разгледайте заедно(ако не сте го правили досега). Като ги види така аранжирани може пък да й хареса цялостната картина..
Щото аз ако покажа на моите един килим и ги питам “тоя килим харесва ли ти” хич няма и да го забележат..

# 339
Рибката да не е гранична с предходната или следходната зодия? Аз съм предходната и е очевидно, че си имам собствено мнение по всеки въпрос. А пък за следходната зодия - там нещата са още по-трудни. Шегувам се Laughing, да няма обидени!

Детето си харесва стаята в този вид, мама не я харесва, дразни се. Кайсия, набележи си няколко магазина с неща, които би искала да купиш за стаята - за килимчета или пуфове или за декорация, примерно. И идете с детето заедно на шопинг. Може това, което й предлагаш, да й звучи абстрактно, или пък само на картинка в нета да не може да си го представи. В реален магазин, аранжиран естествено така, че да кара клиентите да харесват и купуват, нещата може да потръгнат. Предложи и да си избере 2-3-4 неща примерно и от тях ти прецени какво да купиш.  Така хем тя ще си е избрала, хем ти ще имаш последната дума. Уин-уин!

# 340
  • София
Честно казано, не си спомням твърде как изглежда стаята с мебелировката, така че наизуст малко говоря, но може би проблемът би се решил дори само с една-две ратанови кашпи със зелени растения под прозореца...
Не помня, има ли в стаята нещо раирано или на орнаменти, например? Понякога дори само едно пачуърк шалте или раирано одеяло на леглото или неедноцветен пуф са достатъчни, за да разчупят монотонността и да "оживят" обстановката.

# 341
  • тук и там
Да,мандаринка-гранична е.Нямам време да я мъкна и нея по магазините,но ще търся начин.

Благодаря на всички за мненията и съветите!

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 14:48 от Kaisia

# 342
  • SF
Аз това имах предвид с предложението си, което направих вчера. Не да се внесе шаренийка, а да се внесат 1-2 "петна" - примерно пуф и лампа -  за контраст. Да бъдат в цвят, който се приема от момичето, но пък няма нищо общо със зелената монохромност.

Мечтая си за сиви щори. Моите са сини, студени, но се изкушавам да ги сменя със сиви. Не знам дали са модерни все още вертикалните офисни щори. Не търся елементи, които внасят "уют". Диванът ми е оранжев, топъл, доста голям и смятам, че идва предостатъчно за моя пастелено-бял безцветен вкус.

# 343
Харесах си килим. Много ми допада.
Има и подобни възглавнички.

Тази гама много ми легна на сърце и смятам, че доста добре ще ни пасне. Много е топло и свежо същевременно.
Ето така си представям завесите.

Но ще ми излятат майка си и баща си,че имам три прозореца.
Мисля да си поръчам килима другия месец дано на си изчерпа. Мм каза,че бил като в турска джамия😆

# 344
  • Варна
Вече ми се изясни! И аз съм риба. Имаме много силно желание за различност, все сме срещу течението, аз също недолюбвам розово, твърде стериотипно - момиче=розово.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 16:11 от Doris

Общи условия

Активация на акаунт