Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 425
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Мм каза,че бил като в турска джамия😆
Мароканска е шарката:-)

На мен ми допада много, дори исках такива плочки да си търся за едната баня, но надделя страха от некадърни лепачи..

# 346
Здравейте! Започваме тотален ремонт на апартамент и много ще питам от тук нататък Simple Smile За сега се опитвам да си изградя концепция за стаите, кое, къде и в какви цветове...мъжа ми ще мисли токове и тръби, аз там не разбирам. Та бивш хол ще стане детска стая за двете ми момичета, едното на 2, а деругото на 5. Стаята е много голяма - 3.5м на 5.5м. Леглата не могат да се сложат едно след друго, защото има един комин и се разминават и не ми харесва, та ще са на двете срещуположни 5-метрови стени. Идеята за внасяне на цвят е с килим, пердета и стени, без аксесоари, защото така и така ще се зарине с играчки....и без дупчене на стените, че мъжа ми не е съгласен. Та искам светла, свежа и ненатоварваща стая, моля за идеи. Мислехме да рисуваме на стените, нещо просто като планини, много ми допаднаха, мислех за сиво и лилаво. Има обаче проблем, каквото и да е на стените трябва да е симетрично при двете легла, защото ще се избият иначе. Дори и да не е симетрично, то поне да има и на двете стени. Друга идея за рисуване са триъгълниците, гледах много приятни стени, направени така. Мебелите ги искам в светло дървено и нещо почти бяло или бяло. Стаята е южна, та трябва тъмните пердета да могат да затъмняват, т.е. да не са много светли.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 13:23 от Ваня А.

# 347
А някакъв лек чертеж на стаята? Да видим все пак къде са врати, прозорци, комин?

# 348
Ето рисунка как си представям мебелите.

Раклата не знам дали искам да я има. Етажерката до прозореца си я представям от онези на двата реда с квадратни дупки. По някое време това ще се махне и ще има бюра.
Как се скрива текст? Да знам за по-нататък, за да не слагам така картинки.

# 349
Има варинат да направиш 2 гардероба- един по- плитък където сега е библиотеката и срещу него още един. Така леглата ще са успоредни и на еднакво разстояние. Но, определено стаята е голяма и има още много, много варианти.

# 350
Аз бих сложила леглата на дясната стена успоредно с някакъв разделител между тях.
Така и рисунките по стената може да са огледални и никоя от тях да не се сърди.
Не е добре между две врати да е легло, както с еполучава при онова с комина.
От двете външни за леглата страни-етажерки за всяко дете с неговите неща. Гардероби на ъгъл при комина.

# 351
С такова разположение на леглата се губи много място, а те са малки и тичат като коне.

# 352
  • София
Ваня А., струва ми се, че стаята би била с много повече простор за игра, ако двете легла са едно до друго на дългата стена, а гардеробът е пред комина или два отделни зад вратата и пред комина.

Скрит текст:
Ето горе-долу как би изглеждало със стандартни легла твоето разположение:

А ето го със същите легла по другия начин - дори с допълнителна библиотечка за играчки и малък двукрилен гардероб зад вратата

При това разположение дори може двете легла да са от по-големите с място за играчки отдолу

# 353
  • София
Гласувам за вариант 3. (Аз така направих детската стая в "Бабин дом". Леглата се издърпват и стават двойни, което е чудесно решение за изненадващи гости).

# 354
Second, е предложила готини варианти. От вариантите на Maybach и аз съм за третия. А ако леглата са под ъгъл не ви ли харесва
https://dibla.com/project/twins

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 17:32 от Natt***

# 355
  • София
То това на Maybach не са баш варианти - просто направих визуализация на схемичката на Ваня А. и размествах мебели, за да се види как е по-просторно... Laughing

Скрит текст:
Сега видях, че не съм качила и визуализацията на варианта с две успоредни легла - с него ми изглежда неудобно за търчане.

Разбира се, стаята ще e най-просторна и с най-много място за игра с легла под ъгъл, обаче предполагам, че не искате дете под прозореца...

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 17:36 от MayBach

# 356
Страхотни визуализации, благодаря! Леглата ги мисля с вдигащи се механизми, но и варианта с рафтчета отдолу ми харесва. Под прозореца май не искам дете, иначе е идея, но не толкова прозореца, колкото някой да се пържи до парното, няма да е добре.
Може би разделянето на 2 гардероба ми харесва най-много, за да се изравнят леглата. Основната ми мисъл при това е, че децата са малки и да се виждат едно друго, да не е нещо да се стресират, че са сами.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 18:27 от Ваня А.

# 357
Първата визуализация е като болнична стая.

# 358
Моя приятелка ми предложи вариант, в който двете легла са едно след друго при комина, като дупката се уплътнява с тясна ракла.

# 359
Вкусове разни. На мен пък последователно поставените легла ми блъскат на едновремешните миндери дето са опасвали цялата стая. Само едни седнали по турски чичаци ми липсват ...

Общи условия

Активация на акаунт